Hírek

Túrán a Fradi

Elkapja a rajtot a Fradi? Folytatja jó szériáját a Sampdoria? Ezekre a kérdésekre keressük a választ...

Lombard-Ferencváros 2!

Három ponttal tér haza a pápai túrájáról a Fradi.
A 18. fordulóval kezdődik a magyar futball-tavasz, és a nagy terveket szövögető Ferencváros Pápára látogat. A hazai együttes jelenleg a 14. helyen állomásozik, 17 ütközetben 20 pontig jutottak Szűcsék. Otthon, a Perutz Stadionban 4-2-2-es mérleget hoztak össze ősszel a sárga-feketék: csak az MTK és a Pécs tudott Pápán nyerni, az utolsó négy hazai mérkőzésén viszont nem hibáztak Tóth Bencéék. Ebben a periódusban legyőzték például a Kispestet és a Videotont is.
A téli szünetben extrán nem erősített a Lombard, a legnagyobb pozitívum, hogy maradt a csapatnál Goran Marics, a gárda házi gókkirálya. Beliczky és Tajthy érkezett, Benko, Sekour, Cekulajevs és Horváth Levente távozott a Veszprém megyei alakulattól. Rodenbüchlerék merész terveket nem szövögethetnek, és vélhetően megússzák ismételten a kiesést. A biztos bennmaradáshoz még legalább 10-13 pontra szüksége lesz a Lombardnak…
A Fradinál viszont volt mozgás rendesen: Moniz mester a IX. kerületbe csábított légiósokat, elsősorban olyan futballistákat, akikkel korábban már dolgozott együtt. A legnagyobb név Leonardo, aki korábban az osztrák bajnok Salzburgot erősítette. A felkészülés jól sikerült a zöld-fehéreknek, erős csapatokat gyűrtek le Bödéék az elmúlt két hónapban.
A téli leállást a 7. helyen töltötte a gárda, 25 pontjából idegenben mindössze hetet (1-4-3) gyűjtött be vendégségben. Egyetlen sikerüket Somaliáék viszont a bajnoknál aratták (Videoton 1-2)! Okoztak kellemetlen perceket a drukkereknek Basicsék a túrákon: nem tudtak nyerni az Eger és a Siófok ellen sem, Kaposváron pedig pont nélkül maradtak…
Moniz viszont új mentalitású Ferencvárost ígér, és összességében hiszünk is a holland szakembernek. Azt gondoljuk, hogy a Fradi mindenképpen előre tud lépni majd a tabellán. Ehhez pedig ugye sok-sok pontra lesz szükségük Jováéknak!
És Pápán eddig rendre nyertek a fővárosiak! Összesített mérlegük Lombard-szempontból 1-2-11, az egyetlen pápai siker is az Albert Stadionban született. És szerintünk ma sem szakad meg a sárga-feketék rossz sorozata, nyer az FTC, és tapad az élmezőnyre. Tippünk tehát: 2-es!

Sampdoria-Parma 1x!

Nem támad fel a Parma Genoában!
Két középcsapat feszül egymásnak ma délután a Luigi Ferrarisban. Igen, immár középcsapatokról beszélhetünk, hiszen amióta Delio Rossi irányítja a kék-fehéreket, azóta a hazaiak felkapaszkodtak a táblázat középmezőnyéhez. A Samp jelenleg az előkelő 10. pozíciót foglalja el 32 ponttal (egyet levont a szövetség…), a kiesőzónától immár 11 egységnyire eltávolodott. Hazai környezetben 6-2-5-ös, immáron elfogadhatónak nevezhető mérleget produkált, ám ehhez kellett, hogy az utolsó négy mérkőzésén szerezzen 10 pontot.
Ederék remek formát mutatnak, az idén lejátszott 8 bajnokijukon 15 pontot zsebeltek be, és csak Sienában kaptak ki. Közben arattak fényes sikereket is, elég, ha csak a Juve elleni torinói győzelmet említjük. Nem kaptak ki a Milantól sem, és simán verték a Rómát is. Összességében megtalálta a helyét a tabellán a kikötővárosi együttes, hiszen azért annál sokkal több van Poliékban, minthogy a kiesés ellen küzdjenek.
Sérülés miatt a házi gólkirály Icardi szereplése kérdéses, Berardi fellépésére viszont nincs sok esély.
Az edzőváltás tehát jót tett a kékeknek, és most egy olyan alakulatot látnak vendégül, amely mély gödörben van: a Parma érkezik a Luigi Ferrarisba… Donadoni mesternek egyre melegebb a pite, hiszen az ősszel szárnyaló keresztesek már csak a 11. helyen állnak, 32 egység áll a nevük mellett, ám ebből az idén csak hatot gyűjtöttek. Pedig minden szépen indult… Január elején a Palermot nagy csatában verték (2-1), ám utána hét fellépésen három iksz és négy zakó a mérleg!
És idegenben nem remekelnek Belfoldiék: 2-3-8 a mutatójuk, csak a bikák ellen és Bolognában arattak teljes sikert. Az utóbbi két útjukon csődöt mondtak, igaz, Firenzében és a San Siróban (Milan) azért ki lehet kapni. Sokkal inkább fájhatott a múlt heti, hazai pályán elszenvedett vereség: a megtáltosodott Cagliari nyert 2-1-re a sárga-kékek otthonában.
És, hogy tetézzük a bajt, Mariga, Galloppa, Belfoldi és Santacroce kénytelen kihagyni az összecsapást…
Ősszel az Ennio Tardiniben a Parma nyert 2-1-re, sőt, az elmúlt években rendre a “kolostorosok” sikerével végződött e párosítás. A Samp 2007 óta nem verte meg otthon aktuális riválisát. Szóval, épp itt az ideje!
Nem igazán bízunk a parmai feltámadásában, sokkal inkább azt érezzük, hogy a genoaiak remek szériája folytatódik. Húzzuk be az 1(x)-et!