Hírek

Lakers-főpróba Oklahomában

Három találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, melyek közül a leginkább várt derbi a Lakers és az Oklahoma összecsapása, ahol kiderül, megérett-e a Los Angeles a Nyugati Főcsoport rájátszására vagy sem. Emellett a rájátszás helyekről dönthet a Philadelphia-Boston meccs, ahol szintén nem kis izgalmak elé nézünk.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers

A játéknap leginkább várt találkozója lesz ez Oklahomában, ahol a Bryant-Nash-Howard hármas a Durant-Ibaka-Westbrook trióval néz majd farkasszemet…

Az Oklahoma egy fergeteges meccsről érkezik erre a találkozóra, ahol a másik Los Angeles-i gárdával, a Clippers-el harcoltak a Staples Centerben. A meccs jelentős részében az OKC akarata érvényesült, ám a Los Angeles végül 16 pontos hátrányból is felállt, és a vége előtt két perccel még vezetett is, ám végül a Thunder 4 pontos sikert aratott egy nagyon fontos meccsen. Idén is lehengerlő az OKC játéka többek közt a fent említett hármasnak köszönhetően. Durant a meccsek jelentős részében megfoghatatlan, de Westbrook és Ibaka gyorsasága is elengedhetetlen a Thunder sikereihez. Nem kisebb a cél idén sem, mint a nagydöntő elérése, ahol lehetőleg nyerni is kellene a tavalyi vereség után. Ehhez azonban még javítani kell a játékán az Oklahomának, hiszen a Clippers elleni meccs is tanúsítja: nem verhetetlen a gárda! Jelenleg a Nyugati Főcsoport második helyén áll a társaság, és a Clippers legyőzésével mindenkiben nyomatékosította, hogy a San Antonio együttesével szeretnék eldönteni a főcsoport első helyét. Egyelőre 43 győzelmet és 16 vereséget könyvelhetett el a csapat, saját közönség előtt pedig 26-4 mérleggel állnak, tehát az esetek jelentős részében nem nyerni járnak a csapatok Oklahomába, legutóbb a Miami együttese tudott itt nyerni 10 ponttal. Tudomásom szerint sérült játékos nincs hazai oldalon, így teljes kerettel várhatják a következő összecsapást!

Melynek alkalmával nem más, mint a rájátszásra nagyon hajtó Los Angeles Lakers csapata lesz az ellenfél, tehát pár napon belül mindkét Los Angeles-i társaságot elintézheti az OKC. Mike D’Antoni csapata hatalmas hajrába kezdett, és ez szükségszerű is a botrányos szezonkezdet után, melynek következtében hamar a 12-13. helyen találta magát az együttes. Aztán jött a már sokszor emlegetett taktika váltás, melynek során Bryant is “osztogató” szerepet kapott, mellette pedig Nash is szépen keveri a lapokat, Howard és Gasol a palánk alatt gyűri az ellenfeleket, World Peace pedig a triplákat szórja. A padról is érkezik a meccsek folyamán szép kis erősítés: Jamison és Clark is szépen szórják a pontokat. Jó formát is mutat a vendég együttes, hiszen legutóbbi 5 meccséből csupán egyet veszített el, de a Denver elleni vereség idegenben előre borítékolható volt. Emellett fontos meccset nyertek a Dallas otthonában, és a Portland csapatát is sikerült Los Angelesben legyűrni. Legutóbb az Atlanta együttesét látták vendégül, ahol a végére kiengedett a Lakers és kis híján elszórakozták a meccset, ám végül sikerült 1 ponttal behúzni a derbit és tovább tapadni a Houston együttesére. Jelenleg 30-30 mérleggel áll a Lakers a főcsoport 9. helyén, és amellett hogy ők jól szerepelnek még kellene a Utah vagy a Houston részéről is pár elveszített találkozó, hogy a Lakers odaérhessen az idei rájátszásba. Gasol sérülésének köszönhetően most a palánk alatt minden Howard-ra hárul, de az NBA All-Star csapatba is beválogatott játékos egyelőre bírja a terhelést és szépen hozza a pontokat és a lepattanókat is a meccsek során. Idegenben is kezd javulni a Lakers mérlege, már 10-19 sort tudnak felmutatni, bár legutóbbi 5 túrájuk során csak két meccset tudtak sikerrel venni, a Denver-Miami-Boston hármas minden tagja megtréfálta őket. Pedig a rájátszáshoz nem csak a kötelező meccseket kellene hozni, hanem 1-2 bravúros idegenbeli meccset is.
Érdekes meccs elé nézünk, amely most nem csak a győzelemről szól, hanem arról is, hogy a Lakers valóban készen áll-e arra, hogy részt vegyen az idei rájátszásban nyugaton. Az OKC otthonában nem könnyű nyerni, és a Los Angeles sem esélyesként lép pályára. A Thunder-nek hatalmas lendületet adhat, hogy pár napja sikerült legyűrniük az idén erősebb Clippers-t, tehát elvileg ma a Lakers ellen is kötelező a győzelem. Fordított felállásban egy szoros meccsen a Lakers idén már el tudta verni az OKC-t (105:96), azonban előtte már két Oklahoma siker is született, ebben a felállásban 114:108-ra győzött a Durant vezette társaság. Ezen a találkozón is hazai sikerrel kalkulálok, aki tutira akar menni, az rakjon hazai sikert a meccsre kb. 1,22-es oddson. Viszont nem hiszem, hogy a Lakers sokkal kapna ki, ahogyan a korábbi meccsek is szorosra sikerültek, így a 10-11 ponttal megtámogatott vendég siker is jó tipp lehet.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics

Ez a derbi is érdekes lehet, hiszen a még rájátszás álmokat dédelgető, ám borzalmas formában játszó Philly fogadja a jobb helyzetben lévő Boston együttesét.

A Philadelphia képtelen kimászni a gödörből, pedig sokáig úgy festett, komoly esélyeik lehetnek a playoff elérésére idén, hiszen ott loholtak a Boston nyakán. Tovább növelte esélyeiket, hogy a Celtics irányítója, Rajon Rondo kidőlt a sorból. Azonban ehhez képest a Boston elkezdte nyerni a meccseket, míg a Philly folyamatosan vesztesen hagyta el a parkettet, így immáron csak 23-35 mérleggel állnak a Keleti Főcsoport 9. helynén, és az előttük álló Bucks már bőven pozitív mérleggel rendelkezik (29-28). Idő közben még Thaddeus Young is megsérült, és Jrue Holiday egyedül képtelen volt meccseket hozni a Sixers-nek. Jelenleg is rossz szériát fut a 76ers: utóbbi 5 meccséből mindössze egyetlen egyet (Golden State 104:97) tudott megnyerni. Legalább saját közönség előtt pozitív mérleget tud felmutatni a Philadelphia: 17 győzelmet arattak a 15 vereség mellett hazai környezetben, bár legutóbbi 5 hazai találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni. A csapat gondjait növeli, hogy idő közben hiába tért vissza a pályára Thaddeus Young, kidőlt a sorból Nick Young (51 meccs, átlag 11.1 pont/meccs) és továbbra sincs bevethető állapotban Andrew Bynum.

A Philadelphia vendége ezúttal a főcsoport 6. helyén álló Boston Celtics együttese. A Keltáknál nagy port kavart Rondo kidőlése, ám ehhez képest a csapat elkezdte hozni a meccseket, még a Miami-t is sikerült otthon legyűrni hosszabbítás után, így sikerült a playoff-t érő helyüket is megszilárdítani a főcsoportban. Most 31-27 mérleget tudnak felmutatni a Zöldek, és zsinórban két meccset is hoztak: a Utah otthonában hosszabbítás után nyertek, míg a Golden State együttesét hazai környezetben verték viszonylag simán remek védekezéssel. A nagy öregek viszik a hátukon Doc Rivers csapatát: Paul Pierce és Kevin Garnett továbbra is remek formában játszik, de Terry, Bradley és Green is hozza a pontokat mostanság. Idő közben sikerült megszerezniük Jordan Crawford játékjogát is a Washington együttesétől, aki 4 meccs alatt eddig 4 pontos átlagot tudott produkálni, bár eddig mindössze 13 percet játszott egy meccsen átlagban… Idegenben viszont nem mondható el a Bostonról, hogy acélos együttes lenne: 10 győzelmük mellé már 18 vereséget is összeszedtek, ami nem túl szép sor. Meglehetősen kiszámíthatatlan is a Boston, pláne idegenben: a leggyengébb együttesektől is képesek kikapni, de akár a Utah szintű együttesek legyőzésére is képesek. Vendég oldalon Rondo mellett valószínűleg Jeff Green (58 meccs, átlag 11 pont/meccs) is a hiányzók közé tartozik majd ezen a derbin könyöksérülésének köszönhetően.
A szezon során három alkalommal találkozott egymással: novemberben a Boston otthonában 106:100 arányban tudott nyerni a Sixers, majd decemberben Philadelphiában hosszabbítás után 1 ponttal nyert a 76ers. Legutóbb Bostonban találkozott egymással a két együttes, akkor, akkor 92:79 arányban nyerni tudott a Celtics. Kiszámíthatatlan tehát, hogy a két csapat meccse végül milyen eredménnyel zárul, gyakorlatilag itt bármi lehet, és ezt az oddsok is remekül mutatják (2,00/1,83). Így aztán a hendiben sem nagyon érdemes gondolkodni… Ami viszont jó lehet, az a felkínált over/under opció. A Boston és a Philly is képes a kevés pontos meccsekre, és ezen a találkozón sem várok kosárözönt. A Bwin jelenleg 183 pontos hatát szabott meg, amely nagyjából meg is felel a valóságnak, én azt mondom 187-ig nem fognak eljutni a felek!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik