Hírek

Hazai sanszok

Egy osztrák bajnoki és egy BL-meccs szerepel a mai kínálatunkban.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!
Mai menünk:
AC Milan – Barcelona
Galatasaray – Schalke
Leeds – Blackpool

Ried-Wolfsberger AC 1!

Az osztrák bajnokságban elmaradt meccset pótolnak: a Josko nem hibázik otthon, elhúzza az újonc nótáját!
Decemberben kellett volna megmérkőzniük a csapatoknak, ám akkor nem jöhetett létre az ütközet a rossz időjárási viszonyok miatt. Ma viszont minden adott a találkozóhoz. A hazaiak várhatják kedvezőbb pozícióból az összecsapást: 20 meccs után az 5. helyen állnak 29 ponttal. Előrelépni csak sorozatos bravúrokkal tudnának, a kieséstől nem kell tartaniuk, ugyanis tekintélyes távolság választja el őket a veszélyes zónától.
Azért a Ried csak feljebb vágyik a tabellán, és erre van is még némi esélye. A Sturmmal lesz majd különversenyben, egyelőre a graziak vezetnek 6 ponttal, ám ha ma nyernének a zöldek, úgy máris lőtávolon belülre kerülnének Szabicsék.
A gárda hazai pályán meglehetősen szeszélyesen szerepel: 5-1-4-es a mérlege, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vereségek a szezon első felében csúsztak be zömében.
Az idén a Wacker Innsbruck ellen már játszott egy bajnokit Gartlerék: a sereghajtó nem tudott meglepetést okozni, a Josko úgy húzta be a három pontot, hogy több mint egy órán át emberhátrányban játszott.
Carril, Reiter és Hammerer sérült, Trauner eltiltását tölti.
Az újonc eddig derékul állja a sarat, a 7. pozíciót foglalja el 21 ponttal. A kieső helytől 5 egység az előnye, tehát azért nem dőlhetnek hátra Falkék. Idegenben eddig egészen kiegyensúlyozottan szerepeltek a fiúk (3-3-3), legértékesebb sikerüket a Rapidnál aratták, de nyerni tudtak még ősszel a Riednél is.
Az idén még nem lépett pályára tétmeccsel a brigád, amely az elmúlt évet pocsékul zárta… A csapat meglehetősen tartalékos lesz a ma esti ütközetben, ugyanis sárga lapos eltiltás miatt Ynclan, Kerhe és Solano, sérülés miatt pedig Messner hagyja ki a riedi kirándulást.
Az idén már kétszer találkoztak a felek, és mindkétszer a vendég győzelmével ért véget a találkozó. Most azonban a hazaiakban bízunk, szerintünk a Ried behúzza a három pontot a tartalékos újonc ellen! Tippünk tehát 1-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Galatasaray-Schalke +2,5! 1x!

Jó kis meccs várható a Turk Telekom Arénában! A törökök jól erősítettek, ráadásul hazai pályán életveszélyesek. Gólok lesznek, az tuti!
Hőseink elkerülték a nagyvadakat, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy örülhetnek egymásnak. No de majd igazán csak az egyik alakulat lesz boldog két hét múlva…
A török bajnok a Manchester United mögött, a Kolozsvárt és a Bragát megelőzve jutott tovább csoportjából. Otthon legyőzte az angolokat, igaz, akkor már a vörösök bebiztosították elsőségüket. A kolozsváriakkal remiztek, a portugáloktól viszont kikaptak. Idegenben a United elleni minimális zakó belefért, viszont totális sikert arattak a “csefere” és a Braga stadionjában.
A bajnokságban az élen állnak, és jó esélyük van a címvédésre. És ezt nemcsak azért mondjuk, mert Fatih Terim alakulata 6 pontos előnyre tett szert, hanem mert remekül erősített a téli szünetben! Sneijder és Drogba hatalmas fogásnak számít, mindketten bemutatkoztak már új csapatukban, amely két győzelmet aratott a legutóbbi két játéknapon. Didier Drogba a múlt héten lépett először pályára, és ha már beállt csereként, gólt is szerzett nyomban! Az isztambuli társulat félelmetes támadóalakzattal rendelkezik immár: Burak Yilmaz eddig is ontotta a gólokat, és most a Drogba-Sneijder páros érkezésével csak veszélyesebbé vált a csatársor, ahol még ugye Amrabat is helyet követel magának. Nem is csoda, hogy a rutinos cseh futballista, Milan Baros a távozás mellett döntött.
Nem rossz csapat a Galata, és ugye a hazai pálya nála hatványozottan érvényesül: a fanatikus drukkerek pokoli hangulatot teremtenek majd az arénában!
A gelsenkircheni együttesről nincsenek ilyen jó híreink… A királykékek bukdácsolnak a bajnokságban, már csak a 9. helyen állnak, és bár egy jó finissel fel még odaérhetnek valamelyik EL-t érő pozícióba. Bár ehhez alapos formajavulásra lenne szükség.
Mert Bastosék az első tavaszi fordulóban ugyan leverték a Hannovert (5-4), ám azt követően elmaradtak a sikerek. Azóta négy fellépésen mindössze két pont, egy csúfos vereség az Allianz Arénában, és egy kínos a Greuther Fürth ellen a Veltinsben…
Az edzőbuktatás után sem tért magához tehát a Schalke, amely az ősszel a BL-ben viszont brillírozott: az Arsenal-Olympiacos-Montpellier triót megelőzve, csoportelső lett a kvartettben. Draxlerékra kellemetlen percek várnak, szerintünk egyszer biztosan kapitulálnak majd Hildebrandék…
Nem gondoljuk, hogy a germánok épp a török pokolban táltosodnának meg. Viszont egyszer akár ők is betalálhatnak. Ugyanakkor Drogbáék most jó passzban vannak, és előnyt szerezhetnek az odavágón.
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik