Hírek

Benelux történetek

Ma egy elsőligás és egy másodosztályú mérkőzést néztünk ki magunknak - a Benelux államokból...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Mai menünk:
Milan-Parma
Wolfsburg-Bayern München
Lille-Rennes

Maastricht-Cambuur 1!

A hazai pálya előnye dönthet a holland másodosztály rangadóján. A pontok jó eséllyel Maatsrichtban maradnak…
Az MVV 18 mérkőzésen 38 pontot gyűjtött, így jelenleg a 2. helyen áll. Mindössze egy pont a hátránya a listavezető Spartával szemben, ráadásul a rotterdamiak egy meccsel többet játszottak. Az összmérlege 11-5-2, és érdekes, hogy mindkét botlás saját pályáján, a De Geusselt-ben csúszott be. A Sparta és a Volendam, tehát két élcsapat nyert nála.
Otthon 17 egységig jutottak a szürkék (5-2-2), gólarányuk 21-13. Az elmúlt héten a hajrában szerzett góllal győztek Esajasék, előtte viszont otthon buktak (3-4). E két mérkőzést játszották az idén. A motivációval nem lehet gond, hiszen egy sikerrel akár az élre is ugorhatnak. Az over-under mutatójuk 13-6, tehát általában gólgazdag meccseket vívnak Schreursék.
Ami a vendégeket illeti: a gárda csak 17 találkozót tudott lejátszani, ezeken 30 pontot zsebelt be, idegenben viszont nagyon nem megy a fiúknak: mérlegük 2-2-4, csak az Ossnál és a Volendamnál nyertek. Találati mutatója a túrákon 10-12, viszont csak egyszer nem tudtak betalálni Hemmenék.
A sárgák jelenleg a 7. pozícióban állomásoznak, két hely és egy pont választja el őket az osztályozótól. Ugyanakkor pánikra semmi ok, mivel két ütközettel kevesebbet játszottak legfőbb riválisaiknál.
Az idén egyetlen tétmeccset tudtak lejátszani Bakkerék: peches körülmények között kaptak ki a listavezetőnél (92. percben kapott góllal 1-0-ra). A találkozóikon náluk sem kell unatkozni, 12-szer esett legalább három gól, nyolcszor pedig legalább négy!
Ősszel a Caambur pályáján nyerni tudott az MVV, előtte váltakozó sikerrel végződtek a találkozóik.
Most mi a Maastrichtnek szavazunk bizalmat. Nyugodtan lehet gólokkal is kalkulálni, mindkét oldalon. Hajlunk a hazai sikerre!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Anderlecht-Charleroi (0-1) 1! +2,5!

Kettővel legalább nyer a brüsszeli együttes!
Kezdjük azzal, hogy a lila-fehéreknek bizony van mit törleszteniük a drukkereik felé… John van den Brom alakulata ugyanis a nemzetközi porondnak már búcsút mondott, a BL-ben még a 2. hely sem jött össze a csoportjában, pedig azért a Malaga-Milan-Zenit trióból egyet azért megelőzhettek volna Kanuék. Nem így történt, így a 2013-as esztendőben már csak a hazai terepre kell koncentrálniuk a brüsszelieknek.
És teszik is a dolgukat becsülettel Gilleték: magabiztosan vezeti a bajnokságot, 25 fellépésen 59 egységet zsebeltek be, előnyük immár 8 pontra hízott a 2. helyezettel szemben. Hazai környezetben elképesztően erősek Protoék: 10-2-0 a mérlegük, csak a Genk és a Standard Liege tudott nála remizni.
Hazai gólaránya 32-9, over-under mutatója 17-8. Mbokani már 16 találatnál jár, de de Sutter is már 10-et jegyzett. Az idei évben három bajnoki közül egyet simán nyert (0-2 a 3. Lokeren ellen idegenben), egyet otthon adott ikszre (2-2 Standard, ráadásul ebben a csatában két játékost is kiállítottak a hazaiaktól), és legutóbb kicsit nyögve-nyelősen hozták el a három pontot a Beveren pályájáról.
Összességében az Anderlecht kimagaslik a belga élvonalból, nagyon meglepődnénk, ha nem a lila-fehérek ünnepelhetnék a bajnoki címet a rájátszás után…
A Charleroi újoncként vágott neki a bajnokságnak, és úgy tűnik, stabilizálni tudja helyét az élvonalban. A 11. helyen tanyázik 27 ponttal, tisztes távolságban (8 egység) a veszélyes zónától. Idegenben sem teljesen reménytelen a gárda (4-1-8), sikereit közép- és kiscsapatoknál érte el.
A brigád formája kicsit hektikus: két idegenbeli vereség után hazai környezetben nagy nehezen legyűrték a Lierse-t, és e siker kellett is nagyon. Idegenbeli sebezhetőségét a 12-25-ös gólaránya is megfelelően bizonyítja… Házi gólkirálya, a hat találatnál járó Rossini nem lehet ott a pályán, mert legutóbb piros lapot kapott. Ez sem könnyíti Yannick Ferrera vezetőedző dolgát…
Az egymás elleni mérlegük nyomasztó Anderlecht-fölényt mutat, és ezen sikerek a Constant Vanden Stock-ban általában kétgólosra sikeredtek…
Ezúttal is bizalmat szavazunk a hazai alakulatnak, szerintünk kettő lesz a végén közte, és akár a három találat is összejöhet!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik