Hírek

Hatalmas esély a Lakers előtt

A Los Angeles Lakers számára a Utah Jazz gyengélkedése remekül jött, és a mostani játéknap sok mindenről dönthet, hiszen a Lakers egy verhető ellenféllel találkozik a Toronto személyében, míg a a Utah a Chicago együttesénél vendégszerepel.

Los Angeles Lakers – Toronto Raptors

Hatalmas esély előtt a Los Angeles csapata, amely idén élet-halál harcra kényszerül a Utah Jazz és a Houston Rockets együtteseivel a rájátszásba kerülésért. Folyamatosan hoznia kell az eredményeket a hazai gárdának és ebben a kényszerhelyzetben nem is teljesít rosszul a csapat, hiszen sikerült 50% környékére hozni a szezon eleji gyatra mérlegüket. Jelenleg 32-31 mérleggel állnak a főcsoport 9. helyén, de a 8. hely már csupán karnyújtásnyira van, és most már inkább a Utah együttesével kell harcolniuk, mint a Rockets-el. Jól játszik a Lakers, annak ellenére hogy a nagyobb csapatok ellen még nem tudják igazán felvenni a versenyt: Nahs remekül osztogat, Bryant továbbra is hozza a tőle szokványos játékos, Wolrd Peace szórja a triplákat, Howard pedig remekel a palánk alatt, és a padról is be tud szállni 1-2 játékos rendre kiváló eredménnyel. Di Antoni taktikája tehát kezd beérni, a Staples Centerben pedig nem könnyű megszorongatni őket…

A vendég a Keleti Főcsoportban szintén rájátszásra hajtó, ám egyre kevesebb eséllyel rendelkező Toronto együttese. A Kanadai gárdába végre visszatért Andrea Bagnani, valamint idő közben sikerült Rudy Gay személyében egy kiváló játékost szerezniük a Memphis együttesétől. Az eredmények azonban nem igazán jönnek: hol bravúros meccseket nyer a Raptors, hol viszont nyerhető meccseket veszítenek el. Ilyen kiegyensúlyozatlan teljesítménnyel pedig véleményem szerint nem fogják tudni befogni a Milwaukee csapatát. Mindössze 26-44 mérleget tud felmutatni a Toronto, a 8. helyezett Bucks pedig már 50% felett hozza a meccseket, tehát meglehetősen nagy a szakadék a két együttes közt, lassan már csak a csoda segíthet a Raptors-nak. A Phoenix elleni idegenbeli sikerrel azonban sikerült megtörniük az 5 meccse tartó vesztes szériát, végül 27 ponttal tudtak nyerni a Suns ellen kiváló védekezést és hatékony támadójátékot mutatva. Gay és Bargnani mellett DeRozan és Lowry hozza szépen a pontokat a csapat számára, viszont a palánk alatti játékát nem mondanám erősnek a kanadai együttesnek… Idegenben nem muzsikál jól a társaság: eddig 11 győzelmet sikerült összeszedni a 25 vereség mellé, és ez mindössze a főcsoportja 9. legjobb hazai mérlegének számít.
Idén Kanadában találkozott egymással a két fél, aki emlékszik akkor Lakers sikert jósoltam. Végül egy szoros meccs kerekedett ki belőle, ám az gyenge első félidei Lakers játéknak köszönhetően végül a Raptors örülhetett a 108:103-as sikernek. Ezúttal azonban fordított a szereposztás… Mindkét együttes jó játékot képes bemutatni, ám véleményem szerint a Toronto itt ma nem fog tudni nyerni, hiszen a Lakers az életéért küzd, és többek közt Howard palánk alatti produkciójának köszönhetően meg fogja nyerni ezt a derbit. Hazai oldalon továbbra is hiányozni fog Gasol, ám úgy vélem ennek ellenére itt Lakers siker fog születni!

Chicago Bulls – Utah Jazz

Mindkét pályára lépő csapatnál vannak problémák, és ennek fejében mindkét csapat mostani teljesítménye elmarad a várakozásoktól…

A Chicago feltehetően tagja lesz az idei rájátszásnak, azonban egyre inkább leszakad a Keleti Főcsoport élmezőnyétől folyamatos sérüléshullámának köszönhetően. Jelenleg az 5. helyen tanyának 37-28 mérleggel, azonban zsinórban két vereséget volt kénytelen elkönyvelni a társaság, az Indiana és a San Antonio otthonában is vereséget szenvedtek. A Bulls inkább idegenben teljesít idén jobban, meglepően odahaza igencsak sebezhető társaság látszatát keltik 17-15 mérlegükkel, bár mostanában odahaza két fontos meccset is hozni tudtak a Philadelphia és a Brooklyn ellenében. Tele van azonban sérültekkel az észak-keleti gárda: Hinrich, Boozer, Robinson, Gibson és Hamilton is sérüléssel bajlódik, így pedig pláne nem meglepő pl. a San Antonio ellen elszenvedett nagyobb arányú vereség.

A vendég Utah sincs egyszerű helyzetben, hiszen hatalmas harcot kell majd folytatnia a Nyugati Főcsoport rájátszásáért. Jelenleg a 8. helyen tanyának, ám borzalmas szériájuknak köszönhetően a Lakers egyre jobban tapad rájuk, és könnyen elképzelhető, hogy ők fogják betölteni a vesztes harmadik helyén a Lakers-Jazz-Rockets trióból. Hacsak valami úton-módon össze nem kapják magukat, ugyanis legutóbbi 5 meccsükből négyet is elveszítettek, így beelőzte őket a Houston együttese a tabellán. Sajnos azonban főként hazai környezetben vitézkedik idén a Jazz: otthon 24-9 mérleget tudnak felmutatni, míg ezzel ellentétben idegenben csupán 11-22-re voltak eddig képesek. Nem megy tehát a Millsap és Jefferson vezette társaságnak ha ki kell mozdulni Salt Lake City-ből, ma pedig ráadásul egy keleti élcsapat otthonába kell látogatni. Egyébként a Utah legutóbbi három idegenbeli derbijét elveszítette, utoljára még a Minnesota otthonában tudtak nyerni 4 ponttal végül. Sérültek tekintetében nem áll túl jól a Jazz, habár csak egy sérültjük van, az annál meghatározóbb Jefferson személyében, az ő játéka Chicagóban is erősen kérdéses… Így Millsap, Foye és Williams játékára hárul szinte minden a vendégek esetében.
Két hanyatló formát mutató gárda csap tehát itt össze, és mindkettő számára fontos ez a találkozó. Szerintem azonban a lényegesen több sérülttel rendelkező Bulls még így is képes lehet ezt a derbit otthon behúzni, számomra meglepetés számba menne itt egy Jazz siker. Februárban egyébként találkoztak már egymással a csapatok, akkor fordulatos és szoros meccsen végül idegenben is 4 ponttal tudott nyerni a Bulls. Én ezen a meccsen is Chicago sikerrel számolok!

További tippek éjjelre:
Orlando Magic – Indiana Pacers / hendikep +13 ponttal Orlando
Boston Celtics – Atlanta Hawks / Atlanta Hawks
Miami Heat – Philadelphia 76ers / hendikep +16 ponttal Philadelphia
Olvasói sztorik