Hírek

Gyorstippek minden vasárnap hajnali NBA meccsre

Ezúttal részletekbe menő elemzéssel nem jelentkezünk, azonban minden vasárnap hajnali meccsre összeszedtük a legfontosabb infókat és a legjobb tippeket!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Washington Wizards – Phoenix Suns

Mindkét együttes back-to-back érkezik erre a találkozóra, ám míg a Varázslók hazai pályán játszottak és nyertek legutóbb, addig a Phoenix idegenben szerepelt és kapott ki… Legutóbbi három vereségének köszönhetően a Suns ismét visszacsúszott a főcsoport utolsó helyére, idén nagyon nem megy az arizonai csapatnak… A Washington ezzel szemben szoros meccsen jól játszott a New Orleans ellen és sikerült is legyűrnie a Hornets gárdáját, ma pedig egy hasonló képességű, talán valamivel gyengébb ellenfél látogat hozzájuk. A Wizards az alapszakasz második felében tért magához, és már a 11. helyen tanyáznak, a Phoenix pedig az edzőváltást követően hozott 1-2 meccset, de azóta sem képes tartósan jól játszani. Hazai oldalon Bradley Beal és AJ Prince továbbra sem bevethető, a vendégeknél viszont nincs hiányzó.
Az egyenesen Atlantából érkező Phoenix-nek véleményem szerint ez a Washington nagy falat, véreztek már el idén komolyabb együttesek is a fővárosban, mint a Suns… Az 1,36-os hazai odds azonban veszélyes lehet annak ellenére, hogy egyértelmű favorit itt a Wizards. Sokkal inkább abban látom az értéket, hogy a Phoenix nem szenved nagyobb arányú vereséget, így a vendégek 12 pontos támogatása jó tipp lehet!

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers

Ezen az összecsapáson nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat… A West-George-Hill hármassal felálló Pacers lényegesen jobb erőkből áll, mint a hazai Sixers. A Philly véleményem szerint már elveszítette minden reményét a playoff-t illetően, egyetlen előnyük a mai meccsen az lehet, hogy nem back-to-back kell játszaniuk, míg a Pacers egyenesen a Los Angeles Lakers ellen elszenvedett vereségből jöt, ahol ráadásul csak a záró negyed döntött a meccsről, így forgatni sem nagyon tudták a csapatot. A vendégek mintha mostanság veszítettek volna a lendületükből, ugyanakkor a hazai együttesre sem mondhatjuk, hogy nagy formában lennének, bár a Heat-t megszorongatták legutóbb, és csak 4 ponttal kaptak ki. Az Indiana sebezhető gárda idegenben, és a jelenlegi formájában még akár lehet is keresnivalója a 76ers együttesének ezen a meccsen, ha Thaddeus Young és Jrue Holiday tudja hozni a maximumot. Hazai oldalon visszatérhet elvileg Nick Young is a csapatba, míg a vendégeknél hiányozni fog Danny Granger a csapatból.
Véleményem szerint egy kétesélyes meccs van itt kilátásban, ahol bárki nyerhet pár ponttal, de akár többel is. Éppen ezért én nem a győztes kilétére fogadnék, és a hendikepes fogadást sem venném elő, hanem a pontokra hajtanék. Egy jól védekező Indiana és egy kevésbé lendületes, de időnként védekezni is hajlandó Philly csap itt össze, és szerintem ketten együtt sem hoznak össze 190 pontot!

Boston Celtics – Charlotte Bobcats

Ami ezen a derbin igazán nehézzé teszi a fogadást, az a fogadóirodák által kínált odds. A hazai siker teljesen egyértelmű, ám erre nem igazán éri meg fogadni. A hendikep pedig a Boston esetén teljes mértékig kiszámíthatatlan… A Celtics a playoff-ra hajt keleten, és Rondo kiesésével is sikerült megerősíteniük helyezésüket és elszakadni az üldözőktől. Köszönhető ez főként a két öreg rókának, Garnettnek és Pierce-nek, akiket azért rendre jól segít ki Terry és Green. A vendég Charlotte idén a mezőny egyik, ha nem a leggyengébb csapata. Kemba Walker egyedül nem tud csodát tenni, a többiek pedig nem nagyon tudják támogatni… Ami még a Boston mellett szól, hogy a Bobcats egyenesen Torontóból érkezik ide, míg a Celtics-nek volt ideje rákészülni erre a találkozóra. Doc Rivers együttesének az ilyen meccsek kötelező győzelmet kell hogy jelentsenek. Nemrég fordított felállásban meccseltek a csapatok egymás ellen, akkor a Charlotte hazai pályán nyerni tudott. Nincs hiányzó hazai oldalon, a vendégeknél pedig Mullers az egyetlen aki nincs 100%-os állapotban.
Úgy gondolom, hogy az oddsok végett itt nem érdemes a győztesre fogadni, és szerintem a hendikep fogadás sem hordoz magában igazán értéket. Így itt is a pontokat venném elő: szerintem nem fogja megszórni egymást a két együttes, ez amúgy sem jellemző rájuk. Így szerintem a 194 pont alatti opció jó választás lehet!

San Antonio Spurs – Cleveland Cavaliers

Nem kérdés, hogy a Nyugati Főcsoport egyik legjobb együttese lép itt pályára a Keleti Konferencia középcsapata ellen. Gregg Popovich évek óta építgeti a Spurs-t: Duncan, Parker és Ginobili sem tágított ez idő alatt, és idén a munkája beérni látszik a mesternek. Ezzel szemben a vendégek rosszul kezdték a szezont, ám többek közt az erősítéseknek köszönhetően szépen feljöttek a tabellán, de azt mondanám inkább, hogy a jövő csapatát építik Irving-el, Speights-el és Livingston-al. A Cavs nincs épp top formában, most pedig back-to-back érkeznek erre a meccsre, Dallasban szenvedtek 10 pontos vereséget annak ellenére, hogy sokáig tudták magukat tartani Nowitzki-ék ellen. Utazniuk nem kellett sokat, de a pihentebb San Antonio ellen még nehezebb dolguk lesz. Februárban találkoztak egymással a felek, akkor egyetlen ponttal a Spurs bizonyult jobbnak főként a nagyszünet utáni teljesítményének köszönhetően. Hazai oldalon nem kell sérüléstől tartani, míg a vendégeknél Ellington és Casspi szereplése kérdéses.
Nem hiszem, hogy ezen a meccsen meglepetés születne. Azt viszont el tudom képzelni, hogy az Irving-Waiters kettős képes lesz megszorongatni a Nyugati Főcsoport éllovasát. Így az 1,05 körüli hazai tipp helyett a hendis fogadást venném elő: véleményem szerint a Cleveland annak ellenére, hogy meccsből érkezik, nem fog 20 pontos vereséget szenvedni, már a 19 pontos vendég támogatásra is 1,50 körüli oddsot kaphatunk. A két csapat közt van ekkora különbség, de a San Antonio legutóbbi meccseit elnézve ez most nem fog kijönni!

Utah Jazz – Memphis Grizzlies

Fergeteges amit a Memphis művel… Szép kis körútra indultak, és előbb Portland, majd back-to-back a Clippers csapatát is megverték kiváló védekezéssel főként. A Denver ellen aztán nem jött össze a bravúr, de az alapvetően gyors, lendületes és hatékony támadójátékkal rendelkező Nuggets-t is sikerült 90 pont alatt tartaniuk, viszont a támadások befejezésére már nem marad elegendő energiája a vendégeknek. A Utah kisebb hullámvölgyben van, hiszen legutóbbi 5 meccséből 4-t elveszített, legutóbb Oklahomában szenvedtek nagyon sima vereséget. Pedig hozni kellene a sikereket, hiszen kicsúszott az első 8-ból a gárda! De még meg lehet a playoff-t érő helyek valamelyike, de ehhez nyerni is kellene, akár még a Houston-t is megszorongathatják. Hazai oldalon nincs sérül, míg a vendégeknél Arthur kényszerül kihagyni a mai találkozót.
Érdekes meccs lesz, mindkét csapat fontos célokért küzd: a Memphis a főcsoport harmadik helyére hajt, míg a Jazz a playoff-ra. Alapvetően jobb csapat a Memphis, de a Utah ellen idegenben nem egyszerű jó eredményt elérni. Kérdés, hogy hazai oldalon a Millsap-Jefferson kettős milyen napot fog majd ki… Idén ebben a felállásban már nyert egyszer a Memphis, és ma is lehet esélyük. Éppen ezért nem kockáztatnám meg egyik fél győzelmét sem, inkább a Bwin által felkínált 185 pontos over/under fogadással szemeznék. Szerintem képes lehet a két gárda hozni ezt a szintet, de ez talán a játéknap leggyengébb lábakon álló tippje, nem tudni hogy a Memphis fáradsága pontokban vagy inkább ponthiányban mutatkozik majd meg…

Portland TrailBlazers – Detroit Pistons

Két kiszámíthatatlan csapat csatája lesz ez… A Portland képes odahaza bárkit megszorongatni, de képesek bárkitől kikapni. A Detroit pedig még ennél is kiszámíthatatlanabb… Véleményem szerint nem annyira egyértelmű ez a találkozó, mint ahogyan azt a hazai sikerre adott 1,15 körüli odds mutatja! A Portland LeMarcus Aldridge és Lillard vezetésével jó csapat, de ennyire stabilan nem hozzák az eredményeket. A Blazers még nem vesztette el minden reményét nyugaton a playoff-ra, hiszen egy jó szériával még elkaphatják az előttük álló csapatokat. Ehhez azonban jobb forma kell, mint amit nemrégiben tőlük láthattunk. A Knicks csapatát simán verték legutóbb hazai környezetben, és ez a Pistons számára is figyelmeztető jel lehet. Annak a Detroit-nak, amely keleten már semmi jóban nem bízhat, hiszen legutóbbi 10 meccséből csupán egyet tudott megnyerni és immáron csak a tabella 12. helyén tanyázik. Pedig még az sem mondható, hogy sérüléshullám sújtaná a vendégeket, mivel az egyetlen hiányzójuk Brandon Knight. Nem tudom, mit csinálnak meccsről meccsre Monroe-ék, de hogy azt nem eredményesen csinálják az biztos! Legutóbb Golden State-ben szenvedtek nagy vereséget, és habár most a mai ellenfél valamivel gyengébb, itt sem lesz könnyű dolguk…
Idén Detroit-ban csatázta eddig, akkor 7 ponttal (108:101) a Pistons bizonyult jobbnak, de az még novemberben volt, amikor a Detroit jobban teljesített. Most fordult a kocka: a Blazers tűnik lendületesebbnek és ők játszhatnak hazai környezetben! Ennek ellenére nem látom értelmét a hazai siker erőltetésének, itt is inkább a pontokat venném elő: a Portland jól támad, de a védekezésben akadnak nehézségei, ezt pedig a Pistons kihasználhatja! Szerencsés esetben a két fél szerintem eljuthat 195 pontig!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik