Hírek

Hullámvölgyben a Golden State

Kedd hajnalban a Warriors végre kimászhat a gödörből, de ehhez a Rudy Gay vezette Toronto csapatát kell legyűrnie, akik szintén nincsenek túl jó formában... Emellett pedig a Portland és a Denver hazai sikereivel kalkulálunk!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Golden State Warriors – Toronto Raptors

Kicsit több, mint egy hete még úgy festett, hogy a Golden State ki tud mászni a gödörből, hiszen három győzelmet arattak zsinórban, azonban az elmúlt héten ismét hullámvölgybe került a társaság, és most a keleten rájátszásra hajtó Toronto-t kellene valahogy legyűrni…

Nem rossz csapat idén ez a Warriors, ezt bizton állíthatjuk! Stephen Curry és David Lee viszi a hátán a csapatot, még Monta Ellis-el sem állt ennyire jól a gárda, mint most. Sokan a Nyugati Főcsoport meglepetés együtteseként aposztrofálják őket, hiszen valljuk be: az OKC-Spurs-Clippers hármashoz nem mérhető a keret erőssége. Ehhez képest jobban teljesítenek, mint a Bryant vezette Lakers, vagy épp a Dallas és a Houston… Ugyanakkor úgy fest, hogy az alapszakasz második felére kipukkad a lufi: február 6-20. között zsinórban 6 meccsen nem tudott nyerni a Warriors, melyek közt voltak olyan fontos derbik is, mint például a Houston-Jazz-Dallas elleni, ahol nem ártott volna 1-2 győzelmet behúzni. Aztán a Phoenix ellen végre megszakadt a sorozat, és 3 meccset is behúzott a társaság, közte a San Antonio elleni hosszabbításba torkolló derbit (107:101). Most viszont megint egy 4 meccse tartó vesztes széria alakult ki a csapat háza táján… Azt is meg kell azért említeni, hogy az említett vereség szériák idegenbeli túrák alkalmával jöttek, de ez a playoff során már nem lehet mentség! Most otthon következhet ennek a megszakítása… Egyébként jelenleg 33-27 mérleggel áll a főcsoport 6. helyén a Warriors, és reálisan már csak az 5. hely megszerzése lehet a cél, de a Denver együttesétől azt sem lesz egyszerű megszerezni, inkább törekedni kellene a jelenlegi 6. pozíció megtartására. Saját közönség előtt Oaklandben 18-7 sort tud felmutatni a Golden State, ami nem nevezhető rossz teljesítménynek, és legutóbbi 5 meccséből is csak egyet veszítettek el odahaza. Curry és Lee mellett Thompson és Jack is remekül hozzák a pontokat, a palánk alatt pedig Lee szedi szépen a lepattanókat, átlagban 8.3 lepattanót meccsenként! Viszont nem túl jó hír a hazaiak számára, hogy Lee vállsérülést szenvedett az Indiana ellen elveszített találkozó során, így játéka kérdéses a mai meccsen…

Az ellenfél ezúttal a Keleti Főcsoportból érkező, ott még playoff álmokat dédelgető Toronto Raptors együttese. A kanadai alakulat feljövőben van, és ez érthető is, hiszen Bargnani felépült, és érkezett közben Rudy Gay is a Memphis együtteséből, aki 13 meccs alatt máris 20.5 pontot átlagolt és emellett 6.7 lepattanót is szedett átlagban meccsenként! Nagy vétel volt ez a Toronto számára, de lehet hogy későn, hiszen a rájátszásra csupán halvány matematikai esélye maradt a gárdának… Jelenleg a főcsoport 10. helyén állnak, de mindössze 23-37 mutatót tudnak felmutatni, és ez édeskevés lesz a rájátszáshoz… Az előttük álló Philly is bukdácsol, viszont a Milwaukee-Boston kettős egyik tagja sem nagyon akarja feladni helyét, és a nehézségeik ellenére is hozzák a meccseket szépen. Ezzel szemben viszont a Toronto nem tud meccsről meccsre jó formát átmenteni, hullámzó a teljesítmény még a negyedek közt is, van hogy 10-15 pontos előnyt szórakoznak el, ugyanakkor képesek kiélezett meccset nyerni pl. a Knicks ellen. Azonban a Raptors továbbra sem mondható egy masszív idegenbeli alakulatnak jelenlegi 8-21 mérlegével, legutóbbi két túráján vereséget is szenvedett, pedig a Milwaukee elleni meccs kulcsfontosságú volt… Összességében már 4 meccse tart a Toronto nyeretlen szériája, és ilyet nem nagyon engedhetne meg magának a gárda, ha komolyan gondolnák a rájátszást! Gay mellett DeRozan és Bargnani szállítják a pontokat, illetve Lowry és Anderson játéka is fontos meccsről meccsre, ha mindannyian jó napot fognak ki, akkor van esélye a Raptorsnak bárki ellen! Mindössze Lowry küzd kisebb ujjsérüléssel a csapatból, így teljes kerettel érkeztek Kaliforniába a kanadaiak.
Mindent összevetve nem hiszem, hogy a Toronto az otthon erősnek mondható, lendületes és palánk alatt is eredményes Golden State ellen mászna ki a gödörből. Ezen a meccsen az egyik csapatnak biztosan nem folytatódik a rossz szériája, és véleményem szerint ez a Warriors lesz. Idén már találkoztak egyszer, akkor idegenben a Toronto otthonában is nyerni tudott a Golden State, és úgy gondolom ez a sikerük most hazai pályán megismétlődik. Mivel a hazai sikerre nem túl nagy szorzót kínálnak, így mindenképp érdemes egy kisebb hendikeppel próbálkozni, a -3.5 pontos hazai siker jó választásnak tűnik!

További gyorstippek

Portland TrailBlazers – Charlotte Bobcats

Papíron sima meccs elé nézünk itt, hiszen a vendég Charlotte együttese back-to-back érkezik a Sacramento elleni idegenbeli meccsről, ahol az első negyedben még tartották magukat, ám utána két gyenge negyeddel el is veszítették a mérkőzést. A Bobcats idén nagyon halvány, 1-2 meglepetés sikertől eltekintve semmi maradandót nem nyújtottak sem támadásban, sem pedig védekezésben. Kemba Walker egyedül kevés, a többiek nem igazán tudják támogatni, és ő sem mindig tud a topon játszani. Ehhez képest a Portland a Nyugati Főcsoportban még mindig playoff reményeket táplál, de ehhez a Lakers-Houston kettőst kellene valahogy legyűrnie. Nem lesz egyszerű, hiszen Aldridge-ék fontos meccseket is képesek nagyon könnyedén elveszíteni… A Blazers egy Minnesota elleni fontos hazai nyertes meccsről érkezik ide. Batum a Wolves ellen kisebb sérülést szedett össze, ám ennek ellenére is csapata egyik legjobbja volt, és győzelemre vezette a Portland együttesét. A Portland egy sokkal ütősebb csapat: Aldridge és Lillard termelik a pontokat, illetve Hickson vezetésével a palánk alatt is erősek, számomra nem kérdés, hogy legalább 5-6 ponttal be fogják húzni ezt a találkozót!

Denver Nuggets – Atlanta Hawks

Nincs könnyű helyzetben a vendég Atlanta, hiszen back-to-back érkeznek erre a találkozóra, és ismét egy kemény nyugati csapattal találkoznak szembe. A Lakers sem volt kis falat, de a Nuggets még nagyobb lesz, hiszen Denverbe rendre nem nyerni mennek a csapatok… Horford és Smith szépen teljesít idén a vendégeknél, de ketten együtt is kevesek lehetnek a Gallinari-Lawson kettőssel szemben. A palánk alatt itt kemény csatára van kilátás, hiszen a vendégeknél Horford és Smith is szépen teljesít azon a területen, míg hazai oldalon Faried és Koufos a két fő lepattanózó, de Gallinari-t sem kell félteni a palánk alatti játékban. Ezen a meccsen véleményem szerint nagyon is sokat fog számítani az, hogy a Hawks előző éjjel még a Staples Center-ben játszott és a meccs végéig esélyesek voltak a meglepetésre, hiszen a Denver ellen lendület kell, márpedig az fáradtan nem megy olyan egyszerűen… Ennek tükrében én itt Denver sikerrel kalkulálok, legalább 3-4 ponttal nyerni fog a Nuggets!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik