Hírek

Négy meccs – négy tipp!

A Los Angeles Lakers kemény meccsnek néz elébe Denverben, a Toronto a Wizards ellen folytathatja a harcot a rájátszásért, a Detroit az Atlantát látja vendégül, míg a Boston csapata Salt Lake City-be utazik, ahol a Utah Jazz vendége lesz.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Toronto Raptors – Washington Wizards

Igazi keleti csemege lesz ez a találkozó, hiszen a playoff álmokat dédelgető Toronto csapata fogadja a gyenge szezonkezdet után formába lendült Washington együttesét.

A Raptors legutóbbi 5 meccséből négyet megnyert, mindössze a Memphis ellen elszenvedett 6 pontos vereség csúfítja ezt a mérleget. Kell is a hatalmas hajrá a kanadai csapatnak, hiszen még van esélyük befogni a Milwaukee együttesét, de emellett a Philadelphia együttesével is meg kell mérkőzni, akik szintén a rájátszásra hajtanak. A New York Knicks elleni óriási meccsről érkezik a Toronto, melyet szintén hazai környezetben végül két ponttal megnyertek. A csapat számára kulcsfontosságú volt Rudy Gay megszerzése, aki a Memphis csapatát hagyta el és költözött Kanadába. Azóta viszi a Raptors szekerét, a legtöbb meccsen 20 pont felett dobál, tehát mondhatjuk hogy sikerült bejátszania magát a csapatba. 21.4 pontot átlagolt Gay az eddigi 10 fellépésén, a Knicks elleni meccsen is ő volt csapata legjobbja 32 ponttal és 7 lepattanóval. Mellette még DeRozan és Lowry is szépen hozza a pontokat, illetve nagy hasznára lehet a csapatnak a visszatérő Bargnani is, bár ő a Knicks ellen nem lépett pályára. Egyelőre 23-33 mérleggel áll a Toronto a Keleti Főcsoport 10. helyén, viszont saját csoportjában minden ellenfele megelőzi (Sixers, Celtics, Nets, Knicks). Odahaza viszont mondhatjuk, hogy erős a társaság: 15 győzelem és 14 vereség eddig a mérleg hazai környezetben, és habár be-becsúsznak vereségek, azért az utóbbi időben a Knicks és a Nuggets legyőzése nem kis fegyvertény!

Ezúttal a fővárosi Wizards látogat Kanadába, ahol nem lesz egyszerű dolga… A Washington botrányosan kezdte a szezont, majd Wall visszatérése után felállt a padlóról, és szépen el is mozdultak a főcsoport sereghajtó helyéről. Jelenleg a 13. helyen állnak 17-37 mérleggel, esélyük már nincs a rájátszás elérésére, de talán mondhatjuk azt is, hogy nem kimondottan rájátszás-szintű ez az idei Wizards. Két győzelmet arattak zsinórban a fővárosiak: előbb a Denver, majd a Houston együttese is elvérzett náluk, tehát két komoly nyugati gárdát sikerült legyűrniük! Nem rossz csapat azért ez a Washington, annak ellenére hogy nem nagyon van helyük a playoff-ban: Wall és Beal szállítják a pontokat, míg Okafor és Nene a palánk alatti játékukat erősítik. Idegenben viszont 1-2 bravúrt leszámítva gyengének mondható a Washington játéka: 4 győzelem mindössze a 22 vereség mellett, legutóbbi 5 meccsükből négyet elveszítettek ha utazniuk kellett, mindössze a Milwaukee otthonában megnyert meccs szépíti kicsit a statisztikákat.
Az nem kérdés számomra, hogy melyik csapat a jobb: a Toronto mind kretivitásban, mind lendületben jobb a Washingtonnál, talán a palánk alatt szorongathatja meg a hazaiakat a Wizards. Az idei egy közös meccsüket a fővárosban megnyerte a Toronto 96:88 arányban, és ez a meccs nem is volt olyan régen. Az erőviszonyok azóta nem változtak, viszont ezúttal otthon játszik az erősebb csapat: szerintem nem kérdéses a legalább 3-4 pontos hazai siker!

Detroit Pistons – Atlanta Hawks

Az előzőhöz képest itt is egy keleti rangadónak nézünk elébe, és teljesen kétesélyes találkozó vár ránk. Mindkét csapat szeszélyesen játszik, így kiszámíthatatlan melyik csapat fog itt nyerni!

A Detroit két vesztes meccsről érkezik ide, és bizony egyre halványabb a reményük a playoff elérésére. Nem csak jó játékra, de hatalmas szerencsére is szükségük lenne a rájátszás eléréshez, és ebbe nem nagyon férnek bele olyan bakik, mint az Indiana vagy a Memphis elleni hazai vereségek. Egyre hullámzóbb játékkal rukkol elő a Detroit: van hogy megverik otthon a szinte verhetetlen San Antonio-t, ugyanakkor képesek kikapni a New Orleans csapatától is. Így pedig a fogadás sem egyszerű a csapat meccseire… Még a pontokat is vegyesen szállítják: előfordul hogy bőven 100 felett dobnak, de bizony van hogy a 90 pontot sem érik el. Legutóbbi meccsükön az Indiana verte el őket 18 ponttal 72:90-re, tehát még a 80 pontot sem sikerült megdobnia a hazai csapatnak… Brandon Knight küzd kisebb térdsérüléssel a csapatból, de Monroe és a frissen megszerzett Calderon a csapat rendelkezésére áll! A baj az, hogy az egész játékuk Monroe köré épül, és egy jól védekező csapat könnyen megállítja a Pistons támadásait. A lepattanókban és a pontokban is csak Monroe jeleskedik, és ez hosszútávon nem túl kifizetődő… Saját közönség előtt egyébként a Detroit 15-17 mérleggel áll, ami szintén nem túl fényes, ráadásul két meccset veszítettek otthon zsinórban!

A vendégük a jelenleg 6. helyen tanyázó Atlanta gárdája. A Hawks inkább odahaza vitézkedik: idegenbeli mérlegük 13-13, tehát a sebezhető kategóriába tartoznak. Mostanság ők is kiszámíthatatlanul teljesítenek: vannak 200 pont feletti meccseik, de 180 környékén is dobálnak időnként az ellenfelekkel. Viszont két fontos meccset is le tudtak most hozni: a Sacramento és a Milwaukee csapatát is megverték, és kellett is ez a két siker a Miami elleni vereség után. Jó kis csapat lett ez a Hawks idén: Horford és Josh Smith szállítják a pontokat, és felépült Devin Harris is, aki fontos szerepet kaphat a hátralévő meccseken. Az Atlanta egyik legnagyobb hibája, hogy a palánk alatti játéka szegényes: mindössze Teague szedegeti a lepattanókat, de ő sem túl nagy hatékonysággal, így a nagyobb csapatok főként ezt kihasználva nyernek ellenük. A kis csapatok ellen viszont az Atlanta védekező ereje is megmutatkozik: képesek 80 pont környékén tartani az ellenfeleket, ami gyakran győzelmet hoz számukra! Jó formában van tehát a Hawks, hiszen 3 meccset is nyertek zsinórban, ráadásul fontosabb sérültjük sincs.
Érdekes meccs lesz ez, mindenképp szoros találkozót várok. A kérdés az, hogy a Detroit éppen melyik arcát mutatja meg: azt, amelyik megverte a Spurs-t, vagy éppen azt, amelyik vereséget szenvedett a Hornets-től? Nagy kérdése ez, de az Atlanta ellen semmiképp sem lesz könnyű dolguk. Mindenkét csapat szeszélyes, és ezt mutatja az idei két közös meccsük is: Atlantában hosszabbítás után a Hawks nyert 126:119-re, tehát egy pontús meccsen, míg ebben a felállásban 85:84-re nyert a Pistons, tehát egy kevés pontos meccset nyomtak le. Így aztán szinte lehetetlen kiszámítani itt mi lesz, én inkább a kevés pontra mennék rá, szerintem 198-ig nem jutnak el a felek!

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers

Kemény meccs elé néz a Dallasból ide érkező Lakers, hiszen Denverbe rendre veszteni járnak a csapatok, és a Los Angeles idegenbeli mérlege, valamint a Denver haza mutatói itt Nuggets győzelmet vetítenek előre.

A Denver – hacsak óriási mélyrepülésbe nem kezdenek – minden bizonnyal a Nyugati Főcsoport rájátszásában is komoly erőt fognak képviselni, főként hazai környezetben. Egyelőre 35-22 mérleggel állnak a főcsoport 5. helyén, és a reális céljuk ennek a pozíciónak a megtartása lehet. Főleg otthon rettentően erős a gárda: eddig csak 3 alkalommal szenvedtek vereséget otthon, emellett pedig 22 alkalommal hagyták el győztesen a hazai parkettet, ami a főcsoport második legjobb hazai teljesítményének számít. Danilo Gallinari és Ty Lawson vezetésével rettenetesen dinamikus és kreatív játékot mutat a Nuggets, átlagban 105 pontot dobálnak az ellenfeleknek. Gallinari kisebb sérüléssel bajlódott, ám a Charlotte elleni győztes meccsen már vállalni tudta a játékot, igaz csak 6 pontot szerzett de mindössze 15 percet töltött a pályán. Azonban nélküle is osztálykülönbség volt a két együttes közt, mely a végeredményen is meglátszik. Jó csapat ez a Denver, és kevesen tudják útját állni a lendületes játékuknak. Ennek ellenére nincs túl jó szériában a gárda, hiszen legutóbbi 5 meccséből hármat is elveszített, ám mindhármat idegenben. Most hazatér a Nuggets, és otthon folytathatja jó szereplését.

Vendégük az a Los Angeles Lakers lesz, amely egy élet-halál meccsről érkezik egyenesen Dallasból, ahol a Mavs csapatával mérkőzött meg. Nagyon kiegyenlített, rájátszás hangulatú meccset vívott egymással a két csapat, amely végül Lakers sikert hozott. Mike Di Antoni csapatának minden sikerre szüksége van a rájátszás eléréséhez, illetve az is kell nekik, hogy az előttük álló Houston elveszítse a fontosabb meccseit. Nash és Bryant jól osztogat a vendégeknél, míg Gasol és Howard vezérletével a palánk alatt is kiválóan mozog a Lakers, a triplavonalról pedig meglehetősen eredményesen dobál World Peace, a padról pedig jókor segít be általában Jamison! Jó csapat ez a Lakers, de a gyenge szezonkezdetnek köszönhetően nagyot kell harcolnia, hogy bekerülhessen a rájátszásba idén. Idegenben viszont még mindig nem túl dicső a Los Angeles mérlege: 10-18 sort hoztak eddig össze útjaik során, amelyen azért csiszolni kellene, ha valóban komolyan gondolja a továbblépést a Lakers!
Az biztos, hogy még a dallasi meccsnél is keményebb ütközet vár a Los Angels-re ezen a találkozón: a Denver rettenetesen erő otthon, nem sokan tudták megtréfálni, és bizony elvérzett már itt a másik Los Angeles-i gárda, a Clippers is… Bryant-ék sem esélyesként lépnek pályára most, pláne egy kimerítő dallasi derbi után, véleményem szerint itt vereséget fog szenvedni a kaliforniai csapat!

Utah Jazz – Boston Celtics

Salt Lake City-ben szinte minden csapat megizzad, és a Boston csapatára sem vár könnyű meccs, hiszen a Jazz foggal-körömmel harcol a rájátszást érő helyekért nyugaton, a Celtics pedig ugyanezt teszi keleten!

Érdekes összecsapás elé nézünk, a hazai Jazz 31-25 mérleggel áll a Nyugati Főcsoport 7. helyén. Reálisan a 6-8. helyek valamelyikére lehet esélye a társaságnak, így minden eszközzel védik is jelenlegi pozíciójukat, amit kell is: mellettük még vannak páran, akik a playoff-ra hajtanak és megszorongathatják a Utah-t adott esetben… Saját közönség előtt viszont erős csapatnak számítanak: 21 győzelem mellett csak 6 alkalommal kaptak ki Salt Lake City-ben, az utóbbi időben csak a Chicago nyert náluk szoros meccsen 4 ponttal, de a Bulls idei idegenbeli mérlegét tekintve ez nem is volt akkora meglepetés. Egy vesztes találkozóról érkezik ide a Utah: a Los Angeles Clippers otthonában egy borítékolható vereséget szenvedtek, a kaliforniai együttes végül 13 ponttal bizonyul jobbnak náluk. Most hazai környezetben jöhet a javítás! A gárdát idén Jefferson repíti átlag 17.6 pontjával meccsenként, de mellette még Millsap és Hayward is odateszi magát rendre. Az említett két személynek köszönhetően a hazaiak palánk alatti játéka is erős, illetve rendre a triplákat is jó hatékonysággal szórja a gárda.

Vendégük a back-to-back Portland elleni meccsről érkező Boston csapata. Portlandben végig partiban volt a Boston, tehát még csak rápihenni sem tudtak erre a találkozóra, végül 6 pontos vereséget szenvedtek csupán. A Celtics kb. hasonló erejű csapat, mint a Jazz, így biztosan szoros derbit láthatunk majd. A Celtics jelenleg a Keleti Főcsoport hetedik helyén áll, mindezt úgy, hogy nemrég kidőlt a sorból Rondo, akinek elvesztése nagy érvágást jelent a vendégeknél. Az “öregek” azonban vitték a csapat szekerét tovább: Terry, Pierce és Garnett remekel, és így a Boston tovább menetelhet a rájátszás felé. Figyelnie kell azonban a gárdának, hiszen a Philadelphia-Toronto kettős mindkét tagja örömmel venné, ha a Celtics hullámvölgybe kerülne. Egyelőre idegenben sebezhető Doc Rivers együttese: útjaik során mindössze 9-18 mérlegre voltak képesek, ám a Phoenix és a Toronto elleni siker létfontosságú győzelem volt számukra idegenben, és erődemonstrációnak is tökéletes volt!
Mindent összevetve két azonos kaliberű együttes csap össze, ám a hazai pálya a Utah-t támogatja majd a 48 perc folyamán és a meccsről ide érkező Boston feltehetőleg fáradtabb is lesz, nincs most könnyű időszaka a Garnett vezette társaságnak. Ettől függetlenül abban biztos vagyok, hogy a Celtics nem adja majd könnyen a bőrét, így szoros végeredményre lehet számítani! Így mindenképp az 1,40 környékén kapható hazai tippet támogatnám, bár nem hiszem hogy a Utah kiütéssel nyerne a Boston ellen, így akár a 8-10 ponttal megtámogatott vendég siker is esélyes lehet!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik