Hírek

Gólos szerda

Ma két második ligás meccset választottunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

St. Truiden-Aalst 1! +2,5!

Miután még életünkben nem láttunk egy belga másodosztályú mérkőzést sem, így a megérzéseinkre és a statisztikákra hagyatkozunk: motivációs tényezők miatt favorizáljuk a hazaiakat…
A belga másodosztályban gőzerővel dübörög a bajnokság, a csapatok immár a 28. fordulónak futnak neki. Az 1. helyezett élből feljut, a 2-3-4. osztályozó játszik élvonalbeli riválisukkal, az alsóházban pedig két kiesőhely mellett egy osztályozós pozíció vár gazdára.
A St. Truiden a feljutásért folytatott küzdelemben érintett, 44 ponttal az 5., és az előtte álló riválisok közül kető is nagyjából lőtávolon belül tanyázik. A sárgák elképesztően kétarcúak: hazai környezetben igazi mészárszék a Staaien: 9-4-1 a mérlegük otthon, ehhez 25-7-es pazar gólarány párosul. Csak a WHITE STAR WOLUWE nyert nála, de még szeptember elején. Legutóbbi hét hazai fellépésükön még csak gólt sem kaptak!
Az elmúlt két meccsükön csak egy ikszre futotta erejükből: az idegenbeli vereség után a kiscsapatnak számító Tubize ellen csak 0-0 jött össze. ha ez utóbbi két egység meg lenne, akkor már play off-os helyen állomásoznának a fiúk…
AZ aktuális ellenfél klasszikus középcsapat, 27 ütközetben 32 pontot gyűjtött, tisztes távolságban van a veszélyes zónától, ami elsősorban remek hazai mutatójának köszönhető (8-4-2). Ennek megfelelően idegenben viszont ütik-verik szegény Aalstot: 0-4-9-es sora elkeserítő, ehhez 12-30-as gólarány párosul. Az elmúlt öt túráján egy pont és egy találat jött össze, náluk illedelmesebb vendég nincs az egész ligában!
A formájuk sem az igazi, bár a legutóbb nyertek, előtte hosszú hónapokig nem győztek (december 15.) A siker kellett is a gárdának, ugyanis nagy zuhanórepülésben voltak télen. Most megkapaszkodtak, és vélhetően nem is lesz kiesési gondja az alakulatnak.
Persze, minden sorozat megszakad egyszer, így előbb utóbb megszerzi első idegenbeli sikerét az Aalst, de mi furcsállnánk, ha épp most táltosodnának meg a vendégek. Az elmúlt években rendre gólgazdag meccseket vívtak egymással a felek, így most is jönnie kell a +2.5-ös opciónak!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Varese-Novara Mindkét fél betalál: IGEN!

Mindkét fél jobbára a támadófutballra helyezi a hangsúlyt, ennek megfelelően ma is eredményesek lesznek a csaptok.
Akár rangadónak is titulálhatjuk a mai összecsapást, hiszen rájátszásra esélyes együttesek feszülnek egymásnak a Stadio Franco Ossolában. A hazai együttes áll jobban, a játéknap előtt az előkelő 5. helyen állt 31 mérkőzésen gyűjtött 47 pontjával (egyet levont a szövetség), 8-5-3-as hazai mérleggel, valamint 30-19-es gólaránnyal. Csak kétszer nem tudott gólt szerezni saját stadionjában. Két élcsapat mellett (Verona, Sassuolo) a Virtus Lanciano vitte el tőle a három pontot.
A pirosak formája nem az igaz: három meccse nem nyertek immár. Kikaptak a Sassuolótól, az Empolitól, majd pontot hoztak a Speziától. A rájátszást érő első hat pozíciót egyelőre nem fenyegeti veszély, ám a középmezőny néhány alakulata valósággal megtáltosodott, így sok betlit nem engedhetnek meg maguknak Netóék.
Mert a feltörekvő alakulatok között találjuk a Novarát! A tavaly még élvonalbeli brigád nem kezdett rosszul, de szeptemberre elfogyott a lendület. Aztán elkezdődött a hullámvasút: váratlan vereségek, majd bravúros pontok válogatták egymást. Aztán decemberre összeálltak a kékek, az elmúlt hét fordulóban nem találtak legyőzőre (4-3-0), sőt, a legutóbbi 10 ütközetéből is csak egyet bukott el, és behúzott 21 egységet!
Így most 31 mérkőzést követően 39 ponttal a 9.-ek Pescéék. Öttel többet gyűjtöttek a pályán, ám a fránya szövetség -5-ről engedte elrajtolni Alfredo Aglietti alakulatát. Az első hatba még odaérhetnek Lazzariék, hiszen a játéknap előtt a Brescia csak hárommal ment előtte.
És akkor lássuk, hogy idegenben mire mentek eddig a fiúk: 5-4-7-es statisztikát tudnak felmutatni (25-19), utoljára decemberben égtek meg a túrákon, azóta öt kirándulásból három siker és két iksz a mérleg.
És akkor lássuk az egymás elleni mérlegét a két egységnek. Nos, a Varese szempontjából 2-4-1. És még valami: a hét ütközet közül hatszor betalált mindkét csapat. Elnézve a támadóalakzatokat (Varese otthon 30-szor, a Novara idegenben 25-ször köszönt be), ma is könnyen jöhet ez az opció…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik