Hírek

Már megint egy klasszikus…

Egy spanyol kupameccsnek és egy francia másodosztályú bajnokinak jártunk utána...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Barcelona-Real Madrid +2,5! 1!

Vajon kiheverte-e a Milan elleni vereséget a katalán együttes? Szerintünk igen, és ezt az El Classicon bizonyítják majd Xaviék.
Január végén a Bernabeuban leikszeltek a felek: a vendégek szereztek vezetést Fabregas révén, ám a hajrában a meccs hőse, a madridiak fiatal védője Varane egyenlíteni tudott. Összességében tehát nem dőlt el semmi, ám kétségtelen tény, hogy a katalánok várhatják kedvezőbb pozícióból a visszavágót.
Iniestáék szinte biztos, hogy visszaszerzik bajnoki címüket legfőbb riválisuktól, hiszen fórjuk a bajnokságban immár 12 pont az Atleticoval, 16 pedig a Reallal szemben. Nem valószínű, hogy olyan mély válságba kerülnének Puyolék, hogy sikerülne bármelyik riválisnak behoznia ezt a tekintélyes előnyt. A Nou Campban remekelnek a gránátvörös-kékek: 11 nyertes meccs és egy iksz szerepel a nevük mellett; igaz, a pontot épp a Real vitte el…
A kupában eddig nem kellett különösebben izgulniuk a Barca-fanoknak: az Alaves, a Cordoba és a Malaga is megadta magát Villáéknak, igaz, a kék-fehérek kicsit meglepték a Barcát a 2-2-es Camp Nouban elért eredménnyel. Összességében a kupában is hozta magát a gárda: Dani Alvesék gólgazdag meccseket vívtak, és így jutottak el az elődöntőig.
Minden szépen s jól alakult a Barcánál, ám a múlt héten Messiék kikaptak 2-0-ra Milánóban, így nagy bajba sodorták magukat. A BL-ben tehát hátrányból várják a visszavágót Pique-ék, a Király Kupában viszont ikszről folytatódik a párharc.
Az El Classico természetesen minden párharcnál fontosabb Katalóniában, így elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ne a legjobb összeállításában lépjen pályára a Barcelona. A hétvégén ugyan még döcögött egy kissé a gépezet, azért Messiék a maguk javára fordították a Sevilla ellen az eredményt (0-1-ről 2-1-re). Ma nyilván nehezebb feladat vár Fabregasékra, hiszen a Real mindenképpen revansot akar venni a bajnoki cím elveszítéséért.
A fővárosban már elkönyvelték a rossz hírt, miszerint biztosan le kell mondaniuk Sergio Ramoséknak a címvédésről. Sőt, még az ezüstéremért is meg kell harcolniuk rendesen a városi riválissal. A BL-ben és a Király Kupában viszont még áll a brigád, igaz, egyik sorozatban sem sikerült előnyt szerezniük Benzemáéknak a visszavágóra. És ugye a Camp Nouba, valamint az Old Trafforda előny nélkül utazni, nem jelent életbiztosítást…
Az idén nem képes a folyamatos jó teljesítményre a Mourinho-egység: a bajnokságban néhány hete Granadában égtek meg Di Mariáék. És idegenben egyébként is felettébb sebezhetőnek tűnnek a madridisták: a pontvadászatban már ötször kikaptak (6-2-5), és a kupában is égtek már meg (Celta 2-1) a túrákon. A kiírásban egyébként az Alcoyanon, a Celtán és a Valencián keresztül jutott az elődöntőbe a Real.
Az első mérkőzésen a Barca közelebb állt a győzelemhez, ám a vendégek akkor egy kivételével elrontották helyzeteiket. Ma is úgy számolunk, hogy rengeteg lehetőség adódik majd a kapuk előtt, és ezekből hármat tuti, hogy értékesítenek majd a támadók. A Real gyengébben teljesített eddig idegenben, és nem gondoljuk, hogy épp Barcelonában táltosodnának meg. Tippünk tehát egyfelől hazai siker, másrészt pedig +2,5!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Sedan-Auxerre 2x!

A kiesőjelölt nem tudja megállítani a remek formát mutató vendégeket. Egy pontnál több nem marad Sedanban…
Elmaradt mérkőzést pótolnak a francia második vonalban: a szinte kilátástalan helyzetben lévő Sedan az elmúlt négy mérkőzését zsinórban megnyerő Auxerre-t fogadja. A Sedan nagy bajban van, sereghajtó a ligában, 25 mérkőzésen mindössze 17 pontra futotta erejéből. Hazai mutatója borzalmas: 1-5-6, csak az Arlest verte, de annak is már négy hónapja…
Az idén hét mérkőzést játszottak a piros-zöldek, és nem sikerült eddig nyerniük: három iksz mellett négyszer megégtek, így hátrányuk csak nőtt: a bennmaradást érő helytől immár kilenc egység a lemaradásuk. Helyzetük már-már kilátástalan. A hétvégén az idegenben kimondottan gyenge Tours is ponttal tért haza Sedanból (1-1).
Az Auxerre sem brillírozik éppen a kirándulásain (4-1-7), ám a formája parádés! A fehérek négy mérkőzést nyertek meg zsinórban, és mentális erejüket mi sem bizonyítja jobban, minthogy háromszor is a végjátékban vitték be a győztes találatot.
Az egykor szebb napokat megélt brigád a kiváló széria ellenére is csak a 8. a tabellán 37 ponttal – a feljutást érő pozíciótól 10 egység a lemaradása. Igencsak hosszúra kellene nyújtani a nyerő sorozatot ahhoz, hogy a végelszámolásnál odaférjen a dobogóra a gárda.
Kapoék mérlege a Sedan ellen 3-4-7, nyáron Le Tallec találatával a fehérek otthon tartották a három pontot (1-0). És most is bízunk az Auxerre-ben! A hazaiak kilátástalan helyzetben vannak, és e pozíció tán hitehagyottá is teszi már a sedani futballistákat. Azt gondoljuk, hogy a nagyszerű passzban lévő vendégek három, de legalább egy ponttal távoznak a Stade Louis Dugauguez-ből! Tippünk tehát 2x!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik