Hírek

Nyer a Milwaukee, sok pont a Clippers meccsen

Előző éjjel sajnos a Boston meglepetés elmaradt, köszönhetően a Heat fergeteges utolsó negyedének. Így a Boston sorozata megszakadt, de a Miami szériája tovább folytatódik. Ma éjjelre egy erős hazai tippet és egy over fogadást ajánlunk, továbbá a másik két meccsre is kínálunk valamilyen fogadási opciót!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Milwaukee Bucks – Portland TrailBlazers

A Portland back-to-back érkezik Philadelphiaból, ahol szoros meccsen szenvedtek vereséget, és a playoff helyét megtartani kívánó Bucks otthonában sem vár rájuk egyszerű összecsapás…

A Milwaukee jelenleg a Keleti Főcsoport 8. helyén tanyázik, és ha csak nem produkálnak borzalmas hajrát az alapszakasz végén, akkor ott lehetnek a rájátszásban. Ugyanis a Toronto már tisztes távolban van tőlük, de hátradőlni semmiképp sem szabad! Jobb helyezésre pedig reális esélye nem nagyon van a Bucks-nak, ugyanis a Chicago és a Boston is meggyőzőbb teljesítményt tud felmutatni. Három meccses vesztes szériából sikerült kimásznia legutóbb a Milwaukee-nak: az Orlando Magic ellen derbit 6 ponttal húzták be, így valamelyest feledtették a Miami-Washington-Dallas hármas ellen elszenvedett vereségeket. Saját közönség előtt közepesen teljesít a gárda: eddig 19 győzelem mellé 16 vereség csúszott be, legutóbbi 5 hazai meccséből hármat tudott megnyerni a társaság. Sikerült a szezon közben erősíteni a csapaton: JJ Redick érkezése jókor jött, aki 11 meccs alatt rögtön 13.3 pontot átlagolt. Monta Ellis és Brandon Jennings továbbra is szórják a pontokat, Jennings pedig mostanság a gólpasszok terén sem fogja vissza magát: az Orlando ellen 14 asszisztot jegyezhettek fel a neve mellé. Jó kis csapat jött azért össze Milwaukee-ban: Redick, Jennings, Ellis, Dunleavy, Ilyasova és Sanders nevét bármelyik csapat megirigyelheti, Sanders jóvoltából pedig a palánk alatt is erősek. A Milwaukee játékstratégiája rettenetesen egyszerű: fuss és dobj, szerezz több pontot mint az ellenfél! A Bucks védekezése szinte minden meccsen csapnivaló, de a támadójáték annál lendületesebb és hatékonyabb. Jelenleg két sérült játékosa van a hazaiaknak: Luc Mbah (46 meccs, átlag 7.5 pont/meccs, 4.8 lepattanó/meccs) és Ilyasova (61 meccs, átlag 12.5 pont/meccs, 6.8 lepattanó/meccs) feltehetően a mai meccset kénytelenek lesznek kihagyni, főként utóbbi kiesése okozhat fejtörést a Bucks-nak.

Vendégük pedig egyenesen Philadelphiaból érkezik ide, ahol végül 1 pontos vereséget szenvedtek el. A Portland csapatáról van szó, akik lassan minden reményüket elveszítik a playoff-ra vonatkozóan, hiszen már a Dallas is maga mögé szorította őket. Jelenleg 36-36 mérleggel állnak a Nyugati Konferencia 11. helyén, ám a Utah-Lakers-Houston hármas befogására már nem túl nagy sansz mutatkozik. A Sixers elleni meccs sem túl jó ómen a mai meccs előtt, hiszen végig végig partiban voltak a 76ers ellen, tehát még csak forgatni sem tudták a csapatot, most pedig egyből pályára léphetnek Milwaukee-ban. Idegenben pedig nem túl acélos a Portland: 12 győzelmük és 25 vereségük az egyik leggyengébb idegenbeli mutató nyugaton, ráadásul legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből csupán egyet tudtak megnyerni, bár az éppen pont a San Antonio elleni kiütéses siker volt. Pedig nincs rossz csapat Portlandben sem: LeMarcus Aldridge és Damian Lillard szépen termelik a pontokat, míg az Aldridge-Hickson kettős a palánk alatt szedegeti a lepattanókat igen jó hatékonysággal. Mellettük még Matthews és Batum sem szerepel rosszul idén, illetve a menet közben megszerzett Maynor is képes volt 11 meccs alatt 7.6 pontot átlagolni. Mindent összevetve azonban amellett, hogy odahaza erős a Portland, idegenben valamiért nagyon nem megy nekik, és minden bizonnyal ez lesz a vesztük! Victor Claver (37 meccs, átlag 2.9 pont) biztosan kihagyja a mai összecsapást, és kérdéses Sasha Pavlovic (33 meccs, átlag 2.1 pont) játéka is, ám mindkettejük a pótolható kategóriába sorolható játékos a vendégek keretében!
A két gárda idén egymás ellen egyszer mérkőzött meg: fordított pályaválasztási feltételek mellett januárban a Milwaukee idegenben tudott nyerni 110:104 arányban. Most a Bucks játszik otthon, és véleményem szerint a hazaiak számára nagyobb a tét, nyerni kell az ilyen otthoni meccseket, ha nem akarják a Toronto-t magukra húzni! Kiegyensúlyozottabb csapatnak tartom a Milwaukee-t, és véleményem szerint szoros meccsen behúzzák itt a győzelmet, melyre jelenleg az irodák 1,55-1,60 köröli oddsokat kínálnak. Emellett érdemes megpróbálni a 202 pont feletti tippet is szintén 1,50 körüli oddson, hiszen mindkét csapat a hatékony támadójátékáról ismeretes, nem pedig a stabil védelméről!

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers

Két olyan csapat találkozik itt, ahol a hazaiak számára már nincs igaz tétje az alapszakasz hátralévő meccseinek, a vendégeknek viszont annál inkább!

A Kings esélytelen idén bármilyen komolyabb eredmény elérésére… Jelenleg a Nyugati Főcsoport 13. helyén tanyáznak 23-48 mérleggel, melynél rosszabbat jelenleg csak a Phoenix és a New Orleans tud felmutatni. Vegyes formát mutat a gárda: legutóbbi 5 meccsén felváltva nyert/vesztett a társaság, most épp egy Lakers otthonában elszenvedett vereségből érkezik a gárda. Az utóbbi hetekben két nagy sikerélmény érhette a hazaiakat: kétszeri hosszabbításra kényszerítették a liga egyik legjobb csapatát, a Miami Heat-t, valamint 121:79 arányban saját közönség előtt legyűrték a Chicago-t, ami nem kis teljesítmény! Tehát annak ellenére, hogy nincs sok esélyük már a komolyabb eredmény elérésére, szépen tartják magukat és küzdenek meccsről meccsre. Saját közönség előtt pedig pozitív mérleget tudnak felmutatni: eddig 17 győzelem és 16 vereség, legutóbbi 5 hazai meccsükből hármat meg tudtak nyerni. A Királyokat a sérülések sem kerülik el mostanság: DeMarcus Cousins szereplése ma este kérdéses, mellette Tyreke Evans játéka sem biztos ma este, valamint James Johnson sem biztos, hogy pályára tud lépni. Ezáltal kiesett vélhetően a csapat két meghatározó és egy pótolható játékosa, hiszen Cousins és Evans idén a nélkülözhetetlenek sorába tartozik hazai oldalon. Menet közben pár nevet sikerült megszereznie magának a Kings-nek: Patterson 11 meccs alatt 8.6 pontos átlagot nyomott, Douglas és Aldrich viszont eddig felejthetően muzsikált. A Kings egyetlen erőssége a pontszerzés, ugyanis a védekezése botrányos, még akkor is ha a Bulls-t nemrég 80 pont alatt tartották, az inkább a Chicagónak volt köszönhető…

A vendég az a Los Angeles Clippers, amely a Nyugati Főcsoport harmadik helyére hajt, és jelen állás szerint óriási harcot fog ezért vívni a Memphis-Denver kettőssel, és ráadásul ellenfelei jó formában vannak. Így aztán minden sikerre szüksége van a Chris Paul vezette társaságnak! Jelenleg 46-22 mérleggel övék a harmadik pozíció, idegenben pedig ebből 20-14 mérleg jött össze, mely a főcsoport harmadik legjobb hazai teljesítménye. Chris Paul, Blake Griffin és Jamal Crawford vezetésével ütős kis csapat lett a Clippers. Mellettük pedig még olyan nevek vannak, mint: Billups, Butler, Barnes, Bledsoe vagy épp DeAndre Jordan vagy Lamar Odom. A Clippers nem csak a pontszerzésben jeleskedik, de adott esetben a védekezését is össze tudja kapni, a palánk alatti játéka is erős Griffin-nek köszönhetően, szóval a játék szinte minden területeén jól tud muzsikálni, ha valóban olajozott a gépezet. Ennek ellenére az alapszakasz eddigi eredményei alapján nem nagyon tudják majd felvenni a versenyt az Oklahoma-Spurs-Heat hármassal… Vegyes formában van a LAC: utóbbi öt meccséből hármat nyert meg a társaság és kettőt veszített el, de a Memphis és a Denver elleni vereség is érzékenyen érintheti az együttest. Vendég oldalon három sérül játékos is van: Butler, Bledsoe és Turiaf sem léphet pályára nagy valószínűség szerint.
A két gárda az idei szezonban kétszer találkozott, azonban mindkét meccs a Staples Centerben zajlott, és mindkettőn a Clippers nyert (97:85, 116:81). Azokon a meccseken a Kings kevésbé tudott támadásban kibontakozni. Most azonban mindkét együttest 105 pont környékére várom, így szerintem fogadhatónak tűnik 1.91-es oddson a 205.5 pont feletti opció!

Tippek a további két meccsre

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets

A back-to-back Chicagóból érkező, ott nagy sikert hosszabbítás után arató Denver ezúttal egy még komolyabb meccsre érkezik, és a Nyugati Főcsoport egyik legjobbja ellen kell pályára lépni. A Denver inkább otthon acélos, ráadásul minden bizonnyal sokat kivett az együttesből a Bulls elleni meccs. A Durant-Westbrook párost védekezésben nem nagyon fogja tudni megfogni a Nuggets, így egyetlen lehetősége az, ha támadásban és a pontok szórásában megpróbálja velük felvenni a versenyt. Ez azonban szerintem ma este nem fog összejönni: az OKC pihentebb és jobban fogja bírni ezt a meccset, ráadásul tapadnia is kell a San Antonio-ra, így hazai környezetben ezt a meccset 4-5 ponttal behúzza a Thunder!

Indiana Pacers – Orlando Magic

Az Orlando idei vesszőfutása sajnálatos, nem így indultak neki a szezonnak, de aztán december-január könyékén jöttek zsinórban a vereségek, és most már a Keleti Főcsoport egyik leggyengébb csapatáról beszélünk. Most pedig az otthon iszonyatosan erős, még a Miami-t is kétszer legyőző Indiana otthonába látogatnak, ahol nem sok jövő jósolok a vendégeknek. Affalo és Nelson jó játékosok, és a megszerzett Harris is szépen teljesít, mégis megint egy három meccses vesztes szériában van a Magic… Ezzel szemben a Pacers feljött a tabella második helyére, mostanság azonban még otthon is kicsit döcögős a játék, legutóbbi 5 meccsükből csak kettőt nyertek meg saját közönség előtt. A hazaiaknál David West játéka kérdéses, mellette pedig Granger is hiányzó. Érdekes meccs lesz, véleményem szerint a Pacers fontosabb meccsekre tartalékolja az energiáit, és nem fogja kiütni az Orlando-t ezen a meccsen! A hazai sikerhez kétség sem férhet, de 18 pontot nem fog közé tenni az Indiana, így 18 ponttal megtámogatva a vendég siker jó tipp lehet!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik