Hírek

Szenteknél a vörösök

A Liverpool Southamptonba, az Udinese Cataniába látogat...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Southampton-Liverpool Mindkét fél betalál: IGEN! 2(x)!

Nagy a tétje a mai ütközetnek: a hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a nemzetközi porondért küzdenek. A vörösök jó passzban vannak, no és van egy Suarezük…
A Southampton a 16. helyről várja a folytatást, az eddig lejátszott 29 mérkőzésen 28 pontig jutott a gárda. A csíkosaknál történt már edzőváltás, bár ezt akkor lépte meg a tulajdonos, amikor tulajdonképpen semmi nem indokolta… A kispadra az Espanyol korábbi trénere, Pochettino érkezett, aki jól mutatkozott be, gyűjtögette is a pontokat a gárda, ám egy hónapja, amikor Lamberték legyűrték a Manchester Cityt, valami megszakadt… Azóta három bajnokin csak egy pont jött össze, pedig azért a Newcastle-QPR-Norwich trió ellen többel kalkuláltak mind a drukkerek, mind a szakmai stáb tagjai. E gyengébb széria hatására vissza is csúsztak Do Pradóék a tabellán, a vonal alatt állomásozó Wigannel szemben már csak négy egység a szentek fórja.
A St. Mary Stadionban 4-5-5 Gaston Ramirezék mérlege: okoztak meglepetésgyőzelmeket (City), de szenvedtek arcpirító vereségeket is (Wigan, QPR). Összességében a riválisok egy részét nem sikerült elverniük a piros-fehér-feketéknek, és ezek a pontok biztosan hiányoznak majd a végelszámoláskor…
Otthoni gólarányuk 19-17, csak háromszor nem lőttek gólt a St. Mary-ben!
A Liverpool megint nem váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket. A gárda minden kupától búcsúzott, így most már csak a bajnokságra kell koncentrálnia Brendan Rodgers együttesének. Az FA-kupában az Oldham jelentette a végállomást, az EL-ben pedig a Szentpétervár ejtette ki a vörösöket.
A Premier League-ben sem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a gárda: nagyon szeszélyesen szerepeltek sokáig Gerrardék, okoztak ugyan szép pillanatokat a fanatikusoknak, ám legalább annyiszor váltottak ki dühöt a drukkerekben. Ám az elmúlt hetekben mintha rendezték volna soraikat Aggerék…
Lucasék ugyanis megnyerték elmúlt három bajnokijukat: az áldozatok sorrendben a Swansea, a Wigan és a Tottenham voltak. Így fel is jöttek a 6. pozícióba, 29 ütközetben 45 pontot szerzett – az EL-t érő 5. helyezett Arsenal 28/47-es mutatóval rendelkezik. És akkor arról még nem ejtettünk szót, hogy a Liverpool sorsolása viszonylag könnyűnek mondható: a rangadók zömét már letudta a brigád, csak a Cheslea-Everton páros van hátra Downingéknak.
Idegenben eddig 4-6-4-es mérleget produkált a Pool, 26-22-es gólaránnyal megspékelve. Csak két alkalommal maradtak impotensek vendégként… És akkor ejtsünk egy szót az Uruguay-i támadóról, aki a bajnokságban már 22 találatnál jár, és az elmúlt három játéknapon egyaránt eredményes volt!
Az ősszel az Anfielden 1-0-ra nyert a Pool, és ezúttal is a vörösök sikerét várjuk, de a vereségükben semmiképpen nem gondolkodunk. Emellett kalkulálunk gólokkal is, hiszen egyik alakulat sem bekkelhet ezen a kilencven percen. Tippünk 2x, mindkét fél betalál, és jöhet a +2.5 is!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Catania-Udinese 1(x)!

Két peches vereség után a szerencse végre a szigetlakók mellé szegődik, ami annyit jelent, hogy egy, de akár három ponttal is gazdagodhatnak!
Középcsapatok készülnek összecsapni ma Cataniában. A hazai alakulat áll jobban, jelenleg a 8. a csapat 28 meccs után 42 ponttal. A Angelo Massiminoban kimondottan erősnek számít: mérlege 9-2-3, csak a Juve, a Milan és az Inter tudott nála nyerni. Egyébként Bergessioék ezen együttesek életét is megkeserítették, hiszen például a kék-feketék a szünetben még kétgólos hátrányban voltak, ám Palacio vezérletével fordított az Inter a ráadásban.
És, ha már a ráadás perceinél tartunk. A múlt héten 91 percig tökéletesen működött a retesz a Juve ellen Torinóban, ám az utolsó utáni percekben csak betalált a bajnokesélye (1-0). A piros-kékek tehát két peches vereséggel a hátuk mögött érkeznek a mai összecsapásra.
Rolando Maran alakulata öt pontra van az 5. pozíciótól, amely ugye EL-t ér, ám bevalljuk őszintén, nem gondoljuk, hogy a szigetlakók kijutnának Európába. A brigádban Spolli sárga lapok miatt eltiltását tölti, Alvarez, Bergessio és Capuano pedig sérült.
Az északiak a pocsék rajt után egészen jól összekapták magukat, a 9. helyen állnak 41 egységgel. Idegenben 3-5-6 a mutatójuk, A Pescaránál, a Sampnál és a Rómánál nyertek Di Nataléék. Murielék az elmúlt három játéknapon nem kaptak ki, a Rómával és a Nápollyal otthon ikszeltek, a delfinektől viszont három ponttal tértek haza (Pescara 0-1).
A zebrák az idén nem nagyon tervezhetnek európai kupakalandot, Francesco Guidolin együttesére ugyan viszonylag könnyebb találkozók várnak, ám a hatpontos lemaradás tetemesnek tűnik…
Domizzi eltiltott, Pasquale, Pinzi, Di Natale és Lazzari sérült. Ők pedig bizony alapembereknek számítanak…
Az ősszel Udinében 2-2 lett a vége, tavaly pedig a csíkosak nyertek Cataniában. Most viszont eljött a revans ideje. Az elmúlt hetek balszerencsés sorozata lezárul, és a piros-kékek elverik a sérülések miatt meghatározó játékosait nélkülöző Udinését! Tippünk tehát 1(x)!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik