Hírek

Bakok a Sólymoknál – nyerhet az Atlanta!

Rengeteg találkozó közül válogathatnak az NBA szerelmesei, de talán pont ebben a tipprengetegben kell vigyázni a meccsekkel, hiszen nem egy meglepetés szokott ilyenkor születni. Ezúttal az Atlanta és a Houston sikerére voksolunk!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks

A Keleti Főcsoport két rájátszásra hajtó együttese csap itt össze, a pályaválasztó pedig a jobb pozícióban lévő Atlanta gárdája!

A Sólymok eddig 41-31 mérleget produkáltak, mellyel a főcsoport 5. helyén tanyáznak, ám még nem vesztették el minden reményüket a negyedik helyre vonatkozóan, így számukra minden meccs fontos továbbra is! Legutóbbi meccsükön egy három győztes találkozóból álló széria szakadt meg, miután a Dallas egy pontgazdag meccsen 127:113-ra nyert náluk. Nincs egyszerű helyzetben az Atlanta, hiszen a negyedik helyért a szintén acélos Brooklyn-al kell megküzdenie, míg jelenlegi pozícióját a Chicago Bulls-al szemben kellene megtartania. Úgy fest, mostanra már nyoma sincs annak az atlantai védelemnek, amely korábban még a legjobb csapatokat is 100 pont alatt tartotta… Most már kénytelen a Hawks is felvenni az erőkosarat, vagyis dobni amennyit csak lehet, ezt tökéletesen példázza a Dallas elleni derbi. Saját közönség előtt alapvetően egy erős csapatról beszélünk: 24 győzelem és 12 vereség odahaza a mérlegük, azonban nemrég nem csak a Dallas, hanem a Brooklyn is fontos meccset nyert náluk. Al Horford, Josh Smith, Jeff Teague, Louis Williams és Kyle Korver vezetésével egy egész ütős kis csapat jött össze Atlantában. Horford és Pachulia vezetésével a palánk alatt is erősek, Smith pedig Horford mellett szépen hozza a pontokat. Lendületes és hatékony kosárlabdát nyomnak, ha a védekezésüket emellett sikerülne a régi kerékvágásba visszaterelni, akkor a legjobbakat is meg tudnák ezzel a kerettel szorongatni! A hazaiaknál jelenleg egyetlen sérült van: Pachulia egyelőre határozatlan időre kidőlt a sorból, és ezzel egy komoly lepattanószerzőt veszített el a gárda…

A vendég pedig a back-to-back érkező Milwaukee, amely a Portland együttesével játszott az éjszaka és gyűjtött be nagyon fontos győzelmet. Ezzel a Bucks megerősítette a Keleti Főcsoportban elfoglalt 8. helyét, és továbbra is biztos távolságban tartja a Toronto együttesét, melynek egyre kevesebb esélye van a playoff elérésére. A Bucks egészen jó csapatot hozott össze így a szezon végére: Jennings, Ellis, valamint most már Redick vezetésével igyekeznek a rájátszásba jutni, majd ott minél messzebb jutni. Ők is a hatékony támadójáték hívei, és a védekezésük az egész szezon folyamán hullámzóan teljesít, de nem igazán tudják 100 pont alatt tartani az ellenfeleket, pláne az Atlanta szintű gárdákat… Jelenleg 37-34 mérleget tud felmutatni az együttes, idegenben pedig meglepően jó eredményeik vannak, eddig 18 vereségük mellé 17 győzelmet is begyűjtöttek utazásaik során, legutóbbi 5 idegenbeli derbijükből hármat is meg tudtak nyerni. A nemrégiben véghezvitt Golden State és Houston elleni idegenbeli diadal pedig különösen nagy skalpnak mondható az együttes számára. Egy komoly hiányzója nagy valószínűség szerint lesz a Milwaukee-nak: Ilyasova hátsérülése végett feltehetően a mai meccset sem tudja még vállalni.
Mindkét együttes számára fontos találkozó lesz ez: az Atlanta az élmezőnyben küzd a lehető legjobb helyekért, hogy aztán a playoff-t pályaelőnnyel kezdhesse majd meg. A Milwaukee pedig amellett, hogy próbálja megtartani a 8. helyezését, még a hetedik hellyel kapcsolatban is álmokat dédelget, ugyanis abban az esetben elkerülnék a szinte verhetetlen Miami együttesét a playoff első körében. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az Atlanta jelenleg a jobb csapat kettejük közül, és ezt a tabellán elfoglalt helyezésük is szépen mutatja. Így véleményem szerint itt hazai siker fog születni, február végén fordított pályaválasztási feltételek mellett a Hawks idegenben is nyerni tudott. A hazai tipp mellett még egy kisebb hendikep is bevállalható, talán érdemes fontolóra venni a -3.5 pontos hendikep hazai tippet!

Tuti tippek Tuti Kapitánytól itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Houston Rockets – Utah Jazz

Nagy mérkőzés elé néz a két gárda, hiszen egymás ellen harcolnak a playoff eléréséért, de kettejük közül nagy valószínűséggel csak egyikük lehet ott az idei rájátszásban: a nyugati hetedik fogadja a nyugati kilencedik helyezett csapatát.

A Houston gyakorlatilag képtelen kiegyensúlyozottan jól szerepelni: az utóbbi időben maximum két győztes meccset tudnak zsinórban lehozni, amit rendszerint egy vereség követ. Ezúttal is egy vesztes meccsről érkeznek ide, hiszen a Golden State Warriors nyert náluk. Azon a meccsen alulmúlta önmagát a Lin vezette Rockets, és mindössze 78 pontig jutott, és ilyen gyenge produkciót nagyon ritkán láthatunk tőlük… Pedig Lin és Harden idén kiváló párost alkotnak, ha mindketten top formában játszanak, akkor a Rockets-t szinte senki sem állítja meg 110 pont alatt, felvenni velük a versenyt pontdobásban pedig nem sok együttes tudja… A palánk alatt pedig Omer Asik szedi nagy hatékonysággal a lepattanókat a Houston-nak. Jelenleg 36-34 mérleggel áll a Nyugati Főcsoport hetedik helyén a gárda, nem sokkal előzik meg a Lakers-t, és a Utah is rendesen tapad kettejükre. Saját közönség előtt viszont erős a Houston: eddig 22 győzelmet és 12 vereséget könyvelhettek el idén odahaza. Sérültje nincs a hazai alakulatnak, hiszen Harden már a Minnesota elleni meccs alkalmával visszatért az együttesbe.

A vendég tehát a főcsoport kilencedik helyén tanyázó, továbbra is playoff helyre hajtó Utah Jazz. A Jazz odahaza félelmetes csapat, de idegenben bőven a verhető kategóriába tartozik. A fontos ellenfelek ellen képtelen győzelmet ellopni idegenben, és így nehéz lesz a rájátszásba kerülés. Paul Millsap és Al Jefferson vezeti idén a Salt Lake City-ben tanyázó csapatot, de mellettük a Williams-Hayward-Foye hármasnak is kulcsszerep jut a pontok termelésében. Eddig 37-35 mérleget hozott össze a társaság, melyből idegenben mindössze egy szerény 11-25 sorra futotta, ami meglehetősen gyenge. Legutóbbi 5 idegenbeli fellépését elveszítette a Utah, és meglepne ha ez a sorozat pont a mai Houston elleni derbin szakadnak meg. Vesztes meccsről érkezik a vendég gárda is: a Knicks Salt Lake City-ben gyűrte le a Utah-t, ami nem jött jókor főként morálisan a most idegenben pályára lépő együttesnek… Sérültje elvileg nincs a Jazz-nek, így minden kulcsjátékos rendelkezésre áll a mai meccsen!
Az idei egymás elleni derbikre a Houston csapatának dominanciája a jellemző! Ebben a felállásban 124:116-os Houston siker született, míg fordított felállásban ugyan nyerni tudott a Utah (102:91), de a másik meccset megnyerte a Rockets (125:80). Ha a mai meccsen top formát tud mutatni a Harden-Lin-Parsons hármas, és a palánk alatt Asik is hozza a tőle elvárhatót, akkor itt legalább 5-6 pontos hazai siker születik. Így a hazai tipp mellett jónak érzem a -4.5 pontos hendikep hazai tippet is!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik