Hírek

Meglepheti a Cleveland a Chicago-t?

Tovább folytatódnak a küzdelmek Észak-Amerikában, ahol a végjáték felé közelednek a csapatok - már ami az alapszakaszt illeti. Így minden győzelem kétszeresen is számít, pláne hazai környezetben, ennek megfelelően a Dallas számára nem elfogadható a bukás, ugyanakkor az Oklahoma ellen gyenge játékot bemutató Chicago együttesét akár meg is lepheti a Cavs!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers

A Bulls az előző meccsén belekóstolhatott az Oklahoma játékába, melynek vége egy kiütéses vereség lett, míg a Cavs egy Miami elleni szoros meccsről érkezik erre a találkozóra.

A Chicago idén főként idegenben muzsikál meglepően jól, otthoni mérlege egyelőre 15 győzelem és 13 vereség, ezzel szemben idegenben 17-11 sort tudnak felmutatni. Összességében tehát 32-24 mérleggel áll a csapat a Keleti Főcsoport 6. helyén, reális célja pedig legfeljebb a 4. hely megszerzése lehet, melyért nagy csatát vív majd az Atlanta-Brooklyn kettőssel. Vegyes formában van a társaság: legutóbbi 5 meccsét felváltva nyerte meg/veszítette el a gárda, legutóbb tehát Oklahomában léptek parkettre, és szenvedtek végül 30 pontos vereséget… Erre azért nem sokan számítottak, egész egyszerűen képtelen volt hatékonyan befejezni a támadásokat a gárda az egyébként általában nem túl jól védekező OKC ellen. Nincsenek túl jó előjelei a hazaiaknak: Kirk Hinrich sérüléssel bajlódik, az Oklahoma ellen nem is lépett pályára, és kérdéses a szereplése a Cleveland ellen is. Helyette Nate Robinson irányíthat, aki a Thunder ellen 13 ponttal és 5 gólpasszal zárt, ami nem rossz teljesítmény. Az OKC ellen gyengén játszott Boozer is, aki mindössze 2 pontra volt képes, bár ennek hátterében feltehetően sérülés állhat – erről nincs pontosabb információm. Rose pedig továbbra sem alkalmas játékra, bár visszatérésének dátuma egyre közelebb van! Luol Deng játéka így kimondotta fontossá válhat, a kérdés tehát az, hogy ő mennyire tud majd felpörögni ezen a találkozón.

A vendég pedig az igazolások után lendületbe jött Cleveland csapata. No azért továbbra sem tartozik az élcsapatok közé keleten a Cavs – játéka azért mindenképp biztató, és egész jó kis csapat kovácsolódhat itt össze a következő szezonra! Merthogy az idei playoff-ra már nincs esélye a csapatnak a jelenlegi 18-38 mérleggel, idegenben pedig mindössze 8-22 mérlegre volt eddig képes a társaság. Legutóbbi 5 idegenbeli fellépéséből hármat (Miami, Detroit, Utah) elveszített a gárda, pedig egyiken sem játszottak rosszul, és 100 pont környékén sikerült dobniuk. A védekezésük azonban nem az igazi: a Detroit pl. 117 pontot szórt nekik. A Toronto elleni idegenbeli siker azonban nem egy rossz dolog, még akkor sem ha csak 1 ponttal sikerült végül nyerni. A Cleveland számára nagy lendületet adott Speights és Livingston leigazolása, illetve Wayne Ellington is szerzett pár pontot Clevelandbe költözését követően. Kyrie Irving pedig rezidensen szállítja a pontokat, a palánk alatt pedig tekintélyt parancsolóan játszik Varejao, aki eddigi 25 fellépésén 14.4 lepattanót átlagolt, amely így a liga elitjébe tartozik a kategóriájában! A vendégeknél mindössze egyetlen sérült játékos van: Omri Casspi-t vakbéllel műtötték, így biztosan kihagyja a Cleveland elkövetkező találkozóit.
Úgy gondolom, hogy a Chicago az Oklahoma ellen bemutatta, hogy milyen az ha egy kulcsjátékosa hiányzik. Bár a Cavs egy más kategória, és most otthon játszhat a Bulls, én nem venném itt annyira biztosra a hazai sikert! Elnézve a Cleveland elmúlt meccsein mutatott játékot, szerintem sokkal nagyobb érték van a +13-14 pontos vendég tippben, mint a hazai sikerben! Szerintem ha nyer is a Chicago, akkor sem többel mint 10 pont, de akár meg is lepheti a Cavs a Bulls-t, és akár a játéknap meglepetését is szolgáltathatja!

Dallas Mavericks – Milwaukee Bucks

Rettentően fontos, akár a rájátszás sorsáról is döntő mérkőzést veszített el hazai környezetben a Dallas együttese, és a vendég Bucks sincs könnyű helyzetben keleten, így komoly mérkőzésre van kilátás.

A Nowitzki vezette texasi csapat a Nyugati Főcsoport 11. helyén áll, és egyre csökkenek az esélyei a rájátszást illetően, pláne hogy fontos meccset veszítettek el a szintén rájátszásra hajtó Los Angeles Lakers ellen. Fordulatos találkozó volt, és hiába játszott kiválóan Nowitzki az egész mérkőzésen, és zárt végül 30 ponttal és 13 lepattanóval (teszem hozzá a németnek nem erőssége a lepattanók gyűjtögetése) – ez is kevés volt a győzelemhez. Végül 4 ponttal bizonyult jobbnak a kaliforniai csapat, amely így lépéselőnybe került a Mavs-el szemben. A Dallas botrányosan kezdte Dirk nélkül a szezont, és sokáig csak a 13. hely környékén tanyáztak, de a német visszatért, és a Dallas szekere is megindult. Egyelőre 25-30 mérleggel állnak, de nem lesz könnyű befogniuk a Houston és a Lakers csapatát… Három meccses győztes szériát szakított meg ez a vereség, de a Mavs otthon javíthat, amely mindenképp előny, tekintve hogy otthon eddig 16-11 mérleggel áll a csapat. Az biztos, hogy a Dallas számára nincs addig esély a playoff-ra, amíg bravúrgyőzelmeket nem tud aratni, illetve a Lakers meccshez hasonló kiélezett csatákban nem tud nyerni… Mayo és Nowitzki mellett Shawn Marion a csapat nagy erőssége, aki a palánk alatti játékot és a védekezést tudja Dallasban összekapni. A hazaiaknál nincs sérült, miután a Los Angeles ellen már visszatért a csapatba Chris Kaman is, így teljes kerettel folytathatják a harcot!

Vendégül ezúttal a keleten élet-halál harcot folytató Milwaukee együttese, amely jelenleg 26-28 mérleggel áll a főcsoport 8. helyén, tehát még éppen rájátszást ér a helyezése. Mostanában nem megy a Bucks-nak: legutóbbi 5 meccséből csak egyet tudott megnyerni a gárda, bár az egy különösen fontos Philadelphia elleni derbi volt. A Brooklyn és az Atlanta csapatait megszorongatták, ám végül kijött a csapatok közti különbség… Nem rossz csapat ez a Milwaukee idén, ám főként a támadásban vitézkednek, átlagban 100 pont környékén szórnak, és a viszonylag jó védekezéssel rendelkező Hawks-nak is bepakoltak 102 pontot. Odahaza és idegenben is hoz 1-2 bravúr sikert a gárda, bár idegenbeli teljesítménye sem mondható katasztrofálisnak: 12 győzelem és 14 vereség, mely a keleti konferencia 6. legjobb idegenbeli mutatója! Legutóbbi 4 meccsét azonban elveszítette idegenben a társaság, és most Dallasban sem nekik áll a zászló… Nagy előnyt jelenthet a gárda számára, és a playoff küzdelmek szempontjából nem elhanyagolandó, hogy megszerezték JJ Redick játékjogát az Orlando Magic csapatától, és Redick már első meccsén az Atlanta ellen csapata egyik legjobbja volt 16 ponttal. Mellette még Monta Ellis és Brandon Jennings sem kispályás játékos, a palánk alatt pedig Larry Sanders szedegeti a lepattanókat kisebb nagyobb sikerrel. Sérültje nincs a vendégeknek, így Dallasba teljes kerettel utazhat a Bucks!
Ami biztos, hogy a vendégeknek nagy erősítés volt Redick megszerzése, és sokat hozzátehet a csapat teljesítményéhez. Ez azonban az Atlanta elleni meccsen nem volt elég. A Dallas ellen sem lesz könnyű dolguk, mivel a Mavs az utolsó szalmaszálba kapaszkodik lassan – már ami a rájátszást érő helyekért folyó harcot illeti. Nálam ezen a meccsen a Dallas csapata az esélyes, és az 1,40 körüli hazai odds csábító is! Bár a bet365 oddsai még nem láttak napvilágot, de biztos vagyok abban is, hogy 200 pont felett fognak teljesíteni a csapatok, és valószínűleg ez az opció ott lesz a fogadóiroda kínálatában.

További megfontolandó tippek:
Indiana Pacers – Golden State Warriors / Indiana Pacers
Philadelphia 76ers – Orlando Magic / hendikep -4 ponttal Philadelphia 76ers

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik