Hírek

Otthon javíthat a Chicago és a Lakers

Mindösszesen három találkozót rendeznek péntek hajnalban az NBA-ben: az Indiana nehéz meccs előtt áll, hiszen a Los Angeles Clippers látogat hozzájuk, a Chicago a gyengélkedő Philadelphia ellen javíthat, míg a Lakers a Minnesota ellen folytathatja a felzárkózást!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves

Mindkét csapatról rengeteg alkalommal ejtettem már szót, úgyhogy ezúttal csak a leglényegesebb információkat emelném ki.

A Lakers szépen zárkózik fel az első nyolc csapathoz a Nyugati Főcsoportban. Nemrég talán a szezon egyik legfontosabb győzelmét abszolválták a Dallas otthonában, majd a Denver vendégei voltak, ám ott már nem tudták behúzni a fontos győzelmet, végül 11 pontos vereségbe szaladtak bele az otthon gyakorlatilag verhetetlen Nuggets ellen. Kobe Bryant szárnyal idén, Nash kiválóan osztogat, World Peace szórja a triplákat, Gasol és Howard pedig felváltva ténykednek a palánk alatt. Nem rossz csapat ez a Lakers, de a gyenge szezonkezdetnek köszönhetően nagyon nehéz lesz a rájátszásba kerülni… A csapatból Pau Gasol sérült, és egyelőre nem tudni mikor térhet vissza, így addig Howard-é minden feladat a palánk alatt, amelyet az elmúlt meccseken viszonylag szépen véghez is vitt, hiszen a Denver ellen 15 pontot és 14 lepattanót szerzett. A Lakers jelenleg 28-30 mérleggel áll a főcsoport 9. helyén, így minden győzelemre szüksége van ahhoz, hogy befogja az előtte álló Houston-Utah kettős valamelyikét.

Vendégük az idén gyenge formát mutató, jelenleg zsinórban 3 vereséget számláló Minnesota együttese. A Timberwolves vesszőfutása ugyebár a sok sérülttel kezdődött: Love kidőlt az egész szezonra, Kirilenko is sérüléssel bajlódott, Roy-al is problémák vannak, és most már Budinger és Pekovic sem egészséges. Volt egy időszak, mikor Love-on kívül szinte mindenki rendelkezésre állt, ám a ritmust akkor sem sikerült felvennie a Minnesota-nak, így továbbra is csak a főcsoport 12. helyén áll 20-34 mérleggel, pedig a szezon kezdetekor sokan az év meglepetéscsapatának tartották őket nyugaton, és esélyesnek a rájátszás elérésére. Ehhez képest most csak szenvednek, a Golden State ellen odahaza szinte végig vezettem, ám a végén kikaptak 1 ponttal, a Phoenix otthonában is 1 pontos vereséget szenvedtek hosszabbítás után, az Oklahoma pedig 127 pontot szórt nekik. A közelmúltban mindössze a szintén gyengélkedő Philadelphia ellen tudtak nyerni, tehát valóban nem megy túl jól a szekér a minneapolisi csapatnak…
Fordított felállásban találkozott már egymással a két fél, akkor Minnesota-ban simán tudott nyerni a Lakers 111:100 arányban. Ezúttal a Staples Center a helyszín, ahol még nehezebb meccs elé néz a Wolves, és nem hiszem hogy sansza lenne ebben a párharcban. A Lakers legalább 4 ponttal be fogja húzni ezt a meccset, és lesz legalább 200 pont is a találkozó folyamán!

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers

Volt szerencsém megtekinteni mindkét csapat legutóbbi meccsét, és egyik csapatnál sem tetszett amit láttam…

A Bulls jól játszott a Cleveland elleni mérkőzés bizonyos periódusaiban, Deng és Boozer, valamint Noah is szép mozdulatokat mutatott be, ám az ő teljesítményük is kevés volt ahhoz, hogy megakadályozzák a Cavs-t a meglepetésgyőzelemben, még akkor is ha a vendégeknél nem lépett pályára Irving. Pedig Kirk Hinrich is visszatért a csapatba, és a Deng-Boozer kettős szórta a legtöbb pontot, de ez sem segített… Így már két meccse nyeretlen a Chicago, összességében pedig visszacsúsztak a Keleti Főcsoport 6. helyére. A playoff miatt nincs félnivalója a Bulls-nak, de a minél jobb helyezés elérése elsődleges cél, márpedig a Bulls akár még a 4. helyre is odaérhetne… Hazai oldalon már csak Rose a hiányzó, ám ő idén még csak pályára sem tudott lépni, pedig igazi vezére lehetne az együttesnek a tavalyi szereplése alapján… Mindent összevetve a Bulls jobban teljesít idegenben, mint otthon, persze azért nem egyszerű nyerni Chicagóban sem ellenük!

Vendégük ezúttal a szintén gyengélkedő, a Keleti Főcsoport 9. helyén tanyázó Philadelphia együttese. A Sixers sokáig esélyes volt a rájátszás elérésére, azonban a Boston-t nem hátráltatta különösebben irányítójának, Rajon Rondo-nak az elvesztése, ezzel szemben a Philly-t igencsak megviselte Thaddeus Young kidőlése… Jrue Holiday hiába nyújt remek teljesítmény, egyedül nem tudja a rájátszásba vezetni a gárdát. A gyenge Orlando elleni játéka egész egyszerűen kilátástalan volt a 76ers csapatának: eladott labdák tömkelege, pontatlan támadások és nulla védekezés. Ki is kaptak 14 ponttal a gyengécske Magic-től, ráadásul hazai környezetben. Most pedig a Bulls ellen tovább tarthat a Sixers vesszőfutása, mely immáron hat meccs óta tart. A vendégeknél mindössze Bynum van a sérültek listáján, és talán Young is formába lendül visszatérése után. Ennek ellenére 22-33 mérlege nagyon kevés a playoff-hoz a vendégeknek, idegenben pedig mindössze 6 győzelmet számlálnak a 18 vereség mellett, és ez is tovább növeli a kilátástalanságot.
Az idei szezonban kétszer találkoztak egymással a felek: ebben a felállásban 5 ponttal nyert a Bulls, ám akkor egy jó formában lévő Philly volt a vendég, míg Philadelphiában 10 pontos Chicago siker született 48 perc után. A mai meccsen sem várom a Sixers rossz szériájának megszakadását, véleményem szerint itt a Bulls fog visszatérni a győzelem ösvényére, és legalább 4 pontos hazai győzelem születik majd!

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers

A három aktuális meccs közül talán ez tartogatja a legtöbb izgalmat és a legszorosabb összecsapást, hiszen a Keleti Főcsoport második helyezettjéhez látogat a Nyugati Főcsoport harmadik helyén tanyázó együttese.

Az Indiana idén mintha verhetetlen lenne odahaza: eddig csupán 5 alkalommal szenvedtek vereséget hazai környezetben, emellett pedig 24 sikert számlálnak, pedig az utóbbi időben több nagy csapat is látogatást tett náluk, ám sem a Miami, sem a New York, sem pedig a Golden State nem tudta őket legyőzni Indianapolisban. Ráadásul a George-West-Hill hármas most már kiegészült Granger-el, aki a továbbiakban szintén fontos részét képezheti majd a Pacers gépezetének. Az Indiana a liga egyik elitvédelmével rendelkezik, képesek a legjobb csapatokat is 90 pont környékén tartani, és mindemellett a támadójátékuk is rendben van. Palánk alatt 3 acélos játékosuk is van George, West és Hibbert személyében. Kemény ellenfélre számíthat tehát, aki majd a rájátszásban az Indiana csapatával kerül szembe, márpedig a Pacers szinte biztosan ott lesz a legjobbak közt keleten!

Ezúttal a Nyugati Főcsoport harmadik helyén tanyázó, Chris Paul-al és Blake Griffin-el felálló Los Angeles Clippers csapata látogat Indianapolisba. A Clippers uralja jelenleg Los Angeles városát a Lakers gyengébb szezonjának köszönhetően, ami mindenképp extra löketet ad a csapat számára. Griffin-el a palánk alatt kiválóan teljesítenek, Chris Paul a pontok termelése mellett a gólpasszokat is remekül osztogatja, és hozzájuk még olyan nevek társulnak, mint: Crawford, Butler, a sérüléséből visszatért Billups vagy épp Matt Barnes. Nem rossz csapat tehát ez a Clippers, jelenleg 41-18 mérleget tudnak felmutatni nyugaton, de úgy fest a Spurs-OKC duót ők sem nagyon tudják megszorongatni. Jó formát is mutat a vendég együttes, hiszen legutóbbi 5 meccséből négyet megnyert a társaság, mindössze a San Antonio ellen veszítettek el egy meccset, bár az a fontosság végett kettővel is felér… Idegenben sem megy rosszul Paul-éknak, hiszen 12 vereség mellé már 18 győzelmet is begyűjtöttek útjaik során, legutóbbi 3 kirándulásuk pedig hibátlanra sikeredett (Knicks, Philly, Lakers). Három hazai meccs után indul ismét útra a Clippers, és rögtön a Keleti Főcsoport egyik legjobb csapata ellen kell pályára lépniük… A vendégek számára mindenképp jó hír, hogy várhatóan Jamal Crawford visszatérhet a pályára az Indiana ellen, Eric Bledsoe játéka azonban továbbra is kérdéses…
Idén még nem volt egymáshoz szerencséje a két csapatnak, így szinte semmilyen alapunk sincs, hogy mit tudnak egymás ellen nyújtani a srácok. Éppen ezért ezzel a meccsel nagyon óvatos lennék, nagyobb összeget egyetlen tippre sem tennék ezzel kapcsolatban. Viszont kis téten mindenképp érdemes talán a vendég sikert megfogadni, hiszen előbb-utóbb az Indiana hazai győztes szériája is megszakad, és a Clippers van annyira jó csapat, hogy ezt megtörje. Jó tipp lehet továbbá, hogy valamelyik csapat 1-5 ponttal nyeri meg a meccset, illetve szerintem a 180 pontot is meg fogja tudni dobni a két csapat!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik