Hírek

New Yorkban az OKC

Előző éjjel volt miből válogatnunk, ám ezúttal sokkal szűkösebb a felhozatal, és a meccsek is szorosnak ígérkeznek, hiszen a New York Knicks gárdája az Oklahoma együttesét fogadja, a Los Angeles Clippers pedig a Denver Nuggets otthonában tesz látogatást. Szoros meccsekre van kilátás, szinte megjósolhatatlan végeredménnyel...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

New York Knicks – Oklahoma City Thunder

A két főcsoport élcsapatai találkoznak ezen az összecsapáson a Madison Square Garden-ben, ahol minden bizonnyal szoros meccsre számíthatunk és az eredmény szinte a megjósolhatatlan kategóriába tartozik.

A Knicks back-to-back érkezik erre az összecsapásra, hiszen előző éjjel még Detroitban vendégszerepelt a gárda, ahol végül Carmelo Anthony nélkül is nyerni tudtak 10 ponttal a Pistons ellen egy pazar utolsó negyednek köszönhetően, melyet 22:12-re nyertek meg. Felton, Stoudemire és Smith kiválóan játszott a találkozó során, hárman összesen 68 pontot termeltek és 19 lepattanót kaparintottak meg a 48 perc során. A Knicks számára nem túl jó, hogy a találkozó folyamán Raymond Felton és JR Smith is 40 perc környékén játszott, tehát nem lesznek túl kipihentek. Fontos siker volt ez a Knicks számára, hiszen a Pacers bukásának köszönhetően visszaszerezték a Keleti Főcsoport második helyét az Indiana-tól, jelenleg 37-22 mérleggel áll a társaság a Miami mögött. A cél mindenképp a második hely megtartása lenne, hiszen a Miami-t megverni már nem nagyon lehet idén az alapszakaszban. Jó formát mutat a Knicks, hiszen legutóbbi 5 meccsükből négyet megnyertek, mindössze a Miami ellen szenvedtek vereséget, pedig ott is vezettek már 14-15 ponttal, ám a Heat fergeteges második félidővel megnyerte a rangadót. Saját közönség előtt masszív teljesítményt nyújt a társaság: 21 győzelem mellé mindössze 9 vereséget szedtek össze, ez a főcsoport harmadik legjobb hazai mérlegének számít, bár az is igaz, hogy legutóbbi 5 hazai meccsükből háromszor vesztesen hagyták el a pályát. A gárda egyetlen, ám annál nagyobb vesztesége Carmelo Anthony kidőlése, aki térdsérüléssel bajlódik, és egyelőre nem tudni, mikor tér vissza 100%-os állapotban a pályára, de várhatóan az Oklahoma elleni derbin még nem.

A vendég OKC abból a szempontból jobb helyzetben van, hogy nem meccsről érkezik erre az összecsapásra, hiszen utoljára a Los Angeles Lakers ellen léptek pályára még szerda hajnalban, ahol végül 17 ponttal verték a Bryant vezette együttest. Erős csapat idén is ez a Thunder, bár jóval többet hibáznak, mint mondjuk a tavalyi szezonban. Jelenleg 48-17 mérleggel állnak a Nyugati Főcsoport második helyén és üldözi a megállíthatatlannak tűnő San Antonio együttesét, minden bizonnyal kettejük közül fog kikerülni a főcsoport győztese. Westbrook és Durant vezetésével idén is lendületes, minden meccsen győzelemre törő játékot láthatunk az Oklahoma együttesétől. Levédekezni szinte lehetetlen őket, és meglehetősen kevés együttes képes a pontdobásban felvenni velük a harcot, nem ritka az OKC részéről a 110-115 dobott pontszám sem… Idegenben viszont idén viszonylag sebezhető csapatnak mondható az OKC: eddig 19 sikerük mellé már 13 vereséget is összeszedtek, és ha a főcsoport elsőségre hajtanak, akkor ezen mindenképp javítani kell majd! Durant és Westbrook mellett (akik eddig mindketten 20 pont felett átlagoltak meccsenként) Kevin Martin és Serge Ibaka is szállítják szépen a pontokat, illetve a frissen megszerzett Fischer és Brewer is nagy erőssége lehet az Oklahomának. Sérültje és hiányzója nincs a vendég együttesnek, így maximális létszámmal érkezhetnek New Yorkba.
Érdekes meccs elé nézünk, ahol a Knicks-nek túl kell lépnie a fáradtságon és Carmelo Anthony ideiglenes elvesztésén. Ezen a meccsen is JR Smith, Stoudemire és Felton lehet a csapat vezére. A hazaiaknak nagy előnyük lehet, hogy palánk alatti játékuk erősebb, mint az OKC-nek többek közt Tyson Chandler jóvoltából, aki szépen szedegeti a lepattanókat a meccsek folyamán (átlagban közel 12 lepattanó/meccs). A vendégek játéka viszont lendületesebb és nem tudom, ki lesz az a Knicks-nél, aki képes lesz a Westbrook-Durant kettőst levédekezni. Idén egymás ellen még nem játszottak a felek, így ebből nem indulhatunk ki… Ami számomra mindenképp szimpatikus, az a vendég győzelem 1,40 körüli oddson, de véleményem szerint ha ki is kap a Knicks ezen a meccsen, akkor sem sokkal, így a 7-8 ponttal megtámogatott hazai siker is nyerő tipp lehet!

Denver Nuggets – Los Angeles Clippers

Ezzel a meccsel sincs egyszerűbb dolgunk, mint az előzővel, hiszen a Nyugati Főcsoport két komoly erőt képviselő együttese csatázik itt, ami pedig döntő lehet, az a Denver kiváló hazai produkciója.

A Nuggets idén minden bizonnyal tagja lesz a Nyugati Főcsoport rájátszásának, hiszen 43-23 mérlegével az ötödik helyen áll jelenleg. Reálisan még a 4. hely megszerzése jöhetne szóba, ehhez azonban a szintén masszív Memphis gárdáját kellene maguk mögé utasítani, ami nem lesz egyszerű feladat, pedig a negyedik hely azt jelentené, hogy a playoff-ban pályaelőnnyel kezdhetne a Denver. A hazaiaknál leginkább az idegenbeli teljesítménnyel vannak gondok, hiszen otthon meglehetősen stabilan teljesítenek: eddig 24 győzelem és mindössze 7 vereség a mérleg, ez a főcsoport 4. legjobb hazai mérlege. Nem mostanában vonult le vesztesen saját közönség előtt a pályáról a Denver: legutóbbi 11 hazai meccsüket hozták a srácok, melyek közt azért voltak húzósak, többek közt elvérzett ez idő alatt náluk az Oklahoma kétszer, a Houston, a Lakers és az Indiana is. Mindent összevetve kiváló formát mutat a gárda: legutóbbi hat meccsét sikeresen hozta az együttes, bár idegenbeli meccseik ebben az időszakban nem épp élcsapatok ellen zajlottak (Charlotte, Sacramento). Lendületes és hatékony támadójátékot mutat a Nuggets főként Lawson-nak és Gallinari-nak köszönhetően, illetve a palánk alatt is erősek Faried jóvoltából, aki átlagban közel 10 lepattanót kaparint meg meccsenként. Fáradtságra semmiképp sem panaszkodhat ma este a Denver, hiszen utoljára szerda hajnalban léptek pályára a Sacramenti otthonában, ahol végül 120:113 arányban tudtak nyerni egy gyenge védelemmel rendelkező Kings ellen. Sérült sincs hazai oldalon, így nem látom akadályát annak, hogy folytatódjon a Denver mindent elsöprő hazai lendülete.

A vendég Los Angeles Clippers azonban minden bizonnyal nem adja magát könnyen, hiszen esetükben is egy masszív gárdáról beszélhetünk. A többek közt Chris Paul és Blake Griffin nevével fémjelzett társaság a főcsoport harmadik helyén áll jelenleg 44-20 mérleggel. Nem is nagyon van esélye az első két hely valamelyikének megszerzésére a Clippers-nek, hiszen nemrég az OKC és a Spurs is elverte őket, a cél tehát a jelenlegi harmadik pozíció megtartása lenne, de ez elméletileg nem okozhat gondot a gárda számára. Jó formában van a vendég csapat, hiszen legutóbbi 5 találkozójából négyet megnyert, mindössze az Oklahoma ellen elszenvedett vereség csúfítja ezt a sorozatot. Griffin és Paul kisebb sérülésének köszönhetően voltak kisebb hullámvölgyek korábban a csapat teljesítményében, ám mióta mindketten maximálisan a csapat rendelkezésére állnak, nincsenek gondok. Jó kis csapat lett idén is ez a Clippers, hogy csak pár nevet említsek: Paul, Griffin, Crawford, Billups, Barnes, Butler, Bledsoe. Rendre jól dobálja a gárda a triplákat, és Griffin valamint Jordan játékának köszönhetően a palánk alatt sem elveszettek, Chris Paul pedig remekül irányít. Billups visszatérése is nagy erősítés lehet a Clippers számára. Korábban kisebb sérüléssel bajlódott vendég oldalon Billups és Bledsoe is, ám a Denver elleni meccsen mindketten a csapat rendelkezésére állnak. Idegenben alapvetően nem teljesít rosszul a Los Angeles: eddig 20 győzelem és 13 vereség a mérleg, legutóbbi 5 idegenbeli meccsüket zsinórban hozták a srácok, utoljára még a Miami vendégeként szenvedtek vereséget, ám az borítékolható volt…
A meccs nagyon nagy kérdése, hogy a palánk alatt melyik csapat tud masszívabban teljesíteni. Véleményem szerint ha Chris Paul jó napot fog ki és jól tud majd osztogatni a Nuggets ellen, valamint Griffin-t is ki tudják szolgálni a többiek, netán még Crawford is extrát tud mutatni, akkor bizony megnehezíthetik az otthon masszív csapatnak számító Nuggets dolgát a vendégek. A hazaiak oldalán a kérdés, hogy Gallinari és Lawson mennyire tud majd kibontakozni, illetve a palánk alatt Faried mennyire tud érvényesülni Griffin-el szemben. Sok tényezőn múlik tehát ennek a találkozónak a sorsa… Idén már játszottak egymással a felek oda-vissza: ebben a felállásban egy kevés pontos meccsen 92:78-ra győzött a Nuggets, míg a Staples Centerben 112:100 arányban tudott nyerni a Clippers. Ezúttal szoros, és fordulatos meccsre számítok, és véleményem szerint lehet érték a hazaiakra adott 1,60-as szorzóban. Azonban nem hinném, hogy a Clippers könnyen adná magát, így a 7-8 ponttal megtámogatott vendég siker sem elvetendő ötlet. Emellett úgy gondolom, hogy a két masszív támadójátékkal rendelkező együttes képes lehet összehozni legalább 202 pontot a 48 perc folyamán!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!