Hírek

Zöld-fehér esélyek!

Egy magyar és egy spanyol bajnoki került ma célkeresztbe...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Paks-Honvéd 1!

A tolnai alakulat folytatja remek sorozatát, és újabb három ponttal gazdagodik ma délután.
Középcsapatok feszülnek egymásnak ma délután Pakson: a hazaiak a 7., a vendégek a 6. helyről várják a folytatást. Tomislav Szivics alakulata 26 pontnál jár, ám Tököliék egységeinek nagyobb részét idegenben gyűjtötték: 4-4-1-es a vendégmérlegük, míg otthon 2-4-3-as sort produkáltak. Az ASE Pakson csak a Siófokot és a Lombardot tudta legyőzni, tehát a tabella alsó harmadához tartozó alakulatokat.
A csak magyar labdarúgókat foglalkoztató együttesnél nem volt nagy mozgás a télen, Simon Attila Pécsre szerződött, az erősítési oldalon mindenképpen ki kell emelni Könyves nevét: a fiatal szélső az MTK-tól igazolt Tolnába. A támadó már be is mutatkozott új csapatában a múlt hétvégén.
Azon a mérkőzésen, amely oly sokáig emlékezetes marad majd a paksiak számára: Lázok vezérletével 6-0-ra verték az Újpestet a Megyeri úton! Szabóék taktikus játékkal lepték meg a teljesen enervált lilákat, így a vendégek győzelme még ilyen arányban is teljesen megérdemeltnek mondható.
Jó forma, ambiciózus edző és játékosok, így jellemezhetjük leginkább a zöld-fehéreket. A tabella nagyon szoros, a 3. helyezett Debrecen csak három ponttal gyűjtött többet Eppeléknél. Tehát egy jó sorozat akár még dobogót is érhet Bartháéknak…
A Kispest a 8., 18 meccsen gyűjtött 25 pontjával. Álltak már jobb pozícióban is a fővárosiak, ám könnyedén feljebb léphetnek a tabellán, ha elkapnak egy jó sorozatot. Délczegék idegenben eddig igencsak szeszélyesen szerepeltek, 4-1-4-es a mutatójuk, verték a Siófokot, az Egert, a Vidit és a Fradit, Győrből ponttal tértek haza, viszont kikaptak Diósgyőrben, Kecskeméten, Debrecenben és Pápán.
A rengeteg légióst és akadémistát foglalkoztató alakulat túlélte az őszt mind a Ligakupában, mind pedig a Magyar Kupában. Előbbiben a Péccsel, utóbbiban az ETO-val szemben estek el a piros-feketék. A bajnokságban is bemutatkoztak Ivancsicsék, bár ne tették volna… A Vidi 4-0-ra nyert a Bozsi Stadionban. Kemenesék nem kezdtek rosszul, de a fehérváriak bombái ellen nem volt ellenszerük a kispestieknek.
Közben a héten kiderült, hogy a Honvád olasz csatára, Davide Lanzafame vastagon érintett az olasz bundabotrányban – nagy kérdés, mit vált ki e hír a vezetőkből, játékostársakból…
Nincsenek könnyű helyzetben Hidiék, hiszen egy erőtől és önbizalomtól duzzadó Paks otthonában kell pályára lépniük. Az ősszel fordulatos találkozón (3-3) megosztoztak a pontokon a felek, egy esztendeje az atomvárosban 2-1-re, a Bozsikban 3-2-re is a zöld-fehérek diadalmaskodtak.
És ma sem lesz ez másként, Vayerék otthon tartják a három pontot, és tapadnak az élmezőnyre! Tippünk tehát 1-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Betis-Osasuna 1!

A jó formában lévő zöld-fehérek győzelmével kalkulálunk…
A 27. fordulónak futnak neki a csapatok a spanyol bajnokságban. A Betis a 7. 40 ponttal, a Benito Villamarinban azonban hihetetlenül kiszámíthatatlanul teljesít: 6-2-5 a mérlege, okozott már kellemes meglepetést a drukkereknek (a Real, a Valncia és a Malaga legyőzése), de pironkodásra is adtak okot bőven (égés a Mallorcától, a Rayótól, a Granadától). Összességében tehát nagyon hullámzóan produkciót adtak elő Sevillában Pepe Mel tanítványai.
Akik viszont most épp a hullámvasút felszálló ágán vannak: botladozások után két hete elverték a Malagát (3-0), majd remek meccsen pontot hoztak a kiváló formában lévő Real Sociedadtól. A januári-februári rossz széria meg is tette a hatását, hiszen a gárda visszacsúszott a 7. helyre, amely ugye még nem jelent európai szereplést a jövő évben. Ugyanakkor szoros a tabella ezen szakasza: a 9. Rayo és a 4. Malaga között mindössze 5 egység a differencia.
Jó hír a zöld-fehér szurkolóknak, hogy az alakulat házi gólkirálya, Ruben Castro az Anoetában már csereként pályára lépett, így Pepe Mel már csak Ruben Perezre és Salva Sevillára nem számíthat a ma esti mérkőzésen.
Az Osasuna felszálló ágban volt – egészen a múlt hétvégéig. Akkor azonban a pamplonaiak meglepetésre kikaptak a Bilbaótól. Így helyzetük továbbra sem megnyugtató. Jelenleg a 15. 28 ponttal, a vonal alatt állomásozó Celtának 23 áll a neve mellett. Idegenben eddig meglehetősen szerényen muzsikáltak Soláék: 2-3-7-es sort hoztak össze a túrákon. Csak az Espanyolnál és a Levanténél nyertek, ponttal a Mallorcától, a Getafétól és a Real Sociedadtól tértek haza.
Az északiak januártól szorgosan gyűjtötték a pontokat, hazai környezetben fontos rangadókat nyertek (Depor, Celta Vigo, Zaragoza), éppen ezért okozott meglepetést, hogy a baszkok elvitték mind a három pontot az El Sadarból.
Jose Luis Mendilibar brigádja hadilábon áll a góllövéssel, 26 ütközetben csak 22 találatot jegyeztek, ezzel az Osasuna a legimpotensebb csapata a La Ligának. Viszont nem rossz a védelem, hiszen mindössze 28 alkalommal kapitulált.
A hazaiak a nemzetközi porondra hajtanak, a vendégek a bennmaradásért küzdenek. A forma és a hazai pálya előnye miatt a Betisre tesszük le a voksunk, és csakúgy, mint egy éve, ezúttal is a zöld-fehérek nyerik meg az összecsapást!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik