Hírek

Angol kaland

A Swansea játékosai szétünnepelték magukat, és ezt kihasználhatják a szarkák. A második vonalban gólokkal számolunk, no és bízunk Ince mesterben...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Blackpool-Bristol +2,5! 1!

Kiesés elől menekül mindkét együttes, a védekezéssel eddig sem törődtek sokat, ezután miért tennék? Lesz itt három találat, az tuti!
Kicsit igazságtalanok voltunk a nyitómondatban, hiszen a Blackpool helyzete közel sem olyan veszélyes, mint aktuális ellenfeléé. A helyzet a következő: a narancssárgák 34 mérkőzésen 41 pontig jutottak, így jelenleg a 17. helyen tanyáznak. A vonal alatt tobzódó Wolves a játéknap előtt 35-te állt, tehát azért nem árt odafigyelnie Paul Ince csapatának, nehogy bajba kerüljön a végjátékban.
Taylor-Fletcherék irányítását az Ipswich elleni vereséget követően vette át Paul Ince, a legendás középpályás. A tréner bemutatkozása nem sikerült, hiszen a gárda kikapott Leeds-ben (itt mondjuk ki lehet…). Aztán a következő fordulóban az esélyesebb Leicester látogatott a Bloomfield Road-ra, és a feljutásra hajtó rókák nem bírtak a hazaiakkal (0-0). Ebből a pontszerzésből már mindenképpen erőt meríthet a Blackpool, amely játékoskerete alapján azért jobb pozícióban is tanyázhatna…
Otthon szeszélyesen teljesített (5-7-5), ehhez 28-22-es gólarány párosult. A 17 fellépése közül csak háromszor nem tudott gólt lőni saját stadionjában, ami azért nem olyan rossz arány. Igaz, az alakulat borzalmas formában, az idén csak kétszer nyert, a legutóbbi három ütközetét pedig rúgott gól nélkül hozta le. Itt az ideje, hogy ez a borzalmas sorozat megszakadjon!
Mert az ellenfél adott ahhoz, hogy feltámadjon a Blackpool. A Bristol vizitál ugyanis nála, a piros-fehérek pedig mindössze az utolsó előtti 34 egységgel, egészen pocsék 3-2-12-es vendégmérleggel. Mostanság kicsit jobban teljesítenek a fiúk, ami azt jelenti, hogy a legutóbbi négy hazai fellépésén 12 pontot húzott be a brigád. Igaz, ezzel párhuzamosan négyszer kikaptak Steadék vendégségben.
Nagyon kellenének a pontok a piros-fehéreknek, hiszen a vonal felett tanyázó Barnsley-nek is három egységgel több van náluk. Egy jó hajrával kivívhatja a bennmaradást a csapat, ám ehhez javítania kellene kiábrándító idegenbeli mutatóján.
És akkor a gólokról… A Bristol védelme egyszerűen borzalmas: immár 65-ször mondtak csődöt, mentségükre legyen mondva, hogy a csatárok is derekasan teszik a dolgukat, hiszen már 51-szer beköszöntek.
A Blackpool sem tétlenkedett (egészen az elmúlt pár hétig), a narancssárgák gólaránya 50-49.
Tavaly, fordított felállásban 1-1 lett a vége, legutóbb a Blackpool pályaválasztásával viszont a hazaiak gurítottak egy ötöst. Szerintünk ma is lesz legalább három találat, és bízunk Ince mesterben, aki megszerezheti első győzelmét a Blackpool kispadján…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Swansea-Newcastle United 2x!

A walesiek a Ligakupa-győzelem után ünnepeltek egy gigantikusat, és ezt kihasználhatják a szarkák. Meglepetést szimatolunk…
A fehérek az előkelő 9. helyen állnak, 27 mérkőzésen 37 pontot gyűjtöttek, a Liberty Stadiumban 5-6-2-es magabiztos sorral. Csak az Everton és a Norwich nyert nála, a nagyok (Manchester United, Chelsea, Liverpool) is csak ikszelni tudtak Wales-ben. A gárda a Ligakupa megnyerésével kivívta magának az EL-indulást, ezzel a klub történetének legnagyobb sikerét elérve.
Laudrup mester remek munkát végez, nagyszerűen igazolt a nyáron, a déli különítmény nagyszerűen passzol a brit egységhez, Michuval pedig igazi főnyereményt húztak a walesiek. A támadó már 15 találatot jegyez, az előkészítésben pedig De Guzman és Pabblo Hernandez serénykedik. Összességében jó kis csapat a Swansea, támadófutballt ad elő otthon, hazai környezetben 26 rúgott gólnál jár!
A szarkák megint nagy tervekkel vágtak neki a bajnokságnak, és megint nem lett ezekből semmi. A fehér-feketék jelenleg csak a 13. helyen állnak 30 ponttal, gyenge idegenbeli mérleggel (1-5-7, csak a Villa Parkban nyert). Gólaránya a túrákon 17-28, tehát rendesen megszórták a védelmet…. Az Arsenal például egy hetest hintett Colocciniéknek.
Cabaye-ék mostanság nem tolják rosszul: négy mérkőzésből hármat behúztak, csak a White Hart Lane-en kaptak ki. A múlt héten a remek formában lévő szentek vizitáltak a St. James’ Parkban, és Cisséék 4-2-re nyertek. Kellenek is a pontok Santonéknak, hiszen a tabella veszélyes részétől csak 6 egység választja el őket.
Alan Pardew együttesében sok a sérült, Harper, Coloccini, Ben Afra és Krol szereplése is kérdéses. Nem lesz könnyű dolga tehát a szarkák menedzserének…
Ősszel a walesiek nyertek a St. James’ Parkban (1-2), viszont a Liverty Stadium-ban eddig még nem nyert a Swansea a Newcastle ellen! Az előző kiírásban a szarkák nyertek idegenben, és szerintünk ma is van esélyük!
Michuék ünnepeltek egy óriásit, és szerintünk még ma sem lesznek teljesen rendben fejben… Tegyünk egy próbát, és ne veressük meg a Newcastlet! Tippünk: 2x!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik