Hírek

Meccs- és tippözön

Nem kevesebb, mint 14 meccsel folytatódik az NBA alapszakasza, és ennek apropóján merészebb és biztosabb tippekkel is szolgálunk! Három meccset vettünk kicsit górcső alá: talán az Orlando meglepetést okozhat Miamiban, a Brooklyn győzelmi esélyekkel lép pályára a Charlotte otthonábam, illetve a Portland szoros meccset játszhat a Memphis együttesével. A többi meccsre vonatkozóan is találhattok további tippeket az oldal alján!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Charlotte Bobcats – Brooklyn Nets

A liga leggyengébb csapatához látogat ezúttal a Lopez vezette Brooklyn csapata, és mi sem mondhatunk mást, mint hogy a mérkőzés esélyese a New York-i gárda! A Charlotte idén rettenetesen gyenge: 1-2 meglepetés sikertől eltekintve szinte semmit sem tudnak felmutatni a szezonban, ennek megfelelően pedig a Keleti Főcsoport utolsó helyén tanyáznak 16-48 mérleggel. Ebből saját közönség előtt 8 győzelmet arattak, ám emellett már 23 vereséget is elszenvedtek hazai környezetben, és bizony ebben a tekintetben is utolsó a Bobcats csapata… Mindössze Kemba Walker képes időnként extrát nyújtani a csapatból, a gárda palánk alatti játéka is gyatra, mint ahogyan a védekezése sem mondható épp elitnek.
A Brooklyn ezzel szemben a főcsoport masszív élmezőnyébe tartozik 39-26 mérlegével, ez jelen pillanatban az 5. helyre elegendő, és a reális cél maximum a 4. hely megkaparintása lehet, melyért a Chicago gárdáját kellene maguk mögé utasítani. Idegenben 16 győzelmet tudnak felmutatni a Nets játékosai 13 vereség mellett, ráadásul legutóbbi 5 idegenbeli derbijéből hármat is meg tudott nyerni a csapat. A palánk alatti játéka kifejezetten masszív a Brooklyn-nak: Lopez és Evans remekül szedi a lepattanókat, és mindemellett Lopez a ponttermelésben is vezeti a csapat statisztikáit! Mellettük még meghatározó tagjai a csapatnak Deron Williams és Joe Johnson is, akikre szintén lehet számítani meccsről meccsre. Sérültje sincs a vendég együttesnek, így nem látom akadályát annak, hogy elhozzák a szinte kötelezőnek mondható győzelmet a Charlotte otthonból. Idei egyetlen közös meccsüket Brooklynban szépen hozta 16 pontnyi különbséggel a Nets. Talán ennyit most nem pakolnak közé, de a játék szinte minden összetevőjében a Bobcats fölé nő a vendég együttes, így itt egyértelműen a vendégek sikerével számolok!

Miami Heat – Orlando Magic

Egy kedves olvasónk – aki mellesleg a Miami csapatának szurkol – felvetette a kérdést itt a rovatban nemrég, hogy vajon mikor szakadhat meg a Heat győztes szériája? Nos, azt nem állíthatom biztosan, hogy ez a mostani meccsen fog bekövetkezni, de abban biztosak lehetünk, hogy előbb-utóbb minden jó (és rossz) sorozat véget ér! A Heat nagyon menetel LeBron James, Dwayne Wade és Chris Bosh vezérletével, szinte megállíthatatlannak tűnnek. A Sacramento azonban nemrég Miamiban kétszeri hosszabbításra kényszerítette a Heat csapatát, ami akár figyelmeztető jel is lehet. Szinte biztosan megnyerni majd a Keleti Főcsoport küzdelmeit a Miami, így az elkövetkezendő meccseken kisebb lazítás is belefér a teljesítménybe! A Miami-ra jellemző, hogy a szorosnak ígérkező rangadókra igencsak odateszi magát az együttes, míg a kisebb csapatok ellen képesek kiengedni, és csak 1-2 ponttal behúzni a meccset, nemrég pl. a Charlotte is egészen szoros eredményt tudott elérni náluk. Otthon eddig mindösszesen 3 vereséget szenvedtek el James-ék, és ha valaki megfigyeli az elmúlt hazai meccseiket, akkor szoros eredményeket láthat.
A vendég Orlando idén sem élcsapat, sőt… Jelenleg a főcsoport 14. helyén tanyáznak, mindössze a Charlotte együttesét képesek megelőzni. JJ Redick is elhagyta a gárdát… Marad tehát Affalo és Jameer Nelson akikre lehet építeni a játékot vendég oldalon, no meg érkezett Tobias Harris is, aki 6 meccse alatt rögtön közel 17 pontot átlagolt, tehát meglehetősen könnyen alkalmazkodott a Magic-hez! Idegenben eddig 8 győzelmet tudott összeszedni az Orlando, amely nem számít annyira gyenge szereplésnek, hiszen ennél 5 csapat is gyengébben muzsikál idén idegenben keleten. Legutóbbi két idegenbeli fellépését pedig megnyerte a társaság: New Orleans-ban és Philadelphia-ban is győzni tudtak nem kis meglepetésre.
Én szoros meccset várok ettől a találkozótól, semmiképp sem kiütéses győzelmet. A Miami lassan elkezdhet készülni a playoff küzdelmekre, hiszen a Keleti Főcsoport alapszakasz győzelme már a zsebükben van, és James sem teljesen egészséges. Így véleményem szerint a jelenleg 15x-ös szorzón felkínált Orlando sikerben lehet érték – már egy kis apróval megjátszva is -, de hendikeppel mindenképp érdemes megtámogatni a vendégek pontszámát, így azt mondom, szerintem 11 pontnál többel nem fog kikapni az Orlando – ha kikap egyáltalán!

Memphis Grizzlies – Portland TrailBlazers

A vendégek számára rettenetesen fontos időszak következik, hiszen nyugaton még mindig harcolhatnak a playoff-t érő helyekért, amelyet a Lakers-Houston kettős elől kellene megkaparintani! Ennek függvényében minden meccsen maximálisan oda kell magukat tenni, amire az utóbbi idők teljesítményét elnézve van is reális esély!
A Memphis csapata idén sem rossz: Marc Gasol és Zach Randolph nem csak a pontokat szállítják, de a lepattanókat is meglehetősen nagy hatékonysággal gyűjtögetik. A Grizzlies védelme is nagyon rendben van idén: bár időnként szórnak nekik 100 pont környékén, azért az esetek jelentős részében képesek az ellenfeleket 90 pont környékén tartani, ami nagy fegyvertény. Minden bizonnyal ott lesz az idei playoff-ban Nyugaton a Memphis, hiszen jelenleg is a 4. helyen állnak, és nem hinném hogy a Denver befogja őket az alapszakaszban. Rudy Gay idő közben távozott a csapattól, amely sokak szerint nagy vesztesé volt a Memphis csapatának, ám ez az eredményeken nem nagyon látszik: legutóbbi 5 meccséből négyet bezsebelt a Grizzlies, mindössze egy Miami otthonában elszenvedett 7 pontos vereség csúfítja a mérleget. Otthon eddig 25 győzelem mellett mindössze 8 vereséget jegyezhettek fel, tehát rendre nem nyerni járnak hozzájuk a csapatok, bár az is tény hogy becsúsznak gyengébb meccsek még saját közönség előtt is!

A Portland jelenleg a főcsoport 10. helyén tanyázik, és üldözi a Lakers-Houston kettőst. Még mindig van esélyük a rájátszásba jutni, de ehhez tartósan kellene jól teljesíteni, és hozni 1-2 meglepetés sikert is, persze az említett két csapat bukásaira is szükség lenne, amik szintén nem túl gyakoriak. Két győztes meccsről érkezik a Blazers, és Aldridge valamint Lillard vezetésével masszív kis csapatnak számítanak idén, bár inkább otthon számítanak erősnek. Idegenben eddig csupán 11 alkalommal sikerült győzniük a 22 vereség mellett, legutóbbi 5 meccsét pedig kivétel nélkül elveszítette a Portland. Ezek közt két nagyon fontos meccs volt: a Lakers és a Houston otthonában is kikaptak, de az Orlando és a New Orleans otthonában elszenvedett vereség is fájó lehet. Az biztos, hogy az idegenbeli produkción mindenképp javítani kell az alapszakasz hátralévő részében!
Ami hazai oldalon kicsit aggasztó, hogy Zach Randolph játéka kérdéses, ha pályára is tud lépni akkor sem 100%-os állapotban. Mellette még Darrell Arthur sem léphet pályára, tehát a Memphis két hiányzóval készült erre a találkozóra. A vendégeknél Pavlovic és Williams küszködik sérüléssel, mindkettejük játéka erősen kérdéses a mai meccs során. Nem számítok ezen a meccsen sima Memphis sikerre, több ok végett sem… Idén már találkoztak ebben a felállásban, és akkor 2 pontos győzelmet tudott aratni a Portland! Emellett aggasztó Randolph sérülése is, ráadásul a Memphis helye viszonylag biztosnak mondható a 4. pozícióban, így szerintem nem fogják magukat széthajtani ezen a derbin! Így érzésem szerint van érték a vendégek 6-7 pontos támogatásában, illetve szerintem sok pont sem várható a meccsen, szerintem 193-ig nem jutnak el a felek!

Tippek éjszakára:
Charlotte Bobcats – Brooklyn Nets / Brooklyn Nets
Miami Heat – Orlando Magic / Orlando Magic (bátraknak)
Miami Heat – Orlando Magic / hendikep +12 ponttal Orlando
Memphis Grizzlies – Portland TrailBlazers / hendikep +7 ponttal Portland
Memphis Grizzlies – Portland TrailBlazers / 193 pont alatt
New Orleans Hornets – Los Angeles Lakers / Los Angeles Lakers
Atlanta Hawks – Philadelphia 76ers / hendikep -4 ponttal Atlanta
Indiana Pacers – Boston Celtics / Indiana Pacers

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik