Hírek

Kanárivadászaton a fekete macskák!

Egy angol és egy spanyol bajnoki meccset választottunk ma - hazai esélyekkel számolunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Sunderland-Norwich 1(x)!

A fekete macskák ellátják a kanárik baját. A rossz formában lévő csapatok csatáját a hazaiak nyerhetik…
A 30. fordulót rendezik a hétvégén a Premier League-ben, és hőseink bizony az alsóházban szerepelnek. A piros-fehér-feketék jelenleg a 15. helyen tanyáznak 30 ponttal, a Stadium of Light-ban 4-5-5-ös sort produkálva. Martin O’Neill együttese verte például a Cityt, ugyanakkor kikapott a Villától. A fekete macskák támadósora sokszor betlizett: 14 hazai fellépésén mindössze 16 gólt termeltek Sessegnon-ék.
És akkor nézzük O’Shea-ék formáját. Nos, az meglehetősen gyenge, a 2013-ben lejátszott 9 ütközetből mindössze kettőt nyertek meg Bramble-ék, és az utolsó hatból pedig egyet sem, két iksz mellett négyszer megégtek a fiúk. Nem is csoda, hogy visszacsúsztak a tabellán, és a vonal alatt álló együttesekkel szemben már csak 6 egység az előnyük. Rossz hír Gardnerék számára, hogy a sorsolásuk kifejezetten nehéz, a hátralévő játéknapokon találkoznak még a manchester Uniteddel, a Tottenhammel, a Cheslea-vel és az Evertonnal is.
Martin O’Neill nem számíthat Wes Brownra és Cattermole-ra sérülés miatt.
Ami a kanárikat illeti, nos, ők sem lehetnek sokkal nyugodtabban aktuális ellenfelüknél. 29 játéknapot követően 33 pontosak, idegenben igencsak szerény 1-6-7-es mérleggel (gólarányuk a túrákon 11-30). Egyetlen sikerüket Walesben aratták, még decemberben győztes 4-3-ra a Swansea otthonában nem kis meglepetésre.
Ám Chris Hughton tanítványai sem mostanában örülhettek nyertes mérkőzés után. A kanárik zseniális őszt produkáltak, de a lendület elfogyott, így a december 22-e óta lejátszott 12 csata közül mindössze egyet húztak be Holték (Everton 2-1). És mi lehet a visszaesés oka? Nos, ha azt nézzük, hogy 2013-ben 9 bajnokin léptek pályára Hoolahanék, és mindössze 4-szer voltak eredményesek, akkor máris közelebb kerültünk a megoldáshoz…
Tavaly még a gólos meccseiről volt híres a sárga-zöld egység, az idén azonban csak 12-szer játszottak over-meccset, 17-szer 3 találat alatt maradtak.
Ruddy, Surman és Tettey sérült, ők nem lesznek ott a Fény Stadionjában.
A két brigád nagyon kiegyensúlyozott mérleggel rendelkezik, általában a hazai meccseiket hozzák a csapatok. Két, rettenetes formában lévő alakulat csap ma össze, és szerintünk a fekete macskák elkapják a kanárikat! Tippünk ennek megfelelően 1(x)!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Barcelona-Rayo Vallecano (0-2) 1! +3,5! A Barca megnyeri mindkét félidőt: IGEN!

A katalánok remek játékkal bizonyították a nagyvilágnak, hogy a krízis már a múlté! Az eltiltásokkal teli madridi kiscsapat ma beleszaladhat a késbe, mint úgy általában a Camp Nouban szokott…
A gránátvörös-kékek a Realtól elszenvedett vereségek, majd a milánói 0-2 után kilábaltak a hullámvölgyből. A BL-visszavágón parádés játékkal verték 4-0-ra a Milant, ezzel bizonyítva a kétkedőknek. Roura mester alakulata ötletesen, pazar támadójátékot bemutatva nyerte meg az összecsapást. No de vissza a bajnoksághoz!
A La Ligát toronymagasan vezetik Xaviék, előnyük 13 egység a Reallal szemben, és már csak 11 forduló van hátra a pontvadászatból. A Camp Nouban 12-1-0-ás, félelmetes mutatóvak büszkélkedhetnek Messiék, gólarányuk pedig otthon 44-10. Sanchezék csak a királyi gárdával ikszeltek Barcelonában, rajtuk kívül mindenkit péppé vertek.
A sztárcsapatból Xavi hiányzik majd sérülés miatt, Valdez kapus pedig eltiltását tölti. Ám a helyettesek megoldják biztosan a dolgot. Az előttünk álló héten végre nem játszanak tétmeccset a fiúk, ez biztosan könnyebbséget jelent Iniestáéknak.
A Rayo remekól szerepel, jelenleg a 8. helyen áll 41 ponttal, és a darazsak még nem mondtak le az EL-t érő helyek megszerzéséről. (A Betis 43-mal a 6.) A madridi kiscsapat idegenben nem félelmetes (4-1-8), sikereit a Betisnél, Malagán, Bilbaóban és Valenciában érte el. Vendégségben jellemzően gólgazdag meccseket vív (volt már 1-6, 3-4, 2-1-ek és 1-2-ők).
Paco Jemez alakulata kissé szeszélyesen teljesít mostanság, váratlan vereséget szenvedett otthon a Valladolidtól, viszont később pontot hozott a Deportól, majd verte a nagyszerű formában lévő Espanyolt. Túl sok logikát nem találtunk a keresztcsíkosak produkciójában…
A legutóbbi siker viszont áldozatokat követelt: Fuego, Casado és Carrilho sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára a Camp Nouban, sérüléssel Labaka és Rodri bajlódik.
A Barca hagyományosan össze-vissza szokta verni a Rayot: az elmúlt három meccsükön 5-0, 7-0 és 4-0 lett a végeredmény. Most is kiütéses hazai sikert várunk, mindkét félidőt megnyerik Alvesék, és összejön a 4 gól is. A végén pedig jön a 0-2-es hendikep is!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik