Hírek

Otthon javíthat az Oklahoma

Bő a kínálat szombat hajnalban az NBA-ben, favoritunk ezúttal többek közt az Oklahoma együttese, de bátran fogadhatunk emellett az Atlanta együttesére is, illetve a Boston és a Lakers is hozhatja a közelezőt!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves

A houstoni vereséget követően otthon kezdhet el ismét győzelmi szériát az OKC együttese, míg a Minnesota a sérüléshullámot követően igyekszik felzárkózni a mezőnyhöz.

A Thunder idén is a Nyugati Főcsoport egyik favoritjának számít, nem véletlenül… A Durant-Westbrook kettős vezetésével továbbra is lendületes, látványos kosárlabdát mutatnak be, mind a palán alatt, mind pedig a pálya egyéb területein komoly erőt képviselnek. Ennek ellenére egyre több hiba csúszik a tervbe, ilyen például a Houston elleni idegenbeli vereség, ahol az ex-OKC játékos Harden vezetésével izgalmas meccsen nyert a Rockets. De sorolhatnánk még ide a Miami vagy épp a Lakers ellen elszenvedett vereség is. Nem verhetetlen tehát az Oklahoma, bármennyire is úgy indult a szezon… El is vette tőlük a főcsoport vezetését a San Antonio csapata, így Durant-ék kénytelenek tapadni a Spurs-re, jelenleg 39-15 mérleget tudnak felmutatni. Saját közönség előtt eddig mindössze 4 vereség csúszott be, utoljára a Miami Heat nyert náluk 10 ponttal még az All-Star hétvége előtt. Immáron három vesztes meccse van zsinórban az OKC-nak, és ezen nem ártana javítani, hiszen a Clippers szépen tapad rájuk a tabellán… A vendég együttesből mindössze Perkins hiányzik majd, aki a Houston elleni derbit is kihagyta térdsérülése végett.

Mai ellenfelüknél jobbat keresve sem találhattak volna Durant-ék, hiszen a Wolves idén közel sem tartozik a top csapatok közé. Pedig jól indult nekik a szezon, és sokáig a playoff-ra is esélyesnek tartották a Minnesota csapatát… Aztán jött Love sérülése, majd egy hosszabb sérüléshullám, melynek során 3-4 kulcsjátékosát is folyamatosan nélkülöznie kellett a Timberwolves-nak. Ennek köszönhetően pedig el is búcsúzhattak a rájátszás álmától Kirilenko-ék, és szépen visszacsúsztak a tabella alsó felében, jelenleg a 12. pozícióban találhatóak 20-31 mérleggel. Idegenben pedig igencsak sebezhetőnek tűnik ez a Minnesota a maga 7-18 mérlegével, bár legutóbbi meccsüket kisebb meglepetésre a Cleveland otthonában 8 ponttal meg tudták nyerni. Volt szerencsém látni 1-2 meccsét a Minnesota csapatának, és számomra nem voltak meggyőzőek… A lendület valahogy hiányzik a csapatból és a palánk alatt is verhetőnek tűntek. A vendégek számára az sem túl kecsegtető hír, hogy Brandon Roy várhatóan a szezon hátralévő részét kihagyni kényszerül, mellette pedig továbbra sem áll rendelkezésre Love, valamint Chase Budinger sem alkalmas játékra… A szezon hátralévő részében tehát a Pekovic-Kirilenko-Shved-Ridnour négyesen múlik a gárda tisztes helytállása, amely a nagy csapatok elleni meglepetéshez nem biztos hogy elég lesz…
A két csapat decemberben fordított felállásban találkozott először, akkor a Wolves 99:93-ra nyerni tudott. Januárban azonban hazai környezetben visszavágott az OKC, az Oklahomai meccs végül 106:84-es Thunder sikert hozott. Valami hasonlót várok ezen a derbin is… Az OKC-nek ki kell másznia az elmúlt hét hullámvölgyéből, és a Durant-Westbrook-Ibaka hármas képes is lehet ebből kirángatni a csapatot, pláne egy Minnesota ellen. Nem hiszem, hogy hazai környezetben tartalékolna majd az OKC és a véletlenre bízná ezt a meccset, pláne hogy legközelebb csak hétfő hajnalban játszik majd a csapat, és akkor is hazai környezetben a Bulls ellen. Sima hazai sikert várok, akár a 7-8 pontos hendikep is adható!

Atlanta Hawks – Sacramento Kings

Egy fontos meccsen elszenvedett vereségből érkezik erre a találkozóra a Hawks, míg a Kings továbbra is hanyatló játékot mutat, és igyekszik elkerülni a főcsoport utolsó helyét.

Nyerhető meccset veszített el az Atlanta legutóbb a Miami ellen odahaza, a Heat végül 13 ponttal verte őket, hiába lett Al Horford a meccs legeredményesebbje… Így aztán tovább kell harcolnia a Hawks-nak a Keleti Főcsoport lehető legjobb helyeiért, egyelőre a 6. pozícióban található a gárda 29-23 mérleggel, és az eddigiek alapján a reális cél maximum a 4., de inkább az ötödik hely megszerzése lenne. Meglehetősen vegyes formát mutat az Atlanta csapata: legutóbbi 5 meccséből hármat tudott megnyerni a társaság, míg legutóbbi 10-ből ötöt. Ezalatt olyan fontos meccseket veszítettek el, mint a Knicks, a Pacers vagy épp a Miami elleni, amelyek akár még nyerhetőek is lettek volna kicsivel nagyobb koncentrációval. Horford és Smith játékára alapoz idén a Hawks, no meg a szoros védekezésre, amely az utóbbi hetekben egyre inkább lazának mondható, hiszen rendre 100 pont felett kapnak… Végre visszatért a hazaiaknál Devin Harris, így Korver-el, Horford-al és Smith-el újra lendületbe hozhatják az Atlanta csapatát, bár a Miami ellen nem indul be a győzelmi sorozat… Otthon azonban továbbra is egy masszív csapatnak számít keleten a Hawks: 17 győzelem mellé 10 vereség társul, mely még a vállalható kategóriába tartozik.

Vendégük ezúttal a Nyugati Főcsoport egyik hanyatló csapata, a Sacramento Kings lesz. A Királyok hiába dobálnak meccsről meccsre nagyon jól, és érik el rendre a 100 pontos határt, a védelmük gyakorlatilag átjáróház és a palánk alatt is rendre alulmaradnak. Három meccset veszített zsinórban a jelenleg a főcsoportja 14. helyén tanyázó gárda, mindezt pedig 19-36 mérlegüknek köszönhetik. Idegenben pedig 1-2 meglepetés sikert leszámítva nem egy acélos társaságról van szó: 5-23 mérleg útjaik során, melynél még a Suns is jobbat tud felmutatni, pedig ők idén még ennyire sem képviselnek komoly játékerőt… Nincs tehát minden rendben a Kings háza táján, mindössze Cousins tud meccsről meccsre jól játszani, és mind a pontok, mind pedig a lepattanók tekintetében ő az, akire alapozhat a Sacramento, de ez elég sokszor kevésnek bizonyul. Időnként Evans és Thornton támogatja őt meg, ám ők nem igazán képesek meccsről meccsre jól játszani, és többek közt ennek is köszönhető a Sacramento idei vesszőfutása…
A két gárda még november közepén találkozott egymással, akkor Sacramento-ban 112:96-ra nyerni tudott a Hawks. Az egyetlen problémát a mai meccsen csak abban látom, hogy a Hawks mennyire fogja tudni levédekezni a lendületes, és rendre 100 pont környékére jutó vendég együttest. Ahhoz nem fér kétség, hogy az Atlanta teljes csapattal képes lesz a szellős Kings védelemnek 110 pont környékén dobni, és meg fogja tudni nyerni a meccset, a kérdés csak az, hogy mennyivel? Véleményem szerit még a -4.5 pontos hazai hendikep is belefér ezen a meccsen!

További megfontolandó tippek
Phoenix Suns – Boston Celtics / Boston Celtics (1,83 – Bwin)
Washington Wizards – Denver Nuggets / 198 pont felett (odds később)
New Orleans Hornets – Dallas Mavericks / Dallas Mavericks (1,95 – Bwin)
Los Angeles Lakers – Portland TrailBlazers / hendikep -4.5 pontról LA Lakers (odds később)

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik