Hírek

Csúcsrangadó keleten és nyugaton

A két főcsoport 1-1 rangadójával folytatódik péntek hajnalban az NBA alapszakasza. A Keleti Főcsoport éllovasa, a Miami Heat a Chicago Bulls csapatához látogat, míg a Nyugati Főcsoport első helyén álló San Antonio Spurs a Los Angeles Clippers otthonában tesz látogatást. Mindkét meccsen hatalmas izgalmak, és kiszámíthatatlan végeredmény várható!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs

Fontos meccs lesz ez mindkét együttesnek, hiszen a Nyugati Főcsoport két top csapata találkozik egymással, és szinte megjósolhatatlan, hogy végül Gregg Popovich vagy épp Vinny Del Negro örülhet majd.

A Spurs jelenleg 43-12 mérleggel vezeti a főcsoportot, előnye pedig egyre masszívabb az Oklahoma és mai ellenfele előtt. Mindezt a mérleget úgy hozta össze a gárda, hogy egy időben még Popovich mester sem utazott a társasággal betegsége miatt, és Duncan, valamint Ginobili is kihagyott pár meccset. Tony Parker azonban vezette a csapatot meccsről meccsre és jöttek az eredmények is szépen… Idegenben 21-10 mérleget tud felmutatni a gárda, mely nem csak a főcsoport, hanem az egész liga legjobb idegenbeli mutatója! Legutóbbi 4 idegenbeli fellépésén nem szenvedett vereséget a Spurs, pedig a Chicago és a Brooklyn otthonában is megfordultak. Tim Duncan és Manu Ginobili már a Cleveland és a Sacramento elleni idegebeli meccsen is pályán volt, így gyakorlatilag teljes volt Popovich mester kerete, és a Clippers otthonában sem nagyon engedheti majd meg magának a mester, hogy bárkit is pihentessen. Nincs sérültje a vendég együttesnek, így nem lehet gond a legjobb kezdő pályára küldése a San Antonio oldalán Duncan-el, Parker-el és Ginobili-val.

A vendéglátó viszont az a Los Angeles Clippers, melynek játékosa megkapta a Kelet-Nyugat All-Star meccs után az MVP díjat, hiszen pontjai mellett az asszisztokat is osztogatta rendesen: Chris Paul-ról van szó, aki megérdemelten nyerte el a mérkőzés legjobbja díjat, és elmondása szerint meg sem szeretne állni a nagydöntő legjobb játékosa címig! Ehhez azonban még hosszú út vezet: jelenleg a főcsoport harmadik helyén tanyázik a Clippers 39-17 mérleggel, melyből saját közönség előtt 21-5 sort hozott össze a társaság. Volt egy kisebb hullámvölgy a csapat játékában az All-Star hétvége előtti hetekben, de ez köszönhető volt többek közt Paul és Griffin sérülésének is. Azonban már mindketten egészségesek, és erre a meccsre úgy érkezhet a Clippers, hogy harmadszor is megnyerték idén a városi rangadót a Lakers ellen a Paul-Griffin-Crawford-Billups négyesnek köszönhetően. Igen: a csapatba visszatért Billups is, és nem is akárhogyan, a Lakers csapatának 21 pontot szórt, így többek közt az ő közreműködésének volt köszönhető a Clippers 24 pontos kiütéses sikere! Jól össze van tehát rakva ez a gárda idén, a kérdés csak az, hogy fel tudják-e venni majd a versenyt a rájátszásban az Oklahoma-Spurs kettőssel?!
Ez még a jövő zenéje, addig még túl kell esni ezen a derbin, amely egyik csapat számára sem lesz egyszerű. A Clippers-t feldobhatja a Lakers elleni hatalmas siker, végre egészséges Paul, Griffin és Billups is, ráadásul Paul játékának extra lökést adhat az MVP díj. Természetesen egy nagyon szoros meccset várok, bár idei közös meccsüket a vártnál könnyebben nyerte még idegenben is a Los Angeles 92:87 arányban. Ezúttal is a hazaiak győzelmére hajlok, szerintem 1-5, 6-10 ponttal behúzhatja a meccset a Clippers!

Chicago Bulls – Miami Heat

Back-to-back érkezik erre a derbire a Miami együttese, és talán itt még komolyabb ellenfél várja őket, mint Atlantában a Hawks személyében…

A Chicago két fontos dologról mindenképp ismeretes idén: remekül megy nekik idegenben, illetve kiváló védekezésre képesek a legjobb csapatok ellen is, melyet mi sem példáz jobban, mint hogy a Lakers-t, a Golden State-t és mai ellenfelüket idegenben is 90 pont alatt tartotta! Erős ez a Bulls, de valóban jobban muzsikálnak valami okból kifolyólag idegenben, mint otthon. Jelenleg 31-22 mérleget tud felmutatni a chicagói társaság, melyből saját közönség előtt 15-12 sor sült ki, ami ugyan nem rossz, de mindössze a Keleti Főcsoport 7. legjobb hazai mérlege. Ezzel szemben idegenben 16-10 sort hoztak össze, mely a kelet legjobb idegenbeli mérlege. A csapat továbbra is nélkülözni kényszerül Derrick Rose-t, aki pedig nagy erőssége lehetne a Bulls-nak, hiszen tavaly 21.8 pontot átlagolt az alapszakaszbeli 39 fellépésén, és emellett a gólpasszokat is szórta rendesen… Kirk Hinrich is kisebb sérüléssel bajlódott, a New Orleans elleni meccsen 20-án 30 percet játszott, de játékán meglátszott a kisebb sérülés, hiszen mindössze 5 pontra volt képes, de emellett 10 gólpasszt is adott. Rose nélkül is megy tehát a Chicago szekere, és ez olyan nevek mellett, mint Boozer, Deng, Belinelli vagy épp Noah és Robinson nem is csoda, de az biztos, hogy Rose-al kiegészülve még nagyobb erőt képviselhetne az északi-keleti csapat. Győztes meccsről jön tehát a Bulls, hiszen New Orleansban 9 ponttal bizonyultak jobbnak a Hornets csapatánál.

Vendégük azonban ezúttal nem más, mint a főcsoport éllovasa, a Wade és James nevével fémjelzett Miami Heat gárdája. Félelmetes idén is a floridai csapat: 37-14 mérleget hoztak össze, és ezzel nagyon simán vezetik a keleti főcsoportot többek közt a Knicks és a Pacers előtt. LeBron James és Dwayne Wade idén is termelik a pontokat, és őket kiválóan egészíti ki Chris Bosh is, aki meccsről meccsre javuló formát mutat. Habár a palánk alatti játéka nem a legerősebbek közé tartozik a ligában, a vendégek ezt a problémát is remekül kompenzálják dinamikus és kreatív játékukkal. Annak ellenére, hogy a Miami az alapszakaszt rendre kicsit “lazábban” veszi, idén sem nagyon találnak legyőzőre. Szédületes formában van a vendég csapat: legutóbbi 10 meccséből mindösszesen egyet veszített el, az Indiana otthonában marad alul a Miami 89:102 arányban, de a Pacers otthonában idén nem szégyen kikapni… A mai meccsen a Heat legnagyobb gondja az lehet, hogy egyből egy kemény, atlantai meccsről érkezik a társaság, ahol végül a vártnál simábban nyertek 103:90 arányban. James és Wade is sokat játszott a meccsen (40 és 35 perc), viszont a többieket tudta azért forgatni Spoelstra mester. Sajnos a sérülések sem kerülik el a gárdát, jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik. Mario Chalmers apróbb sérülést szedett össze az Atlanta ellen, de folytatni tudta a meccset, Chris Andersen is lábsérülést szenvedett a Hawks ellen, és már visszatérni sem tudott a pályára, Mike Miller megfázása végett el sem utazott Atlantába, azonban Haslem pályára tudott lépni, miután felépült lábsérüléséből, és 20 perc alatt 3 ponttal és 5 lepattanóval járult hozzá a Heat sikeréhez.
A meccs nagy kérdése az, hogy a Miami csapatából mennyit vett ki az atlantai meccs… A két húzóemberből sokat, hiszen sokat játszottak, de a többiek azért folyamatosan cserélődtek a pályán. Spoelstra mester viszont van annyira profi, hogy tudta: a Chicago elleni meccs is rendkívül fontos lesz. A győztes szerintem ezen a meccsen megjósolhatatlan, inkább a pontokra hajtanék rá: a 192 pont alatti opció jó választásnak tűnik!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik