Hírek

Harc a feljutásért!

Egy nyugati és egy keleti meccs a mai étlapon...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Aarau-Bellinzona 1!

A feljutásról is dönthet akár a ma esti találkozó: szerintünk a hazaiak örülhetnek majd a lefújás után!
Immár a 23. fordulót rendezik a svájci második vonalban, amelyből csak az első helyezett jut fel az első ligába. Ennek megfelelően nagy a tétje a mai csatának, hiszen a listavezető a második helyezettet látja vendégül. Az Aarau kiegyensúlyozottan teljesít az idén, 22 mérkőzésen 46 pontig jutottak a fehérek (14-4-4), hazai mutatója pedig egészen lenyűgöző: 8-2-1! Csak épp a Bellinzona tudott nála nyerni még novemberben. Előtte-utána viszont nem nagyon akadt ellenfele. Gólaránya saját stadionjában 26-12, tehát a találatokkal sem állnak hadilábon Widmerék.
A 2013-as esztendő jól indult, három sikert húztak be zsinórban, viszont utána kikaptak a Chiassótól idegenben, majd búcsúztak a kupától is a Grashoppers ellenében. A múlt héten már javítottak a fiúk, 3-1-re verték a Winterthurt.
Három ponttal van lemaradva a listavezető mögött a Bellinzona. 43 egységéből 21-et szerzett idegenben (6-3-2). Augusztus vége óta azonban nem talált legyőzőre a túráin, sőt, még gólt is csak egyet kapott. Odahaza is szépen termelik a pontokat a bordók, hét meccs óta nem kaptak ki.
Az elmúlt két bajnoki viszont nem úgy sikerült, ahogy azt Rodriguezék eltervezték: a Chiassónál játszott iksz még elfogadhatónak számított, viszont az utolsó Locarnot illett volna megverni otthon. Nem így történt, így maradt a három pont különbség a két elitalakulat között.
Az egymás elleni mérlegük 8-2-5 az Aarau szempontjából. Az idei kiírásban mindig az aktuális vendég nyert, viszont a kupában az Aarau otthon ejtette ki a Bellinzonát.
Jó kis meccs lesz, nagy téttel, és szerintünk a hazaiak behúzzák a három pontot. Ha így tesznek, akkor nagy lépést tesznek a feljutás felé. Ez pedig kellő motiváció a vendéglátónak. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Vaslui-Glroia Bistrita (0-1) 1!

A nemzetközi porondra hajtó vászlói együttes kettővel verheti a kiesőjelölt újoncot.
A tavalyi második hely egyelőre messzinek tűnik, sőt, még a dobogó is 5 pontra van jelenleg a hazaiaknak. A gárda 36 egységig jutott, otthon viszont szenzációs: 8-2-0, 20-5-ös gólaránnyal megspékelve. A sárgák formája viszont nem az igazi, az elmúlt három játéknapon csak két pont jött össze, igaz, az ellenfelek is élcsapatok voltak.
Kellenek tehát a pontok a vászlóiaknak, akik győzelem esetén beelőzhetik a Petrolult, és két egységre megközelíthetik a 3. Panduriit. Motivációs probléma tehát nem lesz a hazaiaknál…
A vendégek az utolsó helyen állnak, 21 mérkőzésen 13 pontot szorgoskodtak össze. Vendégségben nagyon tisztelettudóak a fiúk: 1-1-9 a mérlegük, csak a Dinamo Bukarestben nyertek, de annak is már több mint négy hónapja.
A kiesés tehát valós veszély a kékeknél, a bennmaradást érő pozícióban lévő Ceahlaul már 20-nál jár. Eddig mindössze két sikert könyvelhetett el a társulat, tehát ha nem szedi össze magát gyorsan, akkor bizony az újonc újra a második vonalba süllyed.
Az egymás elleni mérlegük nyomasztó Vászló fölényt mutat (8-3-2), ősszel fordított felállásban is nyerni tudtak a sárgák 3-0-ra. Most is azt gondoljuk, hogy nyernek a hazaiak, ráadásul várhatóan kettő is lesz közte! Húzzuk be a hendis hazait!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!