Hírek

Tócsa? Pocsolya? Nem számít!

Magyarországon a játékosok a téli havazás és a tavaszi esőzés miatt gyakran panaszkodnak a pályák minőségére. Bezzeg Kazahsztánban nincs kecmec! Játszani kell!

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Néhány óra alatt elképesztő népszerűségre tett szert az internetes videómegosztó oldalon az a 48 másodperces jelenetsor, amely Kazahsztánból származik. Nem csoda, hiszen valószínűleg a futballtörténelem egyik legőrültebb szögletrúgását láthatjuk.

Valószínűleg nem egy szimpla csőtörés, hanem a heves esőzések következtében került víz alá a pálya, hiszen nem csak a szögletzászló környékén, hanem mindenhol tocsogniuk kell a játékosoknak. Hogy a vezetőbíró ezt a gyepszőnyeget hogyan tarthatta játékra alkalmasnak, nem tudjuk, bár lehet, hogy ebből arrafelé nem csinálnak kabinetkérdést… De ha már elkezdődött a meccs, a játékvezető nem enged a szabályokból! A szögletet a bokáig érő óriáspocsolya ellenére is úgy kell elvégezni, ahogy az a nagy könyvben elő van írva.

Persze, a játékosok próbálkoznak, hogy némi könnyebbséget kaphassanak, de nincs kecmec! A szabály az szabály! Még akkor is, ha ez a szűk egy perc jobban hasonlít vízilabdázásra, mint focira… A rendező klubot egyébként egy rossz szó nem érheti, hiszen amint a háttérben látható, egy Kamaz teherautóval szorgalmasan szivattyúzzák az égi áldást.