Hírek

Nyer a Denver és a Houston

Mostanság meglehetősen érdekes eredmények születnek az NBA alapszakaszában... Elég csak a Chicago kiütéses vereségére gondolni Sacramento-ban, vagy épp a New York Knicks rettentően gyatra játékára a Golden State otthonában. Reméljük a mai este folyamán a kiszemelt csapatainak hozzák a kötelezőt, és a Houston valamint a Denver is győzelemmel zárja meccsét!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies

Két élcsapat csatája lesz ez a Nyugati Főcsoportban, hiszen mind a Denver, mind pedig a Memphis biztosan tagja lesz a rájátszásnak, a kérdés már csak az, hogy ezen a találkozón mire mennek majd egymás ellen…

A Denver fergetegesen hozza idén a hazai meccseit: eddig mindössze három alkalommal szenvedtek hazai környezetben vereséget, emellett pedig 31 győzelem szerepel, ez pedig egyértelműen a Nyugati Főcsoport legjobb otthoni mérlegének számít. A Miami, a Minnesota és a Washington tudta őket meglepni mindössze Denverben, és ez érdekes, hiszen ezek közül csupán a Heat elleni derbi számít neccesnek… Elvérzett itt már a San Antonio vagy épp az Oklahoma is, előbbi ráadásul kétszer is megégett Denverben. A csapat mindent összevetve a főcsoport 5. helyén tanyázik 47-23 mérleggel, ez a hely pedig nem is nagyon forog veszélyben, hiszen a Golden State csapata már biztonságos távolból figyeli őket. Viszont a negyedik hely megszerzésére még reális esélye lehet az együttesnek egy szép kis hajrával, ami már csak azért is fontos lenne, mert akkor náluk lehetne a pályaelőny a playoff során, és egy ilyen hazai mérleggel rendelkező csapat esetén döntő tényező lehet, pláne az első párharcban. Ehhez a Los Angeles Clippers vagy a Memphis csapatát kellene maguk mögé utasítani, és azért férfiasan valljuk is be: egyik sem lesz egyszerű menet… Mindenesetre a Nuggets nagyon összeállt az idei esztendőre: Gallinari és Lawson termelik a pontokat, Faried és Koufos jóvoltából pedig a palánk alatt is megnehezítik az ellenfelek dolgát, hiszen az említett két játékos rendre begyűjti a lepattanók jelentős részét. Fergeteges formában játszik egyébként a Nuggets: 10 meccse nem szenvedtek vereséget, és ezen meccsek közül 4 is idegenben játszódott, tehát tényleg meggyőző a gárda mostanság.

Ezúttal a Pepsi Center vendége a szintén masszív nyugati csapatnak számító Memphis csapata. A Grizzlies szép kis túrára indult, de eddig remekül veszik az akadályokat: előbb Portlandben nyertek egy szoros meccset, majd a Clippers gárdáját is 11 ponttal verték annak ellenére, hogy back-to-back érkeztek Los Angelesbe. Jól megy a vendég együttesnek is a szekere: legutóbbi 10 meccsükből mindössze egyet veszítettek el, és azt is csak a Keleti Főcsoport legjobb csapata otthonában, Miamiben 7 ponttal kaptak ki végül. Zach Randolph, Mike Conley és Marc Gasol tolja idén a grizzlyk szekerét – és nem is rosszul! Idegenben is szépen teljesít a Memphis: eddig 20 győzelem és 12 vereség szerepel a nevük mellett, és ez a főcsoport második legjobb idegenbeli mérlegének számít, a legjobbat a San Antonio tudja felmutatni (25-14). A vendég együttes egyetlen hiányzója várhatóan a mai meccsen Darrell Arthur lesz, aki hát- és nyaksérülése végett kényszerül kihagyni a hétvégi meccseket. Mindent összevetve egyébként a főcsoport harmadik helyén tanyázik a Memphis, és várhatóan nagy harcot fog vívni a harmadik helyért a Clippers-el, de akár még mai ellenfele is beleszólhat ebbe a játékba. Rudy Gay távozását a csapattól már számtalanszor megemlítettem, de mindig fontosnak tartom kiemelni. Sokan tartotak attól, hogy Gay kiválása érzékenyen érinti majd a Memphis csapatát, ám nem így lett, úgy fest a vezetők tudták mit csinálnak, és az eredmények azóta sem maradnak el!
Fontos meccset játszik ma egymással a két nyugati élcsapat. A Memphis jól játszik idegenben is, és az elmúlt két vendég fellépésén bizonyította: még a Clippers ellen sem kell leírni őket, mert bárhol képesek nyerni. A Denver pedig továbbra sem tud (nem mintha akarna) kikapni a Pepsi Centerben, ahol még a két nyugati éllovas is elbukta a meccseit. Reménykedjünk benne, hogy nem ma fog megtörni a Denver hazai sorozata, bár amilyen érdekes eredmények születnek mostanság, nem lenne igazán meglepő… A két csapat egyébként idén már háromszor is találkozott. Memphisben december végén 81:72-es Grizzlies siker született, novemberben pedig 97:92-re tudott nyerni idegenben a Denver. Ebben a felállásban december 15-én találkoztak, akkor pedig a Nuggets szoros meccsen 99:94-re tudott nyerni. Véleményem szerint itt nyernie kell a Denver csapatának, ha komolyan gondolják a harmadik-negyedik hely megszerzését az alapszakasz végén. Aki azonban nem érzi eléggé biztosnak ezt a tippet, az támogassa meg a vendég csapat pontszámát 7-8 ponttal és tegye vendégre a meccset, ezzel is bebiztosítva valamelyest az első tippet!

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves

A hazai pályán általában jól szereplő, idén egyértelműen a playoff-ra hajtó Houston fogadja a már csak becsületből hajtó, idén rettenetesen szerencsétlen Minnesota együttesét.

A Rockets sorsa továbbra is erősen kérdéses: a Lakers-Jazz kettőssel nagy harcot vívnak a rájátszást érő helyekért, és egyelőre ezen három csapatból a Utah tűnik a leggyengébb láncszemnek… A Houston egyelőre 35-33 mérleggel továbbra is a 7. helyen tanyázik a Nyugati Főcsoportban, tehát meglehetősen biztosnak látszik a helyzete – már ami a playoff-t illeti. Nem szabad azonban ellazsálni a hátralévő meccseket, hiszen a Utah bármikor életre kelhet és kitúrhatja akár a Lakers-t akár a Houston-t a jelenlegi jó pozícióból… A Rockets azonban továbbra sem tud folyamatosan győzelmeket szállítani, be-becsúsznak vereségek a győzelmek közt. Legutóbbi 5 meccsén három győzelmet és két vereséget szedett össze a társaság, és meglepő módon a Phoenix csapatát sem tudták legyűrni, míg a Dallas ellen elszenvedett vereség a “talán még belefér” kategóriába tartozik, legalábbis idegenben. Az ex-Oklahoma játékos James Harden vezeti idén a hazaiak csapatát, mellette pedig a korábban a Knicks-ben feltűnt Jeremy Lin osztogatja szépen a gólpasszokat és száll be a ponttermelésbe is. Aztán ott van még hazai oldalon a lepattanókirály Omer Asik is, ő átlagban 8.4 lepattanót szed össze meccsenként. Számos játékos is érkezett az alapszakasz során a Houston együttesébe, de egyelőre az még nem körvonalazódott, hogy a Brooks-Garcia-Robinson-Anderson négyesből kikre lehet majd a jövőben is alapvetően számítani. A Houston egyébként saját közönség előtt átlagos teljesítménnyel rukkolt elő eddig: 21 győzelmük és 11 vereségük van odahaza, azonban legutóbbi 5 hazai meccsükből mindösszesen csak egyet veszítettek el (Milwaukee 107:110).

A vendég ezúttal a szinte folyamatos sérüléshullámmal szenvedő, és ennek köszönhetően playoff helyekre már nem esélyes Minnesota együttese. A gárda története ott kezdődött, hogy a szakírók szerint komoly eséllyel rendelkezte a playoff helyeket illetően. Jól játszott a csapat, még a nagyokat is képesek voltak megszorongatni egészen addig, míg a csapat addigi legjobbja, Kevin Love meg nem sérült. Kiderült, hogy a játékos a szezon hátralévő részét maximum a lelátóról figyelheti csak. Innentől elkezdve már csak rossz dolog történt szinte a Wolves háza táját, folyamatosan dőltek ki a fontos játékosok: Kirilenko, Shved, Roy és még sorolhatnánk, volt hogy 6 alapember is hiányzott a gárdából. Jelenleg Andrei Kirilenko, Kevin Love, Brandon Roy és Nikola Pekovic szerepel a sérültek listáján, tehát 4 alapember nélkül utaztak el a Houston elleni meccsre… Ott lesz viszont a csapatban a Shved-Budinger-Ridnour-Williams-Rubio ötös, akik azért ha akarnak akkor tudnak szép dolgokat varázsolni. Olyanokat például, mint a San Antonio Spurs elleni otthoni siker (107:83), szerintem a világon senki sem gondolta volna, hogy ez a Wolves képes lehet 24 ponttal verni Popovich csapatát. Pedig képes volt rá, az Indiana ellen azonban nem tudott meglepetést okozni a gárda, ott végül 91:107 arányú vereséggel vonultak le a pályáról… Eddig egyébként 23-41 mérleget hozott össze a társaság, mely a főcsoport 12. helyére elegendő jelenleg, esélyük tehát gyakorlatilag nincs az idei playoff-ra. Idegenben viszont nagyon gyenge ez a Timberwolves: mindössze 7 siker a 25 vereség mellé, az a főcsoport egyik legrosszabb idegenbeli sora. Hát nem mostanában nyert idegenben a Minnesota: utoljára még a Cleveland otthonában tudtak nyerni 100:92 arányban.
Annak ellenére, hogy a Houston egyértelműen masszívabba csapat, itt hatalmas csata alakulhat ki a találkozó során. A Minnesota rendre a meccse egy félidejét meg tudja húzni, és ott akár 15 ponttal is nyerni tud, de a hajrákat nem nagyon bírja a társaság. A Houston pedig az ellenfelek ilyen gyenge momentumaira repül rá, és mindenki tudja hogy képesek 120 pont környékén is termelni, pláne hazai környezetben. Számomra nem kérdés, hogy melyik csapat a jobb! Eddig egymás ellen két meccset játszottak idén, ám mindkettőt Minnesota-ban: előbb a Houston nyert 87:84-re, majd a Wolves diadalmaskodott 92:79 arányban. Érdekes meccs lesz ez, és a Houston oddsa folyamatosan emelkedik, melynek nem igazán tudom az okát. Az biztos, hogy ha a Houston szeretné megtartani jelenlegi helyzetét a tabellán, akkor ilyen meccseken nem szabad vereséget szenvednie! Szerintem itt ma hazai siker fog születni!

További tippek:
Golden State Warriors – Chicago Bulls / hendikep +10 ponttal Chicago Bulls
Dallas Mavericks – Cleveland Cavaliers / Dallas Mavericks
Milwaukee Bucks – Miami Heat / hendikep +11 ponttal Milwaukee Bucks
Atlanta Hawks – Phoenix Suns / hendikep +15 ponttal Phoenix Suns

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik