Hírek

Serie B: Modenától Bariig

Ma az olasz második vonalba kirándulunk egy hangulatosat...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Modena-Empoli Mindkét fél betalál: IGEN!

Két, egykor szebb napokat megélt alakulat csap össze az Alberto Bragliában: ismerve a támadóalakzatokat, tuti, hogy lesz gólváltás…
A Serie B-ben a 32. fordulóra hangolnak a csapatok. A hazai együttes a 10. helyezett 38 ponttal(kettőt elvitt a szövetség), a 6., rájátszást érő pozíciótól 4 egység a lemaradása, viszont a kiesés elől menekülő osztályozós gárdák előtt is csak 5-tel megy. Tehát várhat még izgalom a sárgákra!
Hazai környezetben 6-7-3-as sort hoztak össze Ardemagniék, 22-14-es gólaránnyal. Modenában csak kétszer nem találtak a kapuba a 16 fellépés közül. Egy találat tehát általában benne van Dario Marcolin alakulatában… A brigád formája nem az igazi, február közepe óta képtelenek nyerni Lazarevicék, de az elmúlt 10 ütközetük közül is mindössze egyet húztak be (1-3-6). Legutóbb a tökutolsó Grossetónál vizitáltak, és kaptak is ki 2-0-ra Signoriék.
Az Empoli viszont épp ellentétes pályát ír le, azaz szárnyal! A kékek november 10-e óta csak egyszer kaptak ki (január végén otthon a Novarától), azóta szorgosan gyűjtik a pontokat. Jelenleg a 4. a gárda, 50 egységgel, 7-5-3-as imponáló idegenbeli mérleggel.
A rájátszás minden bizonnyal meglesz az idén, ám ha nem rontották volna el ennyire a szezonkezdést Maurizio Sarri fiai, akkor akár az egyenes feljutás is összejöhetett volna. Moroék beragadtak a rajtnál, október közepéig képtelenek voltak nyerni, és ezt a nagy lemaradást nem könnyű ledolgozni. A 2., feljutást érő helyen állomásozó Livorno 59-et szedett össze, tehát még 9-cet kellene hozni a bordókon a hátralévő 11 meccsen. Elnézve Tavanóék sorsolását, nem is tűnik lehetetlen küldetésnek, ám ehhez enm nagyon hibázhatnak a későbbiekben sem.
Idegenben 28-19 a gólarányuk, és csak háromszor maradtak impotensek a túrákon.
Az esélyek inkább a vendégek mellett szólnak, ám abban biztosabbak vagyunk, hogy mindkét fél betalál majd (mint az előző két bajnokijukon…), és az is előfordulhat, hogy eljutnak a felek három találatig!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Bari-Padova 1x!

A kiesés elől menekülő déliek kilábaltak a hullámvölgyből – szerintünk ma is folytatják a pontok gyűjtögetését…
A szövetség hétpontos levonása rendesen letaglózta a piros-fehéreket. Ám míg kora ősszel azért keseregtek a déliek drukkerei, hogy a mínuszok miatt nem sikerülhet odaérnie kedvencüknek a play-offot érő helyre, addig kora tavaszra már azért kell rimánkodniuk, hogy egyáltalán a Seria B-ben maradjon az alakulat. Caputóék jól kezdték a pontvadászatot, de ahogy teltek a hetek, úgy csúszott egyre lejjebb a tabellán a brigád. A mélypontot, úgy tűnik, már túljutott a csapat, jelenleg a 18. még osztályozót jelentő pozíciót foglal el, neve mellett 33 egységgel. Ha nem lett volna a -7-es bünti, akkor most a rájátszásra hajthatnának Vincenzo Torrente fiai. No, de ezen már nem búslakodnak Ghezzalék, akik arra gyúrnak, hogy lehetőleg ráadás nélkül maradjanak tagjai a második vonalnak.
És helyzetük nem reménytelen, hiszen a tabella közepe nagyon tömör, egy-egy sikerrel komolyat lehet előrelépni. És ez bizony motiválja is a piros-fehéreket. A San Nikolában eddig hektikusan szerepeltek (7-3-6), Bellomoék október végéig őrizték hazai veretlenségüket, ám utána sorra jöttek a zakók. Az utolsó a Verona ellen csúszott be február végén, azt követően a Juve Stabia ellen viszont újra három ponttal örvendeztették meg szurkolóikat a srácok.
Az elmúlt három játéknapot bezsebelt hét egység kellett is az életben maradáshoz, ha folytatni tudja a pontok gyűjtögetését a gárda, akkor beelőzheti még néhány riválisát, és a vonal fölött végezhet a bajnokság végén. Ehhez viszont tényleg nem megengedett a hazai betli…
A Padova a play-offért küzd, ám ha így folytatja, akkor nem sikerül beférkőznie az északiaknak az első hatba. Most a 7. 42 ponttal – épp annyival, mint amennyit a 6. Brescia gyűjtött. Mögötte viszont nagy a tömörülés, sokan óhajtják ugyanis a felsőházi rájátszást…
A pillanatnyi forma azonban nem sok jót ígér: a piros-fehérek az elmúlt két hazai bajnokijukat bebukták, ráadásul otthon, és, hogy még tetézzük a bajt, két kiesőjelölttel szemben (Pro Vercelli, Vicenza). Ha e hat pont meglenne, akkor most lényegesen nyugalmasabb helyzetben lennének Fariasék.
Idegenben 5-4-6-os mutatójuk kiegyensúlyozottságra vall, Cutoloék sikereiket elsősorban a kiscsapatoknál érték el.
1995-ben nyert legutóbb a Padova a San Nikolában, az összesített mérleg 3-1-3. Tavaly 3-1-re a Bari győzött otthon.
Most is az az érzésünk, hogy nem győz a Padova. A Bari behúzhatja a három pontot, de ismerve a Serie B-t, azért az iksz is elfér alaptippünk mellé…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik