Hírek

A nyolcba jutás a tét

Az Inter Londonba, a Zenit Baselbe hivatalos...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Tottenham-Inter 1! +2,5!

A remek formában lévő londoniak előnyt szereznek a visszavágóra!
Nagyszerű szezont fut Vilas Boas mester csapata. A londoniak a bajnokságban a 3., BL-indulásra jogosult pozícióban állnak, no és a nemzetközi porondon is tartják még állásaikat: a nyolcaddöntőben várja ellenfelét a Spurs!
A csoportkörben a Lazio mögött, a Panathinaikoszt és a Maribort megelőzve léptek tovább Adebayorék. A hat meccsből csak kettőt húztak be a fehér-kékek, viszont megőrizték veretlenségüket (2-4-0)! A White Hart Lane-ről az olasz rivális ponttal távozott, viszont másik két ellenfelét legyűrték Sandroék. Idegenben pedig mindenhol remiztek a fiúk.
Az egyenes kieséses szakaszban a Lyon várt a londoniakra: az első mérkőzésen 2-1-es előnyre tett szert hazai pályán a Tottenham, majd a visszavágón egészen a 90. minutumig kiesésre álltak Defoeék: akkor viszont érkezett Dembele, és egyanlített! A galloknak már nem volt idejük újabb gólra, így 2-1; 1-1-es, tehát 3-2-es összesítéssel a britek jutottak a nyolcaddöntőbe.
Gallasék azonban megint belenyúltak a frankóba: az egyik legnehezebb ellenfelet kapták a sorsoláskor, ráadásul hazai környezetben kell megvívniuk az első összecsapást. A remek formában lévő Tottenhamre tehát az Inter vár…
De maradjunk még egy kicsit a Spurs-nél. Dawsonék játéka ugyanis lenyűgöző! Kiváló játékosok ütőképes, stabil csapatot alkotnak, ráadásul olyan klasszis erősíti a brigádot, mint Garath Bale! A walesi szélsőért a legnagyobb klubok versengenek, nagyon meglepődnénk, ha a következő szezont is a Tottenhamnél töltené a gólerős támadó…
De térjünk át az ellenfélre, amely az idén totálisan kiszámíthatatlanul szerepel. A Serie A-ban jelenleg a 4., harcban van a dobogóért (amely ugye BL-t ér…), ám ha nem koncentrál kellőképpen a pontvadászat hajrájában, úgy még az EL-ről is lemaradhatnak a kék-feketék.
A bajnoki formájukra a szeszélyes talán a legmegfelelőbb jelző. Képesek voltak kikapni Cambiassoék az idén Siénában, Firenzében és Udinében, értékes pontokat hullajtottak el otthon a Torinóval szemben, ugyanakkor ikszeltek a bombaformában lévő Milannal, majd fordulatos meccsen diadalmaskodtak Cataniában, amely azért nem egyszerű dolog.
Az EL-ben a csoportkört nagyon könnyedén túlélte a gárda: a Rubin ugyan megelőzte Palacióékat, viszont a Belgrad és a Nyefcsi lezúzása nem okozott gondot a kék-feketéknek. Ezt követően a BL-nek búcsút mondó Kolozsvár várt Zanettiékre, és a talján alakulat ellentmondást nem tűrő játékkal lépett tovább az erdélyi gárdán (kettős győzelemmel).
Vajon komolyan veszi-e Andrea Stramaccioni alakulata az Európa Ligát, vagy ráhajtanak a bajnoki 3. helyre, amely jövőre Bajnokok Ligáját ér? Jó kérdés… Az olasz együttesek hajlamosak kevésbé rákoncentrálni a második számú európai sorozatra, ez biztos. És most az ellenfél is erősnek ígérkezik…
Nos, szerintünk az angolok előnyt szereznek a visszavágóra, ám egy cseppet sem zárjuk ki egy olasz-gól lehetőségét sem. Összességében hazai sikerrel, és legalább három találattal kalkulálunk a White Hart Lane-en!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Basel-Zenit 2x!

Az orosz bajnok nyerni megy Svájcba! Nem kerülnek hátrányba a szentpéterváriak az odavágón!
Újabb keleti ellenféllel hozta össze a sors a helvét bajnokot. A Dnyipro után ezúttal egy orosz elitalakulat vár a piros-kékekre. A Basel az idén nem került fel a BL-főtáblára, miután a Kolozsvár kiejtette a célegyenesben. AZ EL-ben a Genk mellett, a Vidit és a Sportingot megelőzve lépett tovább, majd a kieséses szakaszban az ukrán Dnyipro várt Degenékre. A St. Jakob-Parkban 2-0-ra nyertek Strellerék, és a visszavágón sikerült megőrizniük előnyüket (1-1), így a svájciak várhatták a sorsolást.
A bajnokságban nagyon kiélezett a verseny, jelenleg csak a 2. helyen áll a Basel a Grashoppers mögött, ám hátránya mindössze két pont. Az idén még veretlen a gárda, egy ikszet játszott, épp a listavezető ellen. Egy biztos, nagy verseny lesz az idei bajnoki címért!
Stockerék tehát biztató formában várják a találkozót, és nyilvánvalóan az első meccsen előnyt szeretnének szerezni a pétervári visszavágóra. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen aktuális riválisa rengeteg remek futballistát tud soraiban.
Spalletti mester brigádja még nem játszott bajnokit az idén, viszont az EL-ben már túlélt egy kanyart: a Lverpool ellen idegenben szerzett góllal jutottak tovább Hulkék. Most elméletileg könnyebb ellenfél vár a kékekre.
A BL-nek búcsút intettek Witselék, miután a Malaga és a Milan is beelőzte őket, igaz, az Anderlechtet sikerült maguk mögött tartaniuk. Mindenesetre ez csalódást jelentett Denisovéknak. A bajnokság a hétvégén kezdődik, itt a harmadik helyről várja a folytatást a brigád, az első fellépésük nem ígérkezik könnyűre, ugyanis Kazanyba hivatalosak.
Azt gondoljuk, hogy a Zenit nagyobb játékerőt képvisel a Baselnél, és ez az eredményben is meglátszik majd. Az oroszok nyerhetnek Svájcban, de legrosszabb esetben is döntetlen lesz az első meccs!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik