Hírek

Élet-halál harc nyugaton

A Los Angeles Lakers vérre menő csatát vívhat a Dallas együttesével Texasban a playoff-ért, míg a Golden State Warriors a Minnesota otthonában folytathatja megkezdett győzelmi sorozatát, de nem néz könnyű meccs elé.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers

Nem túloztam a felvezetőben: valóban élet-halál harcot vívhat egymással a két együttes, hiszen mindketten az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak – már ami a nyugati playoff helyeket illeti!

A Dallas botrányos szezonkezdet után, Nowitzki sérülésből való felépülése után próbál meg mindent bevetni, és az utolsó erejéig küzdeni a playoff-t érő helyekért a Nyugati Főcsoportban. Játékában vannak biztató jelek, de azok a bravúrok, amelyek a többi csapatnál rájátszást érő helyet jelentenek jelenleg, elmaradnak a texasi együttesnél. Képtelenek bravúros sikereket hozni, a verhető csapatokat ugyan legyűrik, de ez nem lesz elég a rájátszás eléréséhez… Pedig nincs rossz csapata a Mavs-nek: Nowitzki, Mayo, Carter, Marion, Brand mind mind nagy nevek, és képesek kiemelkedően játszani. Több van ebben, mint amit a mostani helyezés mutat: jelenleg a főcsoport 10. helyén áll a gárda 25-29 mérleggel, de még sok meccset kell nyernie ahhoz, hogy megközelítse a 8. helyen tanyázó Houston együttesét. Saját közönség előtt 16 győzelemmel és 10 vereséggel áll a Dallas, és legutóbbi 5 hazai meccséből négyet sikeresen hozott le a gárda, mindössze az Atlanta együttese nyert náluk 4 ponttal, míg a Golden State és a Portland ellen fontos meccseket nyertek! Mindössze Kaman sérült a csapatból, de az ő pótlását meg tudja oldani a csapat. A palánk alatt és a védekezésben nagyon fontos szerepe van Shawn Marion-nak, míg szintén a palán alatti játékban Nowitzki is fontos, a lendületet pedig idén Mayo viszi a csapat játékába.

A mai ellenfél azonban az a Los Angeles Lakers, amely szintén egy szörnyű szezonkezdet után kezd ráébredni arra, hogy kellene szállítani a sikereket a playoff eléréséhez. Ennek megfelelően átszervezte a korábbi Bryant köré épülő játékát a Lakers, és egészen mutatós kis produkcióval rukkoltak elő az elmúlt 1-1.5 hónap során. World Peace, Howard, Gasol fontos szerepet kap a stratégiában, de Bryant továbbra is nélkülözhetetlen. Nash irányít és osztja a gólpasszokat, illetve 1-2 gyengébb védekezésű csapat ellen ő is szállítja a pontokat és a triplákat akár, bár utóbbiban inkább World Peace jeleskedik. Jelenleg a 9. helyen tanyázik nyugaton a társaság, és folyamatosan győzelmekre van szüksége a csapatnak, mert a Rockets nem nagyon akar hibázni… 27-29 mérleggel áll jelenleg a Lakers, idegenben pedig 9-18 sort tudtak összehozni, ám legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből hármat is megnyertek. A Miami és a Boston otthonában elszenvedett vereség valamennyire azért várható volt, a Detroit és a Brooklyn otthonában megnyert meccsek viszont nehezek, de fontos sikerek voltak, míg a Charlotte-szintű csapatokat idegenben is illik vernie a Lakers-nek! A playoff elérése tehát a cél, ami Di Antoni Los Angeles-i karrierjéhez elengedhetetlen, hiszen amennyiben nem éri el a csapat a rájátszást, úgy szinte biztosan megválnak tőle a szezon végén… A Lakers egy Portland elleni hazai sikerről érkezik, ahol bár döcögött a szekér, végül megnyerték a kulcsfontosságú derbit, és most következhet a Dallas elleni, talán még fontosabb meccs! A hazai együttesnél Nash szedett össze kisebb sérülést, ám úgy fest a Mavs elleni meccsen nincs akadálya a pályára lépésének.
Mindkét gárda pályáján játszottak már egymás ellen a felek: Los Angelesben még a szezon elején 99:91-re nyert a Dallas, míg a Mavs pályáján nagyon simán 115:89-re tudott nyerni a Lakers november végén. Kemény meccsre számítok, hiszen mindkét csapatnak fontos meccs lehet ez, akár arról is szólhat az egész, hogy kinek marad esélye a playoff-ra… Így aztán nem is egyszerű a tippelés sem erre a meccsre… Valamiért én a Lakers-ben több lendületet látok, a játékuk kreatívabb, és a Bryant-Nash kettős jobban szervezi a játékot, mint a hazaiaknál bárki. Így én a vendég siker felé hajlok kétszeres odds felett, kevésbé bátrak pedig támogassák meg a Lakers pontszámait 5-6 ponttal! Nem hiszem, hogy nagyon megszórja majd egymást a két csapat, inkább taktikázást várok, így a 212 pont alatti verzió is adható!

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors

Ez a találkozó lényegesen kisebb téttel bír, mint a fent említett Mavs-Lakers derbi, ám véleményem szerint itt is érdekes ütközet elé nézünk!

A hazaiak idei vesszőfutásáról már számtalanszor írtam: Love sérülés érzékenyen érintette a csapatot, majd további kulcsjátékosok estek ki a sorból. Most már nagyjából túl vannak a nehéz időszakon, ennek ellenére az eredmények nem jönnek. Shved, Pekovic, Ridnour és Kirilenko viszi a csapatot, és egy-két bravúr sikert hoznak is, de közel sem azon a szinten játszanak, mint ami láthattunk tőlük még a szezon elején, akkor sokan a playoff elérésére is esélyesnek tartották a csapatot! Ami nem jó hír a csapatnak, hogy Brandon Roy kidőlt a szezon hátralévő részére Love-hoz hasonlóan, és mellette még Budinger is sérüléssel bajlódik. A Minnesota számára már elúszott a playoff egyébként: 20-32 mérlegükből már nem sül ki sok minden idén, otthon pedig 1-13 soruk sem túl acélos…

Vendégük ezúttal a kisebb hullámvölgyből éppen kilábaló Golden State csapata. A Warriors hat meccset veszített el zsinórban két hét leforgása alatt, ami végül a Phoenix elleni 108:98-ra megnyert meccsel szakadt meg. A gárda lendülete ezután sem hagyott alább: legutóbb a San Antonio csapata vendégeskedett náluk, akiket 93:93-as rendes játékidő után végül 107:101-re vertek meg. Curry és Lee végre ismét formába lendül, és többek közt az ő számlájukra írható a Golden State jelenlegi 6. helye a Nyugati Főcsoport tabelláján, melyet 32-23 mérleggel foglalnak el. A főcsoport egyik meglepetés csapatának is mondják sokan a Warriors-t, de szerintem a korábbi szezonok során is benne volt a csapatban a meglepetés még a Monta Ellis korszak idején! Idegenben sem gyenge egyébként a GSW: 14 győzelem szerepel a 16 vereség mellett, bár legutóbbi 5 meccsén nem tudott nyerni idegenben a Warriors… Ezeken a meccseken azonban olyan ellenfelekkel játszottak, mint a Houston-Utah-Oklahoma hármas példának okáért, de játékuk valóban nem azt tükrözte, mint amit a szezon elején láthattunk tőlük! A vendégek játékosai közül mindössze Andrew Bogut hiányzik, aki a szezon jelentős részét csak a lelátóról követhette hátsérülése végett, jelenleg nem tudják megmondani, mikor térhet vissza a pályára. Pedig kulcsszerepet kaphatna ő is a Warriors játékában, de egyelőre nélküle kell megoldani a helyzetet vendég oldalon…
A két csapat még novemberben találkozott egymással: 17-én ebben a felállásban játszottak, akkor 106:98-ra nyert a Warriors. 25-én aztán Kaliforniába látogatott a Wolves, ahol végül 96:85-ös Golden State sikerrel zárult a 48 perc. Fontos lehet, hogy ki teljesít majd jobban a palánk alatt, és véleményem szerint ebben a vendégek a jobbak: Lee szerintem jobb lepattanó szedő, mint Pekovic. Vendég sikert várok, számomra sokkal meggyőzőbb a Golden State játéka!

További megfontolandó tippek az éjszakai meccsekre

New York Knicks – Philadelphia 76ers

A Philly lassan elveszíti utolsó reményét is a playoff-ra vonatkozóan… Előző éjjel a Miami nyert náluk, a Sixers egy félidőn át bírta tartani a Heat csapatát, majd 24 pontos vereség lett a vége. A Milwaukee csapatát tudnák esetleg megszorongatni a rájátszásért, de a Bucks játékában jelenleg több kreativitást és lendületet látok… Thaddeus Young nélkül pedig nem hiszem, hogy meglepetést tudnak majd okozni ma az ellen a Knicks ellen, amely szintén rossz szériában van. Négy meccse nem tudott nyerni a New York, és ennek köszönhetően az Indiana meg is előzte őket, így már csak a főcsoport második helyén áll a Carmelo Anthony vezette alakulat. Otthon erős a Knicks, idegenben pedig gyenge a Sixers: ez nálam sima hazai győzelem, legalább 7-8 pontos hazai sikert várok!

Brooklyn Nets – Memphis Grizzlies

Úgy vélem, hogy a keleti és nyugati főcsoport két jelentős csapata nem fogja egymást megszórni… A vendégeknél végre ismét láthatjuk a szezon elején tapasztalt szoros védekezést: az Orlando, a Toronto és a Minnesota csapatait is 90 pont környékén tudták tartani. Rudy Gay eladása nem biztos, hogy élete üzlete volt a Memphis-nek, de egyelőre megy a csapatnak nélküle is. Zach Randolph és Marc Gasol viszi a csapatot a palánk alatti játékban, ám ebben a hazaiak is élen járnak Reggie Evans és Brook Lopez játékának köszönhetően. Érdekes meccset várok kevés ponttal: 190-ig szerintem nem jutnak el a csapatok!

Portland TrailBlazers – Boston Celtics

A vendégek sorsát sokan megpecsételve látták, mikor fürge irányítójuk, Rajon Rondo kidőlt a szezon hátralévő részére… A nagy öregek azonban nem hagyták veszni a csapatot: Pierce, Garnett és Terry vezetésével jó játékot mutatott be a Boston, és úgy fest Doc Rivers együttese idén is a rájátszásba verekszi magát. A Portland pedig ezzel párhuzamosan szépen kiesik a nyugati főcsoport playoff esélyesei közül, miután a Lakers és a Dallas is megelőzte őket. Aldridge és Lillard játéka mostanság kevésnek bizonyul, és immáron 7 meccse tart a Blazers vesszőfutása. A Boston sincs épp remek formában, így inkább nem a győztesre, hanem a pontokra tippelnék: véleményem szerint a két csapat nem jut el 196 pontig!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!