Hírek

Egy BL, egy bajnoki…

Az Arsenal a Bayernhez, a Salzburg az Admirához látogat...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Bayern-Arsenal 1! +2,5! (0-1) 1!

Ellenállhatatlanul menetel a Bayern, és csakúgy, mint Londonban, ezúttal is elveri az ágyúsokat. Nem a védekezésről szól majd a mai csörte…
Az Emirates-ben 3-1-re nyertek a németek, így tulajdonképpen teljesen lefutott ügynek tűnik a visszavágó. Ráadásul a bajorok az odavágó óta tovább szárnyalnak: nyertek három bajnokit, és kiejtették a Dortmundot a kupából. Fantasztikus formában futballoznak Möllerék, és bár legutóbb megszenvedtek az Allianz Arénában a Düsseldorffal szemben (3-2), de Schweinsteigeréket azért nem érheti szemrehányás, mivel toronymagasan vezetik a Bundesligát, és BL-mérkőzés előtt álltak.
Robbenék a BL-ben könnyedén nyerték meg csoportjukat, a szép sort egy BATE elleni idegenbeli vereség csúfította el némiképp. De ez sem befolyásolta azonban végül a sorrendet: a Mestallában elért iksz azt jelentette, hogy csoportelsőként várhatta a sorsolást a piros-fehér gárda. És Fortuna nem volt éppen kegyes a Bayernhez, hiszen az londoni elitalakulat, az Arsenal várt Riberyékre.
De az idén valóban nagyon nehéz megállítani Martinezéket. Kroos és Müller gólja gyorsan nyomatékosította az Emirates-ben, hogy a németek bizony nem akarják a második mérkőzésre hagyni a döntést. A fordulást követően ugyan Podolski szépített, de Mandzukic találata végképp megpecsételte az ágyúsok sorsát. 1-3 lett a vége, így az Allianzban amolyan formalitás lesz a visszavágó…
Az Arsenal-drukkereknek megint bele kell törődniük, hogy nem nyernek az idén sem trófeát. Az ágyúsok a bajnokságban csak az 5. helyen állnak, de e pozíció megtartása is veszélybe kerülhet, ugyanis a két liverpooli rivális ott liheg a nyakukon. Az FA-kupától a Blackburn búcsúztatta Walcottékat, a Ligakupától még korábban kiestek a piros-fehérek, és most bizony a BL-ben sem várható a negyeddöntőbe kerülésük. Arsene Wenger együttese ráadásul gyenge formát is mutat: a Tottenham verte Cazorláékat legutóbb, és idegenben amúgy is gyengélkedtek Ramseyék. A Premier League-ben 5-5-4-es a vendégsoruk, tehát olykor bizony nem túl meggyőzőek Gervinhoék.
Az első mérkőzésen a Bayern szinte minden mutatóban felülmúlta az Arsenalt, és tulajdonképpen ezt várjuk ma is. Az ágyúsok belemehetnek egy ki-ki küzdelembe, hiszen teher már nem nehezedik a vállukra. Igazi közönségszórakoztató találkozóra számíthatunk, amelynek a végén összejön a 3 találat, a hazai siker, sőt, akár a hendis verziója is!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Admira Wacker-Salzburg +2.5! 2!

A tartalékos hazaiak megnehezíthetik a Salzburg dolgát! Gólokkal számolunk, no és a végén vendég sikerrel…
Elmaradt meccset pótolnak az osztrák Bundesligában: a seregható a 2. helyezettet látja vendégül. Az Admira 24 mérkőzésen 20 pontig jutott, ám egy sikerrel mindjárt két helyet is előre léphetne a tabellán. Ám otthon már régen sikerült győzelmet ünnepelni… Az Innsbruckot október elején mattolták hazai környezetben, azóta viszont hat vereség zsinórban… Összesített hazai mutatója 3-2-7, ehhez viszont meglepően jó 24-25-ös gólarány párosul. Viszont azt el kell árulnunk, hogy találataikból 22-t október végéig rámoltak be aktuális ellenfeleiknek.
A WAC-tól novemberben csippentettek el egy pontot, aztán hosszú csend, míg végül két hete, nagy meglepetésre a Sturmot idegenben verték (1-2)! A gárdánál kezdtek is bizakodni, hiszen a soron következő ellenfél a Pellets WAC nem tartozott a verhetetlen kategóriába, ám a Wackernek csak nem sikerült folytatni a szériát: 1-0-ra kikaptak otthon, ráadásul három futballistájukat ki is sárgázta a játékvezető – velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
A Salzburg lassan beletörődhet, hogy az idén megfosztják bajnoki címétől: az Austria 61 pontos, a Salzburg csak 49, és bár ha megnyeri a mai, elmaradt mérkőzését, akkor a hátránya már “csak” 9 egységnyire zsugorodik. És még 11 játéknap van hátra… Szóval, talán mégsem lehetetlen a küldetés…
Idegenben 7-3-2-es mérleget hoztak össze Sorianóék, a Rapid és a Ried verte őket, de nem mostanában! Az elmúlt három túrájukon nem kaptak ki Manéék, két iksz után sikerrel vették az akadályt Innsbruckban (2-3). Az idén két iksz és két győzelem áll a nevük mellett, tehát összességében nincsenek rossz passzban a fiúk.
A hazaiak 16/6, a vendégek 13/11-es over-under mérleggel rendelkeznek, egymás ellen pedig rendre jött a 3 találat (nyomasztó Salzburg fölény mellett). Az idei kiírásban eddig kétszer randiztak: az Admira pályáján 4-4 lett a vége, Salzburgban egy ötöst hintett a hazai brigád.
Mindkét gárda számára nagy a tét, és ennek megfelelően jó kis csatára van kilátás. A 3 gól adható opció, és egy másik szelvényen a vendégek sikerét is be lehet húzni!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik