Hírek

A párizsi csata

Ma is két BL-meccset rendeznek, mi pedig egy kis esélylatolgatásba kezdtünk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

PSG-Valencia +2,5!

Ahogy az első mérkőzésen, úgy a visszavágón is lesz három találat. A gallok idegenbeli sikere után a denevérek nem tehetnek mást, minthogy nekimennek Siriguéknak. Ebből aztán jó kis mérkőzés kerekedik!
Az első találkozón a Mestallában 2-1-re győztek Menezék, így most elméletileg kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót a francia elitalakulat. A párizsiak nagyszerűen teljesítenek az idén: állnak a kupában, vezeti a bajnokságot, és a BL-ben is simán léptek tovább csoportjukból. Ibrahimovicék a Portót, a Kijevet és a Zagrebet is maguk mögé utasították a csoportban, 5-ször nyertek, és csak a luzitánoknál kaptak ki. A pontvadászatban csak a St. Etienne és a Rennes tudott győzni a Parc des Prince-ben, de e két botlásnak is immár négy hónapja…
A bajnokságban és a BL-ben is szépen termelték a gólokat Pastoréék, a pontvadászatban 49-nél járnak, de a csoportkörben is bevertek 14-et. A BL-visszavágó főpróbáját elrontották a piros-kékek, hiszen a kiesőjelölt otthonában kaptak ki: hiába küldte pályára erős összeállításban Ancelotti mester a fővárosiakat (még David Backhamet is becserélte), egyszerűen el voltak átkozva Lavezziék… Maradt az 1-0, így a bajnokság kissé izgalmasabbá vált…
Két hiányzója biztosan lesz a PSG-nek: Ibrahimovic “okosba” kiállíttatta magát a finisben, Thiago Silva pedig továbbra is sérüléssel bajlódik. Rajtuk kívül is bombaerős a párizsiak kerete, úgyhogy Ancelotti mesternek kellemes problémákkal kell megküzdenie.
Kollégájának, Valverdének is vannak gondjai, de leginkább a Mestallában született eredménnyel lehet elégedetlen a tréner. És mi történik akkor, ha a hajrában Rami nem szerzi meg a szépítő találatot? Nos, akkor valóban már halovány reménye sem maradt volna a denevéreknek. Így sincs sok, hiszen a két bekapott gól óriási előnyt jelent a galloknak…
Jonasék a Bayern mögött, a BATE-t és a Lille-t megelőzve jutottak át a csoportküzdelmeken. Csak a bajoroktól kaptak ki, 13 egységet termeltek, ás rúgtak 12 gólt (minden meccsen eredményesek voltak Soldadóék).
A bajnokságban eleinte bukdácsoló alakulatnál a legjobbkor érkezett Valverde, a fehér-feketék összekapták magukat, és a középmezőny végéről máris az élbolyhoz tartoznak. Már az 5. helyen tanyáznak, idegenben legutóbb Malagában szenvedtek vereséget még novemberben. A formájukra különösebb panasz nem lehet, bár az utolsó két mérkőzésükön a Zaragoza-Levante páros ellen biztosan több, mint két ponttal kalkulált a szakvezetés (mindkétszer 2-2 lett a vége).
Feghouliéknak nincs nagyon más választásuk, minthogy nekimenjenek a párizsiaknak. Mert mi van akkor, ha kivárásra játszanak? Akkor szépen csendben kiesnek a legrangosabb európai kupasorozatból. No, de ha az elején betalálnának Guardadoék, akkor bizony érdekes kis meccsé válhat az ütközet. És mi történik akkor, ha a kinyíló hispán védelmet lekontrázzák Lavezziék? A félelmetes párizsi támadóalakzat pedig nem nagyon szokta lepuskázni az adódó lehetőségeket (még Ibra nélkül sem…).
Azt gondoljuk, hogy épp a felvázolt okok miatt tuti, hogy lesznek gólok a mai mérkőzésen. Nyilvánvaló, hogy a franciák továbbjutási esélye nagyobb, ugyanakkor annyira ismerjük a Valenciát, hogy bárhol képes betalálni. Ma is rúgnak egyet, és összesen jön majd a 3 találat!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Juventus-Celtic Mindkét csapat szerez gólt: NEM!

A továbbjutás eldőlt, a Juve viszont nem engedheti meg magának, hogy a derék skótok Torinóban vicceljék meg őket.
A Juve gurított egy hármast Glasgow-ban, így a visszavágó már-már formalitásnak tekinthető. A Juventus Stadionba látogató ellenfelek nem sok jóval számolhatnak. A bajnoki cím védője jelenleg is vezeti a serie A-t, előnye hat pont a Napolival szemben, Torinóban csak a Samp és az Inter tudott nyerni. Gólaránya otthon 30-8, 14 hazai bajnokija közül kilencszer lehozta kapott gól nélkül Buffon. És nemcsak a bajnokságban, hanem a BL-ben sem volt könnyű bevenni a Juve kapuját: csak a donyeckieknek sikerült, a dán bajnok és a Chelsea egyaránt kudarcot vallott.
Conte mester csapata jó formában várhatja a mérkőzést, hiszen a skóciai sikert követően elverte otthona a Siénát, majd ponttal tért haza a San Paolóból – megtartva így hatpontos előnyét a nápolyiakkal szemben. Elképzelhető, hogy a zebrák kicsit takarékon égnek majd a mai összecsapáson, ám azt kizártnak tartjuk, hogy csalódást keltenének drukkereiknek.
Olasz források szerint Lichsteiner, Marchisio, Vidal és Chiellini is pihenőt kap, ott lesz viszont a pályán Asamoah és Matri is, középen pedig Pogbára vár kulcsszerep.
Andrea Pirlo, a torinóiak vezére azért mindenkit arra figyelmeztetett: nem szabad félvállról venni a találkozót. A középpályás már megégett egyszer, ugyanis a Milan játékosaként ott volt a 2005-ös BL-döntőben, amikor is a Liverpool fordítani tudott a piros-feketék ellen…
A Celtic teljes nyugalomban készülhet az olasz túrára: az első mérkőzés második félidejében eldőltek a fontos dolgok, így ma a zöldektől felszabadult játék várható el. Igen ám, de a skótok így sincsenek könnyű helyzetbe, hiszen az olasz bajnokhoz hivatalosak…
Samarasék – a Rangers kizárásával – már tulajdonképpen augusztusban megnyerték a bajnokságot, 29 meccs után 16 pontos előnnyel vezetnek, elképzelhetetlen, hogy a rájátszás végén ne a katolikusokhoz kerülne a bajnoki trófea.
Ennek megfelelően olykor nem megfelelő a koncentráció a pontvadászatban, legutóbb például a Motherwell otthonában kaptak ki Neil Lennon tanítványai.
A BL-ben bravúrt hajtottak végre Hooperék, hiszen a Barcát is legyőzve léptek tovább csoportjukból. A Szpartak Moszkva megelőzése még nem tartozott a kiemelkedő teljesítmény kategóriába, ám a Benfica EL-be tolása már mindenképpen.
A zöld-fehérek menetelése azonban ma véget ér, és szerintünk nem is rúgnak gólt ma este Torinóban!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik