Hírek

Németek otthon és idegenben…

A Hannover és a Stuttgart is nehéz helyzetbe hozta magát az odavágón...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!
Mai étlapunk:
Lazio-Mönchengladbach
Hannover-Anzsi Mahacskala
Benfica-Leverkusen

Hannover-Anzsi Mahacskala Mindkét fél betalál: IGEN!

Támadásra vannak ítélve Husztiék: a továbbjutáshoz le kell dolgozniuk kétgólos hátrányukat…
Az első mérkőzésen hiába szerezték meg a vezetést a németek, az orosz alakulat végül fordított, így kellemes előnyből várhatja a visszavágót. A Hannover hagyományosan erős csapat az AWD-Arena-ban. A Bundesligában például 7-2-2-es sort tud felmutatni, csak a Mönchengladbach és a Freiburg nyert nála, a bajnok Dortmund csak remizni tudott Dioufék otthonában.
Az EL L-jelű négyesében az első helyet szerezték meg Panderék: a Levantét, a Helsingborgot és a Twentét előzték meg. Saját közönségük előtt elverték a spanyolokat és a svédeket, a hollandokkal remiztek.
Ami Husziték formáját illeti, arról nem könnyű nyilatkozni. A díszítősorba (hazai sikerek, idegenbeli vereségek) egy vasárnapi nürnbergi pontszerzés “csúszott be”. Ya Konanékra jellemző, hogy felvállalják a támadójátékot, és ez meg is látszik gólarányukon: 41-41, és ezt 22 bajnokin hozták össze….
Az ellenfél egyelőre téli pihenőjét töltené, ám a nemzetközi elfoglaltság miatt kénytelenek voltak felpörgetni a programjukat. A csoportból a Liverpool társaságában, az Udineset és a Young Boysot kiütve léptek tovább, és a kieséses szakaszban is jól nyitottak Guus Hidding tanítványai. Bár a vendégek ráijesztettek a sárgákra, a Luzhniki Stadium-ban végül fordítani tudtak Diarráék.
A Mahacskala amúgy igazi sztárcsapattá nőtte ki magát, a télen például a donyeckiek klasszisát, Williant csábították magukhoz. A keret amúgy is roppant erősnek számít, Zsirkov, Eto’o, Boussoufa, Ewerton, no és az új brazil szerzemény. Nem rossz névsor!
A Hannovernek nincs sok választása: muszáj támadnia, gólokat lőnie. Erre meg is van minden esélye, ugyanakkor ismerve az oroszok támadószekcióját, a kontráik ülhetnek.
Ebből kiindulva tehát könnyen lehet gólváltás a mérkőzésen, emellett jó eséllyel számolhatunk egy góllal már az első játékrészben is!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Genk-Stuttgart +2,5!

Az első meccsen semmi nem dőlt el, 1-1-re végeztek a felek. Most egymásnak rontanak a csapatok!
A német alakulat nem tudott előnyt szerezni az első mérkőzésen, Gentner révén ugyan vezetést szereztek az első játékrészben, ám Plet a hajrában egyenlíteni tudott. A kékek jelenleg a 3. helyen tanyáznak a belga bajnokságban, otthon erősek, 8-3-2-es mérlegük tekintélyt parancsoló, és az EL-csoportkörében is remekeltek saját közönségük előtt: elverték a Vidit és a Sportingot, a Basellel pedig már elegendő volt a döntetlen. Idén a pontvadászatban 5 fellépéséből négyet megnyert, csak Mechelenben botlott meg. Összességében tehát jó passzban vannak Vossenék, akik általában gólgazdag mérkőzéseket vívnak. A csoportkörben csak egyszer nem voltak eredményesek, de mint említettük, annak az ütközetnek már felettébb barátságos jellege volt (Basel 0-0).
A svábok megküzdöttek a továbbjutásért, a Steaua mögött, a Köbenhavnt és a Moldét megelőzve szerezték meg a második helyet. Labbadia mester alakulata a kvartett küzdelemsorozatában is már szeszélyesen teljesített: kikapott otthon a norvégoktól, nem is nyert sajét pályáján, idegenben viszont győzött Dániában és Bukarestben is.
Ami a Bundesligát illeti: csak a középmezőny alsó felében állomásozik, nagyon előre nem tud már lépni, ha csak extra formajavulás nem áll be Ibisevicéknél. És érdekes, hogy a hazai pontvadászatban is idegenben az eredményesebbek Hajnalék.
A 2013-as esztendő pocsékul indult Harnikéknak, négy vereség csúszott be zsinórban, ám a múlt hétvégén a Hoffenheim otthonából sikerólt elhozni a három pontot. Kellettek is az egységek a sváboknak, no és Labbadiának is… A tréner komfortérzete némiképp javulhatott, ám sokat számít, hogy idegenben sikerül-e kivívni a továbbjutást a legjobb 16 közé…
A támadójáték az idén akadozik a fehéreknél, mindössze 24-szer voltak a bajnokságban eredményesek, és e teljesítmény 22 fellépésen azért nem túl dicséretes produkcióra vall.
Okazakiéknak ma azonban meg kell táltosodniuk, ha ki akarják vívni a továbbjutást. És szerintünk be is veszik majd a genkiek hálóját. Ám a hazaiak sem tétlenkednek, így akár össze is jöhet a három találat. Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

És még néhány merészebb megérzés: a Gladbach nem kap ki Rómában, a Benfica elverheti a Leverkusent, a Kolozsvár revansot vesz az Interen, a Fener pedig továbbjut a BATE-vel szemben…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik