Hírek

Életmentés a focitornán

Még jó, hogy Vértessomlónak tavaly egy defibrillátort ajándékoztak a Krisztina Cukrászda tulajdonosai.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Komárom-Esztergom megyei Vértessomlónak tavaly ajándékoztak egy defibrillátort a Krisztina Cukrászda tulajdonosai, s minden bizonnyal senki sem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan szükség lesz a használatára. Szombaton a Sváb Kupa utolsó fordulójában összeesett az egyik focista – írja a kemma.hu.

A vértessomlói általános iskola tornatermében a helyi csapat a Környe ellen játszott, az összecsapás azonban 1-1-es állásnál félbeszakadt, mert a vendégcsapat egyik játékosa összeesett a pályán, s a segítségére sietők nem tapasztaltak életfunkciókat. Herbert Gábor és Krüpl Zoltán lélegeztette a környei férfit, Magyar László szívmasszázst alkalmazott, Richter Tamás pedig az iskolában elhelyezett defibrillátort kezelte a mentők megérkezéséig, akik folytatták az életmentést. A szakemberek úgy vélték, hogy a férfi életét a készülék és annak kezelői mentették meg.

A somlói focisták úgy tudják, hogy a férfit Székesfehérvárra szállították, s információik szerint visszanyerte eszméletét, sőt emlékezett is a történtekre. Az pedig már talán a sorsnak köszönhető, hogy Vértessomlóról három hete tízen vettek részt, egy olyan tanfolyamon, amelyen az életmentő készülék helyes használatát sajátították el.

A forduló további mérkőzései természetesen elmaradtak, az egyetlen teljes mértékben lejátszott meccs eredménye alapján a Kecskédet kiáltották ki győztesnek.

Olvasói sztorik