Hírek

Rangadó a Veltins Arénában

Ma egy német és egy magyar mérkőzést néztünk ki magunknak. Gólokkal és vendégsikerrel számolunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Schalke-Dortmund +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Német BL-csapatok csatáznak a Veltins Arénában: a derbin nem maradhatnak el a gólok…
A Bundesligában immár a 25. fordulót rendezik, és egy klasszikus rangadót is rendeznek a hétvégén: a Borussia Gelsenkirchenbe látogat. A derbit a hazaiak a 6. helyről várják: a kék-fehérek 36 pontig jutottak, egységeinek zömét a Veltins Arénában gyűjtötték be (7-2-3). A Bayern, a Freiburg és a Fürth tudott nyerni náluk, igaz, február közepe óta nem találtak legyőzőre.
A királykékek hullámzó teljesítményt nyújtanak az idén, bár február óta mintha rendezték volna soraikat Jones-ék: értékes ikszet játszottak Mainzban, otthon verték a Düsseldorfot, végül a múlt jéten három ponttal távoztak Wolfsburgból. Azért ez nem rossz eredménysor, igaz, kellettek is az egységek Huntelaaréknak, így legalább már EL-t érő pozícióban tanyáznak.
Eközben Draxlerék a BL-ben menetelnek. A csoportjukat megnyerték (az Arsenal előtt), és most sem áll rosszul a szénájuk. A megerősített Galata otthonában játszottak 1-1-et, így jó eséllyel várják a héten rendezendő visszavágót. Nagy kérdés, hogy a szakvezetés teljes fegyverzetben küldi-e pályára csapatát, avagy egy kicsit tartalékol a kupameccsre. Ismerve a németek mentalitását, csodálkoznánk, ha takarékon futballoznak a Schalke, ráadásul épp az egyik ősi rivális ellen…
A gelsenkircheiek gólaránya 21-19, 24 meccsük közül 17-szer jött a +2,5-ös opció…
A gárdában eltiltás miatt nem léphet pálya Jones (sárga lapok), Afellay, Marica és Papadopulos pedig sérüléssel bajlódik.
A Dortmund a második helyért van harcban, a címvédésről már lemondtak Klopp mester fiai. A sárgák viszont az ezüstérmet begyűjthetik, ebben leginkább a Leverkusen gátolhatja meg Götzééket. A Borussia jelenleg a 2. 46 ponttal, és érdekességképpen annyit mindenképpen elárulunk, hogy Lewandowskiék idegenben is olyan eredményesek, mint otthon: 23 egységet túráztak össze, és csak egyszer kaptak ki (6-5-1, Hamburgban égtek meg). A gólokkal nincsen gondja a brigádnak: vendégségben 27-szer köszöntek be, ami 12 fellépésen nem olyan rossz mutató…
A február elején elszenvedett otthoni csúfos vereséget követően (Hamburg 1-4) összekapta magát a társulat: három mérkőzésen hét pontot termeltek, és nem mellékesen bejutottak a BL negyeddöntőjébe. Reusék a Sahtarral játszottak párosmeccset, és az idegenbeli 2-2 után hazai környezetben lenullázták a derék ukránokat (3-0).
A csapat over-under mutatója 17-7, tehát a dortmundiak is eseménydús mérkőzéseket vívnak az idén.
A hétközi kupameccs biztosan sokat kivett a fiúkból, ám ezen a találkozón senki nem hivatkozik majd fáradtságra! A keretben Bender és Owomoyela sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
Azt gondoljuk, hogy remek meccset játszik majd a két alakulat! És ismerve a támadóalakzatokat, nem leszünk híján a találatoknak. Húzzuk be a mindkét fél betalál opciót, no és a +2,5-is vállalható!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Eger-Videoton 2! (1-0) 2!

Három pontot szerez a Vidi az újonc ellen, és várhatóan kettő is lesz majd közte!
Ismét Vácott lép pályára az Eger, amely lassan kilátástalan helyzetbe kerül: 18 fordulót követően mindössze 11 pontot gyűjtöttek a hevesiek, akiknél – az ismert körülmények miatt – hazai környezetről nem tudunk beszámolni… Némethék csak két győzelmet számolnak (Paks, Debrecen), ám utolsó sikerüket is szeptember közepén aratták.
A télen elküldték Simon Antal vezetőedzőt, helyére Mészáros Ferenc még nem ülhetett le, ugyanis nem sikerült még tisztázni a válás körülményeit a korábbi trénerrel. A leállás alatt tulajdonosváltás is volt az egrieknél, összességében nem nagyon klappolnak a dolgok a hevesi megyeszékhelyen.
Az első tavaszi bajnokin a DVTK-t fogadták Vácon, és Sztankóék 1-0-ra kaptak ki. A második játékrészben már mutattak biztató jeleket a fiúk, ám úgy tűnik, nem tudnak megragadni az élvonalban. A 14. Lombard 20 pontos, tehát nagy a lemaradásuk ALbertéknek…
Pozitív történések is érték a fiúkat az elmúlt hetekben: a Győrt kiejtették a Ligakupából, és a bajnokesélyesnek a két találkozón összesen hét gólt rúgtak! A bajnokságban 18 meccsen ez csak 16-szor sikerült…
A Vidinél is eseménydús volt a tél: Sousa távozott, de maradt a külföldi vonal, amely működőképesnek tűnik: 4-0-ra nyertek Kovácsék Kispesten! Jelenleg a 4. helyen állomásozik a gárda, 29 pontot szerezve, idegenben 4-2-2-es sort produkálva. Az MTK és a Pápa verte a piros-kékeket, nyerni tudtak viszont például Újpesten és Kaposváron is.
Nikolicéknak a bajnoki cím megszerzésére kicsi az esélyük, ugyanis a Győr 11 egységgel előzi meg őket. Viszont a 2. hely összejöhet: az MTK hárommal áll előttük.
A fehérváriak az ősszel az EL-ben a csoportkörig jutottak, így biztosan ez is közrejátszott a gyengébb bajnoki szereplésben. Most viszont maradt a “hazai pálya”, azaz a kupák és a bajnokság. A tavaszi bemutatkozásuk nagyszerűre sikeredett, látványos támadófocit adtak elő Jose Manuel Gomes fiai.
Nagy a különbség a két alakulat között, és szerintünk ez kijön ma is. Az Eger nem tudja feltartóztatni a dobogóra hajtó Vidit, a vendégek szerintünk kettővel verik a lelkes újoncot!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!