Hírek

Apa! Kezdődik!

Indul a magyar bajnokság, mi pedig tippeket adunk mindkét találkozóra...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Eger-Diósgyőr 2!

Szegény újonc, úgy tűnik, tavasszal is albérletben lesz kénytelen lejátszani hazai bajnoki meccseit. Ezúttal Vácon meccselnek a piros-kékek, és szerintünk nem szereznek pontot a DVTK-val szemben…
Végre megkezdődik a tavaszi szezon hazánkban is, és rögtön egy keleti rangadót néztünk ki magunknak. A dolog szépséghibája, hogy a találkozót Vácon rendezik: mint ismeretes, az egrieknél továbbra sincsen világítás a stadionban, így a szövetség nem engedélyezte a mérkőzések rendezését a hevesi megyeszékhelyen…
De nem csak villany nincs az újoncnál: olybá tűnik, hogy koncepció sincs, hiszen elment az egyik fő támogató, a vezetőedző, és a játékosok egy része. Komoly erősítés nem történt a télen, elsősorban légiósokkal töltötték fel a keretet a piros-kékek.
A csapat az utolsó előtti, kieső helyen telelt, 17 mérkőzésen mindössze 11 pontot szorgoskodtak össze Némethték. “Otthon” (éppen Diósgyőrben) egyetlen győzelmet könyvelhettek el, nagy meglepetésre a bajnokot verték. Vereségeik a Halitól, a Kispesttől és a ecsekméttől származtak. A pécsiek állnak legközelebb az ESE-hez, ám a baranyaiak fórja is 8 egység immár. A bennmaradáshoz általában 30 pont legalább kell Magyarországon… Ez ugye azt jelenti, hogy 13 fellépéséből legalább hatot meg kellene nyernie Albertéknek. Azért ez nem tűnik egyszerű feladatnak, főleg annak ismeretében nem, hogy továbbra sem léphetnek pályára Egerben az egriek…
A DVTK szereplése messze elmaradt a várakozástól, edzőt is váltottak szezon közben: Sisa Tibort Szentes Lázár vette át, ám komoly formajavulás nem volt tapasztalható a csere után sem. A téli szünetet a 7. pozícióban töltötte a piros-fehér egység, neve mellett 24 pont szerepelt. Tiszáék elsősorban otthon voltak eredményesek (6-1-2), idegenben nem tudtak nyerni (0-5-3), igaz, nem is volt könnyű őket legyőzni. Csak a Honvédnak, a Fradinak és a Lokinak sikerült. Vészes góliszonyban szenvedett egész ősszel a borsodi brigád: 17 ütközetben mindössze 17-szer voltak eredményesek a fiúk. Azért ennél több kell, ha valóban feljebb akarnak lépni a tabellán Gohérék.
A szünetben folytatta a gárda megerősítését a tulajdonos: Kádár Tamás a holland Rodából tért haza kölcsönbe. Vele mindenképpen erősödött a védelem – itt halkan jegyezzük meg, hogy eddig sem a DVTK hátsó alakzatával volt a probléma. Nyilván, sokat várnak Miskolcok Rudolf Gergelytől, aki az ősszel szinte végig sérült volt. Egy egészséges Rudolf pedig valóban rengeteget érhet majd a diósgyőrieknek.
Az ősszel, fordított felállásban a DVTK nyert 1-0-ra. És szerintünk ma is a piros-fehérek örülhetnek majd. Akkora a kavarodás Egerben, hogy ez a nyughatatlan állapot átragad a futballistákra is. Szerintünk 2-es lesz ez a találkozó…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Pécs-MTK 1(x)!

Meglepetést szimatolunk: a tabella alsó harmadában szereplő baranyaiak meglephetik a dobogós fővárosiakat!
Amennyire eseménydúsan teltek a téli hónapok Pécsett, annyira csendesen csordogáltak a napok a Hungária körúton. A lényeg: Matyi Dezső, a pécsiek tulajdonosa menesztette Supka Attilát, a tréner távozásával azonban még nem ért véget a történet. Több játékostól is elköszöntek a piros-feketék, így többek között Bajzát, Bodnár, Okoronkwo, Demjén és Panikvar is távozott. Ám az érkezési oldalon is volt mozgás, jött Simon Attila, Lázár Pál és Balogh Béla.
Wittrédiék nagyon elrontották az őszt: 17 fordulót követően a 14. helyen teleltek, 19 pontot szereztek, hazai mutatójuk pedig botrányosra sikeredett: 1-3-4! Csak a siófokiakat verték, nyolc pécsi megmérettetésükön pedig mindössze hatszor voltak eredményesek (6-11). Nem is csoda, hogy elégedetlenkedett a tulajdonos, mert azért ennél jobb teljesítményt vártak el a gárdától.
Az MTK újoncként vágott neki a bajnokságnak, és bizony Garami mester csapata nagy meglepetést okozott! Pozitív értelemben, ugyanis az előkelő 2. helyről várhatja a folytatást. A kék-fehérek 32 egységet zsebeétek be, idegenben is elfogadható mérleget produkálva (3-2-2, csak Diósgyőrben és Szombathelyen kaptak ki.).
A gárda játékosállománya alig-alig változott, bár kétségtelen, hogy Könyves távozását megérzi majd az MTK. Rajta kívül viszont nem ment el senki a Hungária körútról, Csiki sérülése viszont tovább gyengítheti a támadószekciót.
Az ősszel 0-0 lett a végeredmény a fővárosban. A baranyaiak legutóbb 2004-ben győzték le hazai környezetben az MTK-t, tehét idestova egy évtizede… Na ma itt lesz az esély! Azt gondoljuk, hogy Márton Gábor alakulata elkapja a fonalat, és pontot, pontokat szerez majd! Kantáék fiatalos lendülete várhatóan megtörik majd tavasszal, és azt sem tartjuk kizártnak, hogy már az első fordulóban. Tippünk ennek megfelelően 1x!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik