Hírek

Három nyugati és egy keleti csapat

Mindösszesen két találkozót rendeznek péntek hajnalban az NBA alapszakaszában: a New York Knicks csapata egyenesen Denverből érkezik Portlandbe, míg a San Antonio Spurs csapata a Nowitzki vezette Dallas együttesét látja vendégül a Nyugati Főcsoportban.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks

Annak ellenére, hogy a két csapat közt jó pár hely van a Nyugati Főcsoport tabelláján, érdekes meccs elé nézünk, és akár még meg is nehezítheti a Spurs dolgát a Mavs!

A San Antonio szépen halad a főcsoport győzelem felé, bár nem annyira egyértelmű a helyzete, mint keleten a Miami-nak. Gregg Popovich mester csapata már évek óta szépen össze van rakva Tim Duncan-el, Manu Ginobili-vel és Tony Parker-el, és mindhárman szépen is teljesítenek idén, és még mellettük is van számos olyan játékos, akikre lehet számítani (Jackson, Green, Diaw, Splitter, Leonard a teljesség igénye nélkül). Vezeti a főcsoportot 52-19 mérlegével a Spurs, és úgy fest mindössze az Oklahoma tud vele versenyre kelni az első helyért. Legutóbbi 5 meccséből kettőt kicsit lazábbra vett Popovich csapata, hiszen legutóbb a Minnesota otthonában 24 pontos vereségbe szaladtak bele, míg a Portland 136:106-ra tudott nyerni, ráadásul a Spurs pályáján! Ezek aztán szép kis tippmix gyilkos meccsek voltak… A két vesztes meccs közt azért meg kell említeni, hogy legyőzték egy komoly meccsen az OKC-t 105:93 arányban, ami talán a szezon legfontosabb sikere volt, és hiába dobált fergetegesen ismét a Durant-Westbrook páros, csapatként egyértelműen jobb volt a San Antonio! Saját közönség előtt egyébként 27-5 sort tudnak felmutatni, ami a Nyugati Főcsoport harmadik legjobb hazai mutatója, csak az OKC és a Denver tud még ennél is jobbat felmutatni.

Az AT&T Centerbe a mai este a Dallas együttese látogat, akik matematikai esélyekkel továbbra is rendelkeznek a rájátszás tekintetében. Ennek ellenére kevés az esélye a Mavs-nek a 8. hely megszerzésére, ugyanis a Lakers masszívabb csapatnak tűnik, míg a Dallas képtelen bravúros sikereket hozni a szezon folyamán. Eddig 31-41 mérleget tudott összehozni a gárda, melyből útjaik során 14-26 sor jött össze, tehát idegenben azért igencsak sebezhető a Mayo vezette alakulat. A Dallas rettenetesen kezdte a szezont, köszönhetően többek közt annak, hogy Dirk Nowitzki sérült volt. Aztán a német visszatérésével az eredmények is elkezdtek jönni, a kötelező győzelmeket bezsebelte a társaság, de a fontosabb bravúrsikerek nem jöttek össze… Most azonban egy 4 meccses győztes szériában van a Dallas: a Houston-Detroit-Minnesota-Milwaukee négyes egyik tagja sem tudta őket megállítani, és mindegyik meccsen elérte legalább a 100 dobott pontot a Mavs! Idegenben legutóbbi 5 meccsükből négyet győztesen hoztak le, azonban mostani Spurs elleni találkozó minden eddiginél nehezebbnek ígérkezik… A csapatot idén Nowitzki mellett Mayo és Marion vezeti: a palánk alatt Marion harcol, míg a középtávoli dobásokat a tőle megszokott hatékonysággal a német hozza, Mayo pedig a lendületes betöréses játékot nyomja. A vendégeknél rossz hír, hogy Shawn Marion erre a hétre kidőlt, így ezen a találkozón sem lehet pályán, ami mindenképp érzékenyen érinti a Dallas együttesét.
A két gárda idén már három alkalommal is találkozott, és mindháromszor a San Antonio örülhetett a végén. Dallasban 111:86 és 113:107 arányban győzött Popovich csapata, míg ebben a felállásban 129:91 lett a végeredmény szenteste. A mai meccsen is sok pont várható első körben: mind a San Antonio, mint pedig a Dallas képes 100 felett dobálni, bár azt tegyük hozzá, hogy mindketten képesek védekezni is emellett! Abban szinte biztos vagyok, hogy a hazaiak legalább 3-4 ponttal nyernek ma és akár még a 202 pont feletti opció is nyerő választás lehet!

Portland TrailBlazers – New York Knicks

A továbbra is playoff álmokat dédelgető Portland fogadja a biztosan rájátszás résztvevő New York Knicks együttesét ma este.

A Blazers jelenleg 34-35 mérleggel áll a Nyugati Főcsoport 11. helyén, és egy masszív hajrával akár még oda is érhetnek a playoff helyek valamelyikére. Ehhez azonban amellett, hogy hozzák a meccseket még az is kellene, hogy a Lakers-Houston kettősből valamelyik kifogjon egy gyenge szériát. Mindenesetre a reményt nem adta fel az Aldridge vezette portlandi csapat, bár nincsenek túl meggyőző formában: legutóbbi 5 meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, és most épp egy két meccses nyeretlen szériát tudnak csak felmutatni, a Hornets és a Memphis ellen is szoros meccsen maradtak végül alul 2 illetve 5 ponttal. Saját közönség előtt viszont erősnek mondható a Portland: eddig 22 győzelem és 11 vereség szemtanúi lehettek a drukkerek. Hazai oldalon nincs minden rendben: a legrosszabbkor dőlt ki a sorból Aldridge, aki feltehetőleg a mai meccset is kénytelen lesz kihagyni. Mellette még Pavlovic, Leonard és Claver is a hiányzók névsorát bővíti, nincs tehát könnyű helyzetben a Blazers… Visszatért viszont a Memphis elleni meccsen végre Lillard, aki csapata legjobbja volt 30 ponttal és 7 gólpasszal.

A vendég New York sincs épp irigylésre méltó helyzetben, bár tény hogy a playoff-t illetően kényelmesebb a vendégek helyzete! Carmelo Anthony térdével nincs minden rendben, így még ha vállalja ma este a játékot, akkor sem valószínű, hogy 100%-os állapotban teszi azt és 25 percnél többet nem fog tudni vállalni. Pedig a Knicks-nek szüksége lenne rá, hiszen a második hely megtartása lenne a cél, ehhez azonban az Indiana együttesét kellene megelőzni, akik szintén jó formában játszanak szinte az egész szezonban. Vendég oldalon más sérül nincs, így a pályán lesz várhatóan Stoudemire, Smith, Felton és Chandler is. A Knicks nagy előnye lehet a lepattanókban erős Chandler, illetve a center pozícióban ténykedő Stoudemire, valamint JR Smith is nagy lendületet adhat a vendégeknek. A Knicks nemrég talán történelme leggyatrább teljesítményét nyújtotta a Golden State otthonában, ahol végül 63:92-re kaptak ki, és ez mindenképp aggódásra ad okot. Előző éjjel pedig a Denver otthonában szenvedtek el 23 pontos vereséget… Idegenben vegyesen teljesít a gárda, eddig 16 győzelmet és 15 vereséget tudnak felmutatni útjaik során, mely a főcsoport harmadik legjobb idegenbeli mutatója.
Teljesen kétesélyes meccs elé nézünk meglátásom szerint. Mindkét csapat problémákkal küzd, vannak fontos hiányzók vagy lehetséges hiányzók mindkét fél esetén. A kérdés az, hogy ezen az estén melyik csapat tud ezen felülkerekedni, mert az fog itt nyerni. Az oddsok is tökéletesen kiegyenlítettek, mindkét együttesre 1,90 körüli szorzót kínálnak az irodák… Egymás elleni idei egyetlen meccsüket New Yorkban a Madison Square Garden-ben a Portland nyerte 105:100 arányban kisebb meglepetést okozva ezzel január elején. Most nem tippelnék itt nyertesre, inkább azt mondanám, hogy 194 pontot legalább összehoz a két fél!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik