Hírek

Magyar Bajnokság + Szolnok- tippek szombatra

Szombaton öt mérkőzést rendeznek a Magyar Bajnokság keretein belül, melyeknek a jelentősége egyre nő, hiszen közeledik az alapszakasz vége, amely után idén nem egyszerűen a rájátszás kezdődik, hanem egy közbeiktatott középszakasz- a Szolnok részvételével, akikkel szintén foglalkozunk.

Jászberény- Zalaegerszeg: 1. (1.20, bwin)

Kezdjünk is bele, 30 perccel a többi mérkőzés kezdete előtt, 17:30-kor fog a bíró a sípjába fújni, jelezve a kezdést Jászberényben, a Zalaegerszeg elleni találkozón. A Jászberénnyel már foglalkoztunk, egy igazi meglepetéscsapat idén, náluk csak a Kaposvár nyújt többet, mint az elvárható. Remek formában vannak, tele önbizalommal, hiszen a legutóbbi fordulóban Sopronból távozhattak elégedetten, ezzel egyre biztosabbá téve a felsőházi részvételt a középszakaszban. 12 sikerük és 8 vereségük van, ez a tabella negyedik helyére elég, míg a ZTE a 10. helyen áll, pont fordítva, 12 elbukott meccs mellett 8-szor örülhettek. Az Egerszegiek idén ez idáig kétszer tudtak idegenben diadalmaskodni, a szezon első felében a Szeged ellen, illetve a sereghajtó Factum- Debrecen otthonában.
A Jászberény nagyon erős hazai pályán, valamint biztos vagyok benne, hogy revánsot szeretnének venni az őszi fordulóban elszenvedett 91-89-es kisiklás miatt.

Kaposvár- Sopron: 1. (1.26, bwin)

Ha már a meglepetéscsapatoknál tartunk, akkor rögtön következhet is a Kaposvár mérkőzése, akik a harmadik helyről fogadják ellenfelüket, az ötödik helyen álló Sopront.
Ha a számokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy 14-6-os mutatóval bír a Kaposvár a Sopron 11-9-ével szemben. Őszi mérkőzésük a 10. forduló alkalmával 69-88-as Kaposvár-sikert hozott.
A Sopron kezd szétesni, legutóbbi 4 mérkőzésükből mindössze egyet sikerült hozniuk, az előző fordulóban a Jászberény távozott tőlük mosolyogva, míg a Kaposvár túl tudott lépni a szombathelyi erődemonstráción, és magabiztos sikert aratott Egerszegen. Ha még hozzávesszük, hogy Thomas és Gombás is sérült a hazaiak oldaláról, akkor bizony nagyon erősen körvonalazódik előttünk a fix „egyes”.

Szeged- Körmend: 2 (2.45, bwin)

Bizony, el is érkeztünk a forduló legérdekesebb mérkőzéshez: Szeged- Körmend.
8. és 9. hely… 9 győzelem a 8-al szemben… jelenleg a vasiak javára.
A Körmendnek így is- úgy is hatalmas mázli kellene a felsőház eléréséhez, viszont mivel az eredményeket viszik magukkal a klubok, ezért minden esetben kiemelt a két csapat számára ez a meccs.
Nem játszik rosszul a Körmend, legutóbb éppen a Pécs ellen tudtak felállni 15 pontos hátrányból, ami arra enged következtetni, hogy képesek voltak rendet rakni a fejekben a szégyenteljesnek nevezhető, Debrecen elleni kisiklás után. Talán közrejátszott ebben a két edzőmeccsen szerzett diadal a Sopron ellenében, amit remekül ütemezve kötött le a vezetőség.
A két klub legfrissebb közös emléke egy könnyed Körmend-diadal a Szentély-ben: 104-79,
van tehát miért visszavágnia a Szegednek, akik 3 meccses sikerszériában vannak, tehát a formára egyik oldalon sem lehet panasz.
Habár Krayem és Farkas sérültek vendégoldalról, én 2.45-ért meg merném kockáztatni a piros- fekete szív esetleges diadalát!

Pécs- Paks: 2. (1.70, bwin)

Nem tűnik rossznak ez a párosítás sem, a 9 győzelemmel álló, hetedik Pécs csarnokába látogat a 15 győzelemmel második Paks.
Más- más célok, az ASE az alapszakasz- elsőségért küzd, míg a Pécs a felsőházért.
Jó csapat a Pécs, összességében átlagos formában vannak, saját közönségük előtt kaptak ki a Jászberénytől, majd javítottak a ZTE ellen. Az előző fordulóban Körmenden csalogatták ki a sajtot a szájukból, ez bizonyára nyomot hagyhatott bennük, valamint legjobbjuk, Legion játéka is kérdéses, hiszen ha pályára is lép, csonthártyagyulladással bizonyára nem élete estéje lesz a szombati.
Az ASE ezzel szemben teljes kerettel érkezik, előző 6 pályára lépésük alkalmával 5-ször állt 40 perc után nagyobb szám a nevük mellett az eredményjelzőn, mint ellenfeleikén.
Számomra ez „kettes”, nem is rossz szorzóért cserébe.

Nyíregyháza- Fehérvár: 2. (1.17, bwin)

Ezzel a párosítással kicsit kevesebbet fogunk vesződni, a listavezető Alba Fehérvár buszozik Nyíregyházára az utolsó előttihez, gálaeste várható- vendégoldalról.
A nyírségiek 4 meccse nem érezhették a győzelem ízét, míg a Fehérvár legutóbb 42 ponttal nyert, akár a forma, akár a statisztika, akár az egymás elleni eredmény alapján ez bizony fix vendég.
Akár egy 16-20 pontos differenciát is el tudnék képzelni, 6x-os pénzért cserébe.

Szolnok- Cedevita: 1. (2.60, bwin)

Végül pedig a ráadás: Szolnok- Cedevita.
Sokszor láthattuk már, hogy hiába tanyáznak az utolsó helyen, nem szabad lebecsülni a Szolnokot, hiszen már nekünk is sok szép estét szereztek az írásaim alkalmával. Otthon kifejezetten magabiztosan, jól játszanak, nagy különbséggel abszolválták az Euro Challenge-ben a Holon, illetve az Adria-ligában az Olimpija Ljubljana elleni összecsapást is.
Most viszont a Cedevita az ellenfél, akik idegenben sem félősen lépnek a parkettre, erről a Zadar és az Igokea is tudna mesélni a közelmúltból. Ettől függetlenül az utolsó meccsük egy hazai vereség a Skopje ellen.
A horvát csapat hatodik, kétszer annyi győzelme vükan (12), mint az Olajnak, viszont a kinti meccsen nagyon szorult a hurok, mindössze 5 ponttal álltak jobban 40 perc után, mint a Magyar Bajnok.
Én azt mondom: „Addig üsd a vasat, amíg meleg!” Szolnokon most meleg, üssük is, bízzunk a fiúkban, és a hazai pályában! Hajrá!

Olvasói sztorik