Hírek

A Chicagóra fogadunk!

A hétvégi meccsdömpingre ezúttal egy három meccses kínálattal hangolódhatunk, melyek közül talán a legszimpatikusabb a Chicago Bulls sikere lehet, de érdemes a másik két meccset is fontolóra venni!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Chicago Bulls – Portland TrailBlazers

Túrára indult a Portland, és utazását nem kezdte túl jól, hiszen két vereséget szedett össze zsinórban. Azonban a Bulls-nak is van mit javítania!

A Chicago a Keleti Főcsoport élbolyában küzd minél jobb helyezésért, de mostanság nincsenek épp top formában, mely meg is bosszulta magát: a Brooklyn és az Atlanta is maga mögé utasította Boozer-éket, így már csak a 6. helyen áll a gárda 39-32 mérlegének köszönhetően. Pedig érdemes lenne megszerezni a 4. helyet, hiszen ez pályaelőnnyel járna a rájátszás első körében, ami nem elhanyagolandó szempont… Ehhez képest viszont a Bulls legutóbbi 5 meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni, utoljára a Denver ellen kényszerült saját közönség előtt hosszabbításra, melyet a Nuggets bírt jobban fejben, és végül 1 pontos sikert aratott Chicagóban. A jó formában lévő Lakers otthonában elszenvedett 9 pontos vereség még megmagyarázható, ám a Sacramento Kings elleni szörnyű és impotens játék már kevésbé. Az is igaz viszont, hogy folyamatosan sérülések sújtják az együttest: Hinrich folyamatosan sérült, mellette Rose és Gibson sem egészséges, és időnként még kidőlnek fontos kulcsemberek. A Denver elleni meccsen már sikerült felvenniük az ellenfél játékstílusát, de így sem sikerült nyerni, minden esetre pozitív volt a játékuk, főként a Kings ellenihez képest… Boozer és Deng szépen vezeti a Bulls statisztikáit, mellette pedig Noah is remekel, ha Hinrich és Rose is felépülne, akkor ütős kis csapat lehetne ez a Chicago. Saját közönség előtt meglehetősen sokat hibázik a Bulls: eddig 20 győzelem és 17 vereség szerepel a nevük mellett odahaza, a Denver elleni vesztes meccs egy három meccses győztes otthoni szériát szakított meg. Rose és Hinrich továbbra sem alkalmas játékra, viszont Gibson elméletileg visszatérhet a mai meccsen!

A vendég ezúttal is nyugatról érkezik, az Aldridge vezette Portland látogat a Bulls otthonába. A Blazers még mindig táplál halvány reményeket a playoff helyeket illetően, de formája alapján nem valószínű, hogy ki fogja tudni ütni a nyeregből akár a Lakers-t, akár a Houston-t. Szerintem fejben már feladták a küzdelmet, de matematikai esélyük még mindig van. A Lillard-Aldridge párossal szép játékot képes produkálni a Portland, leginkább a hatékony támadójátékra próbálják a meccseiket alapozni, a védekezésük viszont nem túl acélos. Mostani idegenbeli túráját a Philadelphia otthonában kezdte meg az együttes, ahol szoros meccsen 1 pontos vereséget szenvedtek. Majd következett a Milwaukee elleni derbi, amely meglehetősen változatosra sikeredett: a második negyedben mindösszesen 8 pontot termelt a Portland támadó alakzata, amely egyértelműen nem NBA szint. Majd a második félidőt 20 ponttal nyerték, de a Bucks is így megtartott előnyéből 7 pontot, így Milwaukee-ból is vereséggel távozott a gárda. Matthews hiába hozott össze 28 pontot és Aldridge hiába szedett össze 13 lepattanót egymaga, a Milwaukee csapatként győzte le őket. Dicséretes, hogy 50%-al dobálta ezen a meccsen a triplákat a Portland, ennek köszönhették főként második félidei remek teljesítményüket. Mident összevetve 36 győzelemmel és 37 vereséggel áll a gárda a Nyugati Főcsoport 11. helyén, jelenleg a Dallas és a Utah is előnyösebb pozícióban van a playoff-harcot illetően. Idegenben nagyon nem megy a Portlandnek: 12 győzelmük mellé immáron 26 vereséget is elkönyvelhetnek, ennél csak a Minnesota-Phoenix-Sacramento hármas tudott nyugaton rosszabb idegenbeli mutatót produkálni. A vendégeknél Sasha Pavlovic továbbra sem 100%-os, és Victor Claver sem alkalmas még játékra.
A két együttes még novemberben találkozott, de akkor kicsit más körülmények közt, hiszen a Portland volt a pályaválasztó, és végül a Blazers győzött 102:94 arányban főként a nagyszünet előtt mutatott remek játékával. Most Chicagóban véleményem szerint a Bulls az esélyesebb, ez valamennyire a fogadóirodák oddsain is meglátszik, bár valami okból kifolyólag a hazaiak sikerére adott szorzó rövid időn belül 1,36-ról 1,45 környékére emelkedett. Ez engem nem zavar különösebben, szerintem a Chicago be fogja húzni ezt a derbit. Emellett nem hiszem, hogy 1-2 ponton múlna csak a Chicago siker, így adhatónak tűnik a -4.5 pontos hendikep hazai tipp is!

Érdemes megfontolni a másik két meccsre az alábbi tippeket:
Denver Nuggets – Philadelphia 76ers / hendikep +20 ponttal Philadelphia 76ers
Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves / hendikep +10 ponttal Minnesota Timberwolves

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik