Hírek

Négy meccs – négy tipp!

Rangadó
Rangadó

2013. 02. 25. 09:18

A Los Angeles Lakers kemény meccsnek néz elébe Denverben, a Toronto a Wizards ellen folytathatja a harcot a rájátszásért, a Detroit az Atlantát látja vendégül, míg a Boston csapata Salt Lake City-be utazik, ahol a Utah Jazz vendége lesz.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Toronto Raptors – Washington Wizards

Igazi keleti csemege lesz ez a találkozó, hiszen a playoff álmokat dédelgető Toronto csapata fogadja a gyenge szezonkezdet után formába lendült Washington együttesét.

A Raptors legutóbbi 5 meccséből négyet megnyert, mindössze a Memphis ellen elszenvedett 6 pontos vereség csúfítja ezt a mérleget. Kell is a hatalmas hajrá a kanadai csapatnak, hiszen még van esélyük befogni a Milwaukee együttesét, de emellett a Philadelphia együttesével is meg kell mérkőzni, akik szintén a rájátszásra hajtanak. A New York Knicks elleni óriási meccsről érkezik a Toronto, melyet szintén hazai környezetben végül két ponttal megnyertek. A csapat számára kulcsfontosságú volt Rudy Gay megszerzése, aki a Memphis csapatát hagyta el és költözött Kanadába. Azóta viszi a Raptors szekerét, a legtöbb meccsen 20 pont felett dobál, tehát mondhatjuk hogy sikerült bejátszania magát a csapatba. 21.4 pontot átlagolt Gay az eddigi 10 fellépésén, a Knicks elleni meccsen is ő volt csapata legjobbja 32 ponttal és 7 lepattanóval. Mellette még DeRozan és Lowry is szépen hozza a pontokat, illetve nagy hasznára lehet a csapatnak a visszatérő Bargnani is, bár ő a Knicks ellen nem lépett pályára. Egyelőre 23-33 mérleggel áll a Toronto a Keleti Főcsoport 10. helyén, viszont saját csoportjában minden ellenfele megelőzi (Sixers, Celtics, Nets, Knicks). Odahaza viszont mondhatjuk, hogy erős a társaság: 15 győzelem és 14 vereség eddig a mérleg hazai környezetben, és habár be-becsúsznak vereségek, azért az utóbbi időben a Knicks és a Nuggets legyőzése nem kis fegyvertény!

Ezúttal a fővárosi Wizards látogat Kanadába, ahol nem lesz egyszerű dolga… A Washington botrányosan kezdte a szezont, majd Wall visszatérése után felállt a padlóról, és szépen el is mozdultak a főcsoport sereghajtó helyéről. Jelenleg a 13. helyen állnak 17-37 mérleggel, esélyük már nincs a rájátszás elérésére, de talán mondhatjuk azt is, hogy nem kimondottan rájátszás-szintű ez az idei Wizards. Két győzelmet arattak zsinórban a fővárosiak: előbb a Denver, majd a Houston együttese is elvérzett náluk, tehát két komoly nyugati gárdát sikerült legyűrniük! Nem rossz csapat azért ez a Washington, annak ellenére hogy nem nagyon van helyük a playoff-ban: Wall és Beal szállítják a pontokat, míg Okafor és Nene a palánk alatti játékukat erősítik. Idegenben viszont 1-2 bravúrt leszámítva gyengének mondható a Washington játéka: 4 győzelem mindössze a 22 vereség mellett, legutóbbi 5 meccsükből négyet elveszítettek ha utazniuk kellett, mindössze a Milwaukee otthonában megnyert meccs szépíti kicsit a statisztikákat.
Az nem kérdés számomra, hogy melyik csapat a jobb: a Toronto mind kretivitásban, mind lendületben jobb a Washingtonnál, talán a palánk alatt szorongathatja meg a hazaiakat a Wizards. Az idei egy közös meccsüket a fővárosban megnyerte a Toronto 96:88 arányban, és ez a meccs nem is volt olyan régen. Az erőviszonyok azóta nem változtak, viszont ezúttal otthon játszik az erősebb csapat: szerintem nem kérdéses a legalább 3-4 pontos hazai siker!

Detroit Pistons – Atlanta Hawks

Az előzőhöz képest itt is egy keleti rangadónak nézünk elébe, és teljesen kétesélyes találkozó vár ránk. Mindkét csapat szeszélyesen játszik, így kiszámíthatatlan melyik csapat fog itt nyerni!

A Detroit két vesztes meccsről érkezik ide, és bizony egyre halványabb a reményük a playoff elérésére. Nem csak jó játékra, de hatalmas szerencsére is szükségük lenne a rájátszás eléréshez, és ebbe nem nagyon férnek bele olyan bakik, mint az Indiana vagy a Memphis elleni hazai vereségek. Egyre hullámzóbb játékkal rukkol elő a Detroit: van hogy megverik otthon a szinte verhetetlen San Antonio-t, ugyanakkor képesek kikapni a New Orleans csapatától is. Így pedig a fogadás sem egyszerű a csapat meccseire… Még a pontokat is vegyesen szállítják: előfordul hogy bőven 100 felett dobnak, de bizony van hogy a 90 pontot sem érik el. Legutóbbi meccsükön az Indiana verte el őket 18 ponttal 72:90-re, tehát még a 80 pontot sem sikerült megdobnia a hazai csapatnak… Brandon Knight küzd kisebb térdsérüléssel a csapatból, de Monroe és a frissen megszerzett Calderon a csapat rendelkezésére áll! A baj az, hogy az egész játékuk Monroe köré épül, és egy jól védekező csapat könnyen megállítja a Pistons támadásait. A lepattanókban és a pontokban is csak Monroe jeleskedik, és ez hosszútávon nem túl kifizetődő… Saját közönség előtt egyébként a Detroit 15-17 mérleggel áll, ami szintén nem túl fényes, ráadásul két meccset veszítettek otthon zsinórban!

A vendégük a jelenleg 6. helyen tanyázó Atlanta gárdája. A Hawks inkább odahaza vitézkedik: idegenbeli mérlegük 13-13, tehát a sebezhető kategóriába tartoznak. Mostanság ők is kiszámíthatatlanul teljesítenek: vannak 200 pont feletti meccseik, de 180 környékén is dobálnak időnként az ellenfelekkel. Viszont két fontos meccset is le tudtak most hozni: a Sacramento és a Milwaukee csapatát is megverték, és kellett is ez a két siker a Miami elleni vereség után. Jó kis csapat lett ez a Hawks idén: Horford és Josh Smith szállítják a pontokat, és felépült Devin Harris is, aki fontos szerepet kaphat a hátralévő meccseken. Az Atlanta egyik legnagyobb hibája, hogy a palánk alatti játéka szegényes: mindössze Teague szedegeti a lepattanókat, de ő sem túl nagy hatékonysággal, így a nagyobb csapatok főként ezt kihasználva nyernek ellenük. A kis csapatok ellen viszont az Atlanta védekező ereje is megmutatkozik: képesek 80 pont környékén tartani az ellenfeleket, ami gyakran győzelmet hoz számukra! Jó formában van tehát a Hawks, hiszen 3 meccset is nyertek zsinórban, ráadásul fontosabb sérültjük sincs.
Érdekes meccs lesz ez, mindenképp szoros találkozót várok. A kérdés az, hogy a Detroit éppen melyik arcát mutatja meg: azt, amelyik megverte a Spurs-t, vagy éppen azt, amelyik vereséget szenvedett a Hornets-től? Nagy kérdése ez, de az Atlanta ellen semmiképp sem lesz könnyű dolguk. Mindenkét csapat szeszélyes, és ezt mutatja az idei két közös meccsük is: Atlantában hosszabbítás után a Hawks nyert 126:119-re, tehát egy pontús meccsen, míg ebben a felállásban 85:84-re nyert a Pistons, tehát egy kevés pontos meccset nyomtak le. Így aztán szinte lehetetlen kiszámítani itt mi lesz, én inkább a kevés pontra mennék rá, szerintem 198-ig nem jutnak el a felek!

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers

Kemény meccs elé néz a Dallasból ide érkező Lakers, hiszen Denverbe rendre veszteni járnak a csapatok, és a Los Angeles idegenbeli mérlege, valamint a Denver haza mutatói itt Nuggets győzelmet vetítenek előre.

A Denver – hacsak óriási mélyrepülésbe nem kezdenek – minden bizonnyal a Nyugati Főcsoport rájátszásában is komoly erőt fognak képviselni, főként hazai környezetben. Egyelőre 35-22 mérleggel állnak a főcsoport 5. helyén, és a reális céljuk ennek a pozíciónak a megtartása lehet. Főleg otthon rettentően erős a gárda: eddig csak 3 alkalommal szenvedtek vereséget otthon, emellett pedig 22 alkalommal hagyták el győztesen a hazai parkettet, ami a főcsoport második legjobb hazai teljesítményének számít. Danilo Gallinari és Ty Lawson vezetésével rettenetesen dinamikus és kreatív játékot mutat a Nuggets, átlagban 105 pontot dobálnak az ellenfeleknek. Gallinari kisebb sérüléssel bajlódott, ám a Charlotte elleni győztes meccsen már vállalni tudta a játékot, igaz csak 6 pontot szerzett de mindössze 15 percet töltött a pályán. Azonban nélküle is osztálykülönbség volt a két együttes közt, mely a végeredményen is meglátszik. Jó csapat ez a Denver, és kevesen tudják útját állni a lendületes játékuknak. Ennek ellenére nincs túl jó szériában a gárda, hiszen legutóbbi 5 meccséből hármat is elveszített, ám mindhármat idegenben. Most hazatér a Nuggets, és otthon folytathatja jó szereplését.

Vendégük az a Los Angeles Lakers lesz, amely egy élet-halál meccsről érkezik egyenesen Dallasból, ahol a Mavs csapatával mérkőzött meg. Nagyon kiegyenlített, rájátszás hangulatú meccset vívott egymással a két csapat, amely végül Lakers sikert hozott. Mike Di Antoni csapatának minden sikerre szüksége van a rájátszás eléréséhez, illetve az is kell nekik, hogy az előttük álló Houston elveszítse a fontosabb meccseit. Nash és Bryant jól osztogat a vendégeknél, míg Gasol és Howard vezérletével a palánk alatt is kiválóan mozog a Lakers, a triplavonalról pedig meglehetősen eredményesen dobál World Peace, a padról pedig jókor segít be általában Jamison! Jó csapat ez a Lakers, de a gyenge szezonkezdetnek köszönhetően nagyot kell harcolnia, hogy bekerülhessen a rájátszásba idén. Idegenben viszont még mindig nem túl dicső a Los Angeles mérlege: 10-18 sort hoztak eddig össze útjaik során, amelyen azért csiszolni kellene, ha valóban komolyan gondolja a továbblépést a Lakers!
Az biztos, hogy még a dallasi meccsnél is keményebb ütközet vár a Los Angels-re ezen a találkozón: a Denver rettenetesen erő otthon, nem sokan tudták megtréfálni, és bizony elvérzett már itt a másik Los Angeles-i gárda, a Clippers is… Bryant-ék sem esélyesként lépnek pályára most, pláne egy kimerítő dallasi derbi után, véleményem szerint itt vereséget fog szenvedni a kaliforniai csapat!

Utah Jazz – Boston Celtics

Salt Lake City-ben szinte minden csapat megizzad, és a Boston csapatára sem vár könnyű meccs, hiszen a Jazz foggal-körömmel harcol a rájátszást érő helyekért nyugaton, a Celtics pedig ugyanezt teszi keleten!

Érdekes összecsapás elé nézünk, a hazai Jazz 31-25 mérleggel áll a Nyugati Főcsoport 7. helyén. Reálisan a 6-8. helyek valamelyikére lehet esélye a társaságnak, így minden eszközzel védik is jelenlegi pozíciójukat, amit kell is: mellettük még vannak páran, akik a playoff-ra hajtanak és megszorongathatják a Utah-t adott esetben… Saját közönség előtt viszont erős csapatnak számítanak: 21 győzelem mellett csak 6 alkalommal kaptak ki Salt Lake City-ben, az utóbbi időben csak a Chicago nyert náluk szoros meccsen 4 ponttal, de a Bulls idei idegenbeli mérlegét tekintve ez nem is volt akkora meglepetés. Egy vesztes találkozóról érkezik ide a Utah: a Los Angeles Clippers otthonában egy borítékolható vereséget szenvedtek, a kaliforniai együttes végül 13 ponttal bizonyul jobbnak náluk. Most hazai környezetben jöhet a javítás! A gárdát idén Jefferson repíti átlag 17.6 pontjával meccsenként, de mellette még Millsap és Hayward is odateszi magát rendre. Az említett két személynek köszönhetően a hazaiak palánk alatti játéka is erős, illetve rendre a triplákat is jó hatékonysággal szórja a gárda.

Vendégük a back-to-back Portland elleni meccsről érkező Boston csapata. Portlandben végig partiban volt a Boston, tehát még csak rápihenni sem tudtak erre a találkozóra, végül 6 pontos vereséget szenvedtek csupán. A Celtics kb. hasonló erejű csapat, mint a Jazz, így biztosan szoros derbit láthatunk majd. A Celtics jelenleg a Keleti Főcsoport hetedik helyén áll, mindezt úgy, hogy nemrég kidőlt a sorból Rondo, akinek elvesztése nagy érvágást jelent a vendégeknél. Az “öregek” azonban vitték a csapat szekerét tovább: Terry, Pierce és Garnett remekel, és így a Boston tovább menetelhet a rájátszás felé. Figyelnie kell azonban a gárdának, hiszen a Philadelphia-Toronto kettős mindkét tagja örömmel venné, ha a Celtics hullámvölgybe kerülne. Egyelőre idegenben sebezhető Doc Rivers együttese: útjaik során mindössze 9-18 mérlegre voltak képesek, ám a Phoenix és a Toronto elleni siker létfontosságú győzelem volt számukra idegenben, és erődemonstrációnak is tökéletes volt!
Mindent összevetve két azonos kaliberű együttes csap össze, ám a hazai pálya a Utah-t támogatja majd a 48 perc folyamán és a meccsről ide érkező Boston feltehetőleg fáradtabb is lesz, nincs most könnyű időszaka a Garnett vezette társaságnak. Ettől függetlenül abban biztos vagyok, hogy a Celtics nem adja majd könnyen a bőrét, így szoros végeredményre lehet számítani! Így mindenképp az 1,40 környékén kapható hazai tippet támogatnám, bár nem hiszem hogy a Utah kiütéssel nyerne a Boston ellen, így akár a 8-10 ponttal megtámogatott vendég siker is esélyes lehet!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Peter Gulacsi of RB Leipzig celebrates during the UEFA Europa League Round of 16 second leg match between FC Zenit St. Petersburg and RB Leipzig at Saint Petersburg Stadium on March 15, 2018 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.