Hírek

Veretlen csapatok csatája

Kedd hajnalban összecsap egymással az otthon immáron 11 meccse veretlen Boston Celtics és a mindent összevetve 22 győzelmet zsinórban összeszedő Miami Heat. Emellett pedig izgalmasnak ígérkezik a Denver Nuggets vendégjátéka is a Chicago Bulls otthonában.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Boston Celtics – Miami Heat

Az esti 11 találkozó közül talán ez a meccs kaphatja a legnagyobb figyelmet, hiszen két fergeteges szériában lévő együttes csatázik itt, ráadásul a Boston legutóbbi is megtréfálta a Miamit, miután hosszabbítást követően legyőzte annak ellenére, hogy előtte dőlt ki a sorból fürge irányítója Rajon Rondo. Vajon most is képes lesz megállítani a Heat-t a Boston?

A Kelták utoljára még január 25-én szenvedtek vereséget hazai környezetben, akkor a New York Knicks tudott náluk nyerni egy szoros meccsen 3 ponttal. Aztán éppen pont a Miami ellen indult meg a Boston szekere, és Doc Rivers csapata ellen azóta már olyan csapatok véreztek itt el, mint a Los Angeles Clippers, a Chicago Bulls vagy épp az Atlanta Haws és a Lakers. Ezáltal a gárda a rájátszást érő pozícióját is meg tudta erősíteni, sőt feljött a Keleti Főcsoport 6. helyére, még az Atlanta együttesét is sikerült megelőzniük, és jelenleg 43-33 mérleggel áll a Garnett vezette társaság. Saját közönség előtt tehát 11 meccse nem kaptak ki, így nem is meglepő hogy a hazai eredményeket mutató tabellán is feljöttek a harmadik pozícióba 29-11 otthoni mérlegüknek köszönhetően. Pierce és Garnett mellett Terry és Green is fergetegesen teljesít, a gárdának már csak az idegenbeli teljesítményén kellene kicsit javítania, és akár még a playoff-ban is lehet esélyük egy komolyabb eredmény elérésére! A hazai csapatnak egyetlen hatalmas problémája lehet így előzetesen: Kevin Garnett nem biztos, hogy a mai nap vállalni tudja a játékot, erre jelenleg 50% esélyt látnak csapaton belül, bár ilyen esélyekkel én kötve hiszem, hogy kihagyna egy ilyen derbit a nagy öreg!

A vendég tehát az a Miami Heat, amely egész egyszerűen pazar formát mutat az alapszakasz vége felé: a főcsoport győzelem már zsebben van James-éknek, de ennek ellenére sem hagynak veszni egyetlen egy meccset sem, sőt: a nagy derbikre még az eddigieknél is jobban felszívják magukat! 22 meccse képtelenek megállítani az ellenfelek a Heat együttesetét, igaz ezek közt azért akadt olyan találkozó, amelynél már rezgett a léc, pl. a Sacramento Miamiban kényszerítette őket kétszeri hosszabbításra, de az Orlando együttesét is csak egy utolsó másodpercben dobott kosárral sikerült legyűrni… A nagyobb meccsekre azonban felszívja magát a gárda, melyekre tökéletes példa a Chicago otthonában aratott siker, de a a Knicks és a Thunder elleni siker sem volt semmi… LeBron James és Dwayne Wade neve mostanság tehát garancia a sikerre, már csak az a kérdés, hogy ez a sorozat mikor szakad meg, mert ugyebár meg fog, az szinte biztos! Mindent összevetve nem csak a Keleti Főcsoportot, de az egész NBA mezőnyt vezetik jelenleg az 56-15 mérlegükkel, és most már kijelenthetjük: az idei nagydöntő egyik esélyesének számít a csapat. Idegenben sem megy rosszul a társaságnak: 22 győzelem és 12 vereség szerepel a nevük mellett, és ez a mérleg sokat javult a legutóbbi 22 meccs alatt, korábban “csak” 50% környékén teljesített a Heat idegenben. Utoljára még az Indiana Pacers tréfálta meg Wade-éket idegenben február elején, tehát az sem tegnap volt már… Legutóbb Torontóban arattak nagy sikert, és szinte az egész meccs az ő terveik szerint alakult, sikerült a Gay vezette Raptors-ra is ráéerőszakolni a játékukat. A vendégeket a mai meccs során sérülés sem hátráltatja, így teljes kerettel érkezhetnek a Boston arénájába.
A két gárda már októberben, Miamiban összemérte az erejét, akkor a Heat 120:107 arányban tudott nyerni. Aztán jöhetett január végén a bostoni derbi, ahol végül 87:87-es döntetlent követően végül 100:98-ra győzött a Celtics. Nagy kérdés, hogy hazai oldalon Garnett mennyi játékot tud majd vállalni, és ki az aki esetleg helyettesíteni tudja majd. A vendégnél fontos tényező lehet, hogy 6 napon belül ez lesz az ötödik meccsük, amelyből ráadásul 4 idegenben zajlik, tehát lassan elképzelhető, hogy lemerülnek a miami aksik… A hazaiak ezzel szemben most egy kicsit lazább menetrenddel nyomják a meccseket, hiszen 14-én fogadták a Toronto-t, majd 17-én a Charlotte együttesét, ma pedig a Miami következik. Minden szempontból kemény meccsre számítok, ahol nüanszok dönthetnek a két együttes közt. Nálam valamiért a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, talán a Miami fergeteges szériájának megszakadását várom már, talán pedig a nagy leterheltség miatt vendég oldalon. Az tuti, hogy ha nem is nyer a Boston, akkor sem adja olcsón magát, így 7-8 ponttal mindenképp megéri a hazaiak sikerét támogatni. Bátrabbaknak pedig ajánlom a hazai győzelmet bőven 2,5 feletti oddson (még)!

Chicago Bulls – Denver Nuggets

A hullámzó formában lévő Chicago Bulls nem számíthat könnyű meccsre, hiszen a Denver Nuggets látogat hozzájuk, és a meccs még akkor sem ígérkezik gyalog-galoppnak, ha a Denver inkább otthon számít kiváló csapatnak!

Nincs igazán top formában a Bulls, melyet tökéletesen példáz a Sacramento otthonában elszenvedett kiütéses vereség. Mindenki tudta akkor a meccs előtt, hogy nem biztos hogy a Kings lendületes támadójátékával fel tudják majd venni a versenyt, tekintve hogy a Bulls inkább a védekezős meccsek híve, ám azt szerintem senki sem gondolta volna, hogy mindössze 79 pontra lesznek jók a gyengén védekező Sacramento ellen… Aztán javított a Chicago: a Golden State otthonában végre azt hozták, ami tőlük elvárható, és végül 18 ponttal verték a Warriors együttesét. Még annak tükrében is érthetetlen a Sacramento elleni mélyrepülés, hogy nem kímélik a csapatot sérülések sem: Hinrich gyakorlatilag folyton sérült az utóbbi időben, és mellette is dőlnek ki kulcsjátékosok. Jelenleg a Bulls 39-30 mérleggel áll a Keleti Főcsoport 5. helyén, viszont nagyon szoros a mezőny, hiszen a Boston és az Atlanta is a nyakukban liheg, de a 4. helyen tanyázó Brooklyn is befogható lenne számukra, ami ráadásul pályaelőnnyel is járna a rájátszás elején! Saját közönség előtt nem annyira fényes a Chicago teljesítménye: eddig 18 győzelem és 15 vereség, de legutóbbi 3 meccsét zsinórban hozta odahaza a Bulls! És ha már a sérültekről szó esett az előbb: Hinrich továbbra sem egészséges teljesen, és kérdéses a szereplése a Denver ellen, továbbá Hamilton biztosan nem léphet pályára, Gibson szereplése pedig kérdéses. Hinrich-t vélhetően Robinson helyettesíti majd, illetve ott lesz a csapatban a Noah-Belinelli-Deng-Boozer négyes is, akik azért acélos csapatot tudnak alkotni.

A vendég pedig az a Denver Nuggets, amely nyugaton igyekszik minél jobb pozícióban zárni az alapszakaszt. Jelenleg 48-23 mérleggel állnak főcsoportjuk 5. helyén, és helyezésük stabilnak tűnik, azonban szerencsés esetben akár még a Memphis-Clippers kettőst is befoghatják a hátralévő meccseken, ami nem lenne rossz előjel a playoff-t illetően! Ehhez azonban masszívabb idegenbeli produkcióra lenne szüksége a Nuggets-nek, eddig 15-20 mérleget tudnak felmutatni útjaik során, de legutóbbi 4 idegenbeli fellépésük hibátlanra sikeredett, melyek közül 3 a nyerhető meccsek közé sorolható, a Portland elleni siker azonban mindenképp dicséretes. Nagyon jól megy a csapatnak a pontszerzés: Gallinari és Lawson nagyon jól szórja a kosarakat, míg a Koufos-Faried kettős a palánk alatt szedi a lepattanókat igen jó hatékonysággal, a Phoenix elleni meccsen 19 lepattanót szedtek össze közös erővel! A vendégeket sérülés sem hátráltatja, amely az alapszakasz végén nem kis szó, és többek közt ennek is köszönhetik az utóbbi idők eredményeit. Összességében kiváló szériát fut a Denver: 11 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ezalatt pedig a Clippers, az OKC, a Lakers és a Knicks is elvérzett ellenük többek közt.
Fontos meccs lesz ez mindkét csapat számára. A Chicago a főcsoport negyedik helyéért harcol, és a Denver is ebben a cipőben jár, csak a másik oldalon… Két jó együttes csatázik itt ma, és szinte megjósolhatatlan mi lesz a vége. Denverben találkoztak már a csapatok, és mint ahogyan már sokan mások is idén, a Bulls is elvérzett ott: a vége 128:96-os Nuggets siker lett. Az oddsok és a forma alapján ezúttal is valamivel esélyesebb a Denver, és ezt a fogadóirodák oddsai is tükrözik. Ha a győztesre kellene tippelni, akkor a Denver gárdájára fogadnék, de inkább a pontokat venném elő. Ha a Bulls tudja tartani a lépést a vendégekkel, akkor itt lehet pont bőven, így szerintem a 190 pont feletti fogadást érdemes fontolóra venni!

További tippek:
Philadelphia 76ers – Portland TrailBlazers / 202 pont alatt
New Orleans Hornets – Golden State Warriors / 191.5 pont felett
Phoenix Suns – Los Angeles Lakers / hendikep +10 ponttal Phoenix Suns
Utah Jazz – New York Knicks / hendikep +10 ponttal New York Knicks

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik