Hírek

Londoniak otthon és idegenben

A Chelsea otthon marad, a Tottenham útra kel...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Chelsea-Steaua Bukarest (0-1) 1!

A londoniaknak kettővel kell nyerniük, ha tovább akarnak lépni. És miért ne akarnának?
Az első mérkőzésen a román alakulat 1-0-ás előnyre tett szert, a nyolcaddöntők egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva ezzel. Laurentiu Reghecampf alakulata 50 ezer fanatikus drukker előtt nagyon kiegyenlített meccset vívtak a londoniakkal, szinte minden mutatóban hasonló eredményeket produkált a két gárda. Kivéve egyet: Rusescu büntetőjére nem érkezett választ, így most a románok várhatják minimális előnyből a visszavágót.
A Chelsea nagy harcban áll a dobogóért, jelenleg 52 ponttal a 4., a Tottenham – amely egy mérkőzéssel többet játszott a kékeknél – 54-gyel áll a 3. pozícióban. Rafa Benitez alakulata otthon erősnek számít, 8-4-2-es a mérlege, két zakója a Manchester United és a QPR nevéhez fűződik. Ami a formáját illeti: nagyon kétarcú mostanság. A Stamford Bridge-en nem nagyon hibázik, viszont idegenben sebezhetőnek tűnik. Kikapott például a Citynél, ami mondjuk még megmagyarázható, viszont a szarkáknál nem kellett volna kikapniuk Matáéknak, és a Reading otthonából is egy pontnál többet reméltek a drukkerek… És akkor ott van a bukaresti kirándulás, amelynek ismert a végeredménye… Viszont mellettük szól, hogy a hétvégén 2-0-ás hátrányból egyenlítettek az Old Traffordon, így az FA-kupában megismételt mecccset vívnak majd az elődöntőbe jutásért a Manchester Uniteddel.
A BL-címvédője nagy csalódást okozott azzal, hogy nem sikerült továbbjutnia a csoportjából. Torresék mentségére legyen mondva, hogy a Sahtar-Juve páros azért nem nevezhető gyengének. David Luizék átkerültek a második számú kupasorozatba, ahol a Sparta Prága várt a londoniakra. Oscárék soványka előnyt szereztek a cseh fővárosban, majd otthon kis híján leégtek: Hazard a hosszabbításban egyenlített, így Rafa mester tanítványai megúszták a hosszabbítást.
Ivanovicsék szerintünk tanultak a hibáikból, így jó eséllyel sokkal komolyabban veszik majd a ma esti meccset, mint tették néhány hete a prágaiak ellen.
És akkor lássuk, mi a helyzet a Steauával. Nos, a brigád magabiztosan vezeti a román bajnokságot, odahaza makulátlan mérleggel rendelkeznek a pontvadászatban, és 11 csatában csak 4 gólt kapott. A gárda az EL-ben az E-csoportot nyerte meg az alakulat, megelőzve a Stuttgartot, az FC København-t és a Moldét. A kieséses szakaszban már egy igazi nagyágyú várt a piros-kékekre. Chirichesék Amszterdamban 2-0-ás hátrányt szedtek össze, ám a visszavágón egalizálta az eredményt a bukaresti brigád, és büntetőkkel végül kivívta a továbbjutást.
Remek formában van tehát a Steaua, a bajnokságban október közepe óta csak nyertek, és ugye a nemzetközi porondon is bravúrt hajtott végre a gárda.
A Chelsea egygólos hátrányt képes lesz ledolgozni. Az kétségtelen, hogy a londoniaknál jobb futballisták szerepelnek, és szerintünk ma ez kijön a pályán is. Nagyon kell azonban vigyázniuk a kékeknek, mert egy kapott gól végzetes lehet. Ám az az érzésünk, hogy Ramiresék kettővel nyernek ma este. Paprikás hangulatra van kilátás, hiszen Mikelék és Pintili-ék játékában is benne van a kellő agresszivitás, tehát sárga lapokkal is kalkulálhatunk. Alaptipp a hendis hazai, emellett pedig legalább négy sárgát is várunk!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Inter-Tottenham Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Úgy tűnik, formalitássá degradálódott a visszavágó, hiszen a londoniak alaposan elkalapálták a botladozó taljánokat. Most megint lesznek gólok, no és felszabadult játék!
A White Hart Lane-en rendesen beleszaladtak a késbe a milánóiak: sima 3-0-ás verést mértek rájuk Dembeléék. Már bő negyed óra elteltével kétgólos volt a hazaiak előnye, és a második játékrészben sem álltak le Vethongenék, és újabb találattal pecsételték meg az Inter sorsát.
A kék-feketék nem is heverték ki a nagy verést, az elmúlt hétvégén a Bologna is három ponttal tudott távozni a San Siróból. Andrea Stramaccioni alakulata gyenge teljesítményt nyújtott a bajnokin is, kissé kilátástalannak tűnt Zanettiék teljesítménye. Az 5. helyezett jelenleg a Serie A-ban, négy pont a hátránya a dobogótól. A következő hetekben kemény mérkőzések várnak a bajnokságban Palacióékra: előbb a Samphoz látogatnak, majd fogadják a Juvét. Egyik találkozó sem tűnik egyszerű menetnek.
Az EL-ben eddig nem volt különösebb gondja Guarinéknak: a csoportból a Kazany mögött simán továbbléptek, aztán a Kolozsvárt is kettős győzelemmel ejtették ki. Most azonban a Tottenham keményebb diónak bizonyult…
A londoniak kitettek magukért az első mérkőzésen: Vilas Boas mester alakulata lerohanta az Intert, és megnyugtató előnyt szerzett a visszavágóra. Defoe-ék a bajnokságban is remekelnek, a 3. helyen állnak, igaz, mögöttük a Chelsea rendesen iparkodik. A hétvégén becsúszott egy vereség az Anfield Roadon, és ezek az elhullajtott egységek még lehet, hogy hiányoznak majd a végelszámoláskor…
Bale-ék igencsak látványos futballt adnak elő hétről-hétre, nem csoda, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában dobogós helyen tanyázik.
Az EL csoportkörében a Lazio mögött, a Panát és a Maribort megelőzve lépett tovább, majd a Lyonnal játszott horror meccset: Dembele a londoni 2-1 után a visszavágó utolsó pillanataiban egyenlített (1-1), így juttatva tovább csapatát a 16 közé.
Eddig négyszer találkoztak a felek, és mindannyiszor jött a +2,5-ös opció! És ma is lesz három találat, hiszen mindkét fél felszabadult játékkal rukkolhat elő. Jó csatárok lépnek pályára, úgyhogy reszkessenek a védelmek! Húzzuk be a +2.5-ös opciót, és várhatóan mindkét fél betalál majd!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik