Hírek

Csillagok háborúja

Valahol, egy távoli galaxisban a vörös nagyúr a fehér birodalom bevételére készült.... No jó, a Manchester United a Bernabeuba látogat! A Dortmund az ukrán télben lép pályára.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Mai tippversenyünk menüje (Köszi Lehel barát):
Real Madrid – Manchester Utd.
Sahtar Doneck – Dortmund
Boca Juniors – Dep. Toluca

Real Madrid-Manchester United +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Szuperrangadó a Bernabeuban! Vajon sikerül-e előnyt szereznie a királyi alakulatnak a vörösökkel szemben? Ronaldo vs. Rooney, avagy melyik klasszis talál a hálóba?
Már a nyolcaddöntőben szembekerült egymással a két gigász, ám erről elesősorban a hispánok tehetnek, hiszen ők nem tudták megnyerni csoportjukat. A madridiak kőkemény négyesbe kerültek, hiszen a Dortmund mellett a Manchester City és az Ajax is hajtott a továbbjutásra. A Mourinho-legénységnek csak a német bajnokkal gyűlt meg a baja: idegenben kikaptak Higuainék, otthon pedig csak ikszeltek a sárga-feketékkel. E két találkozón kívül egy manchesteri iksz csúszott be, a hollandokat kétszer verték a fehérek, mint ahogy a Cityt is két vállra fektették Madridban.
Maradjunk egy percre még Mourinho-mesternél: a portugál szakembernek remek a mutatója angol együttesek ellen hazai pályán. Íme:

Szezon Mérkőzés
2003/04 Nyolcaddöntő Porto 2-1 Manchester United
2004/05 Elődöntő Chelsea 0-0 Liverpool
2005/06 Csoportkör Chelsea 0-0 Liverpool
2006/07 Elődöntő Chelsea 1-0 Liverpool
2008/09 Nyolcaddöntő Inter 0-0 Manchester United
2009/10 Nyolcaddöntő Inter 2-1 Chelsea
2010/11 Negyeddöntő Real Madrid 4-0 Tottenham
2012/13 Csoportkör Real Madrid 3-2 Manchester City

Egy újabb adalék ahhoz, hogy az olykor hisztis szakember azért mégis csak tud valamit a futballról…

Ami a bajnokságot illeti: nos, a címvédésről már hetekkel ezelőtt lemondtak a fővárosban, elsődleges céljuk a hazai pontvadászatban a második pozíció megszerzése. Erre meg is van minden esélyük Ronaldoéknak, hiszen az Atletico mostanság sokat botladozik, így a korábban tekintélyesnek mondható különbség 4 pontosra zsugorodott. A Bernabeuban eddig két csapatnak sikerült pontot szereznie (9-2-0), a Valencia még nyáron (1-1), az Espanyol pedig télen (2-2) remizett a királyiakkal. Hazai pályán Özilék gólarány meggyőző: 36-9. A termelésben Ronaldo rendesen kiveszi a részét: a két legutóbbi hazai ütközetben összesen hatot hintett (Getafe 4-0, Sevilla 4-1).
A portugál zseninek különleges lesz e kilencven perc, hiszen épp Manchesterből tette át székhelyét a spanyol fővárosba. Ronaldo a napokban épp azt nyilatkozta, hogy eddigi pályafutása során az old Traffordon érezte magát legjobban. Azért e kijelentéssel megint nem került közelebb a madridista drukkerek szívéhez…
“Igen, a Manchesterben eltöltött éveimre jó érzéssel gondolok vissza,” – mondta Cristiano. “Mindent megnyertem ott, fantasztikus szakasza volt az életemnek. Talán ezen időszak alatt élveztem a legjobban a futballt, mert még fiatal voltam akkoriban. A világ egyik legnagyobb klubjánál, a Manchester Unitednél lenni 18 évesen, egy álom volt számomra.”
“Olyan játékosokkal játszhattam egy csapatban, akiket korábban csak a televízióban követhettem. Talán emiatt is érzem úgy, hogy ott töltöttem el legszebb éveimet. Egy szóval sem mondom azt, hogy nem élvezem Madridban az életet. Mostanra idősebb lettem és felnőttem. Többé nem egy álmodozó srác vagyok, mint fiatal koromban voltam. Már 28 éves vagyok, nem pályafutásom kezdeténél járok, középkorú futballista lettem.”
A klasszis támadó tehát elismerően szólt egykori kenyéradójáról, mint ahogy őt is óriási tisztelet övezi a manchesteri öltözőben. Legutóbb egykori csapattársa, Gary Neville nyilatkozott a luzitán csatárról, akivel hat évet futballozott együtt az Unitedben.
“Ronaldo senkinek sem kegyelmez, mindig kíméletlenül kihasználja ellenfele hibáit. Emlékszem, nemrégiben az egyik City elleni összecsapáson az őrületbe kergette Maicont” – kezdte a napjainkban többek között az angol válogatott segédedzőjeként és szakkommentátorként is tevékenykedő Neville.
“Ő volt az, aki megváltoztatta a United játékfelfogását. A Beckham, Keane, Scholes és Giggs alkotta négyesből egyiküknek sem adatott meg az a szabadság, hogy mérkőzés közben változtassanak pozíciót.”
“Emlékszem, eleinte nehéz volt hozzászoknom ahhoz, hogy senki nincs előttem a balszélen, aki besegíthetne nekem a védekezésbe. Ő ugyanis ilyenkor kalandozott át a pálya másik oldalára, annak ellenére, hogy Sir Alex Ferguson határozottan megmondta neki, hol kell játszania. Mégis rendszeresen máshol kötött ki, és ez addig elképzelhetetlen volt a Unitedben.”
“Egy igazi tehetség, olyan, amilyet korábban még nem láttam. A legvégsőkig küzd és csak a győzelem lebeg a szeme előtt. Mindig a réseket és az ellenfél gyenge láncszemét keresi.”
De lássuk akkor a tényeket manchesteri oldalról. A vörösök nagyon vezetnek, előnyük 12 egységre duzzadt a városi riválissal szemben. Formájukra nem lehet panasz, hiszen minden fronton állnak Naniék. A BL-csoportkörében ugyan két vereséget is elszenvedtek, továbbjutásuk mégsem forgott kockán, hiszen azt idejekorán bebiztosították.
Sir Alex Ferguson nagyon várja már a rangadót. Ügyes kommunikációs húzással igyekezett rányomni a terhet fiatal kollégája vállára…
“Idén mindenképp szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligáját,” – mondta Ferguson Mourinhóról és a Realról. “Rosszul kezdték a bajnokságot, emiatt tetemes a hátrányuk a hihetetlen formában futballozó Barcelonával szemben. Emiatt kétség sem férhet ahhoz, hogy José az európai kupaporondon akar trónra ülni.
“Ő lenne az egyedüli ember, aki három különböző klubnál tudná megnyerni a Bajnokok Ligáját, emiatt fantasztikus kihívás előtt áll. Úgy vélem, ez a sorozat rendkívül fontos számára. Nagyszerű munkát végzett Madridban, félelmetes kerete van. Nem titok, mennyire szeretné elhódítani a serleget.”
Evra, a United balhátvédje szerint nem kell aggódniuk Madridban, szó nincs arról, hogy a feszültség agyonnyomná a csapat teljesítményét. A francia bekk szerint “Az emberek úgy vélik, hatalmas nyomás nehezedik a játékosokra egy ilyen találkozón. Pedig ez nem igaz! Nem foglalkozunk a feszültséggel. Mindenki arról álmodik, hogy ilyen mérkőzéseken léphet pályára.”
A felek tehát készülnek becsülettel a ma esti csúcsrangadóra. A vendégeknek mindenképpen gólt kellene lőniük, és elnézve a csatársort, erre minden esélyük meg is van. A Premier League-ben 13 túrán 28-szr voltak eredményesek, a BL-ben pedig csak a tét nélküli isztambuli kiránduláson maradt impotens a támadószekció.
Parádés kilencven perc vár ránk, amelyen gólokkal kalkulálunk. Elnézve a támadókat, nagyon csodálkoznánk, ha nem jutnának el háromig a felek. Azért egy angol találatban is bízunk…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Sahtar Donyeck-Borussia Dortmund x2!

Nem kap ki a germán bajnok az ukrán télben!
A Bajnokok Ligájában ukrán-német párharcot is rendeznek. A narancssárgák 18 fordulót követően, 17 sikerrel és egyetlen vereséggel, megnyugtató, 13 pontos előnnyel vezetik az ukrán bajnokságot. A társulat ellen szól viszont, hogy nem játszott tétmeccset mostanság, novemberben bajnokizott, december elején pedig a BL-ben volt egy fellépése (Juve 0-1).
Ami a téli játékosmozgást illeti: a szenzációs frizurával rendelkező Willian immár az Anzsit erősíti, érkezett viszont a helyére a Kharkiv támadója, az ugyancsak brazil Taison. Lucescu mester továbbra is erősíti tehát a dél-amerikai vonalat, Teixeirák erős magot alkotnak a donyeckieknék.
A csoportmeccsek során az ukránok a Juve mögött, a Chelseát és a Nordsjælland-t megelőzve léptek tovább a legjobb 16 közé. Odahaza verték az angolokat és a dánokat, a talján bajnoktól viszont kikaptak. Nem álltak hadilábon a gólokkal Srináék: 6 fellépésen 12-szer voltak eredményesek, igaz, az északiaknak összesen hetet rámoltak be.
A Borussia idén nem lesz bajnok. Nem vállaltunk nagy rizikót ezzel a kijelentéssel, hiszen Jürgen Klopp együttese immár 15 pontos hátrányban van a bajorokkal szemben. Lewandowskiék a BL-ben nem hibáztak, pedig a halálcsoportba nyertek besorolást. A Realt, az Ajaxot és a Manchester Cityt is maguk mögé utasították a sárga-feketék, ráadásul veretlenül tolták le a hatmeccses sorozatot!
Reusék a bajnokságban viszont botladoznak, ám idegenben jobban megy a fiúknak. 6-5-1-es mérlegük van, 26 gólt szereztek a túráikon, egyetlen vereségüket Hamburgban szenvedték el még szeptemberben. És, ha már a kikötőváros jött szóba: nem szeretnek Sahinék az északiakkal meccselni. A hétvégén Dortmundban találkoztak a felek, és nagy meglepetésre a piros-fehér-kékek diadalmaskodtak, ráadásul 4-1-es kiütéssel.
A bajnoki forma azonban eddig sem volt kihatással a nemzetközi szereplésre! Götzéék eddig is remek támadófutballt mutattak be a BL-ben, és szerintünk ezúttal sem vallanak szégyent.
Az alaptippünk szerint a Dortmund nem kap ki, ráadásul úgy gondoljuk, hogy a német egység beveszi a donyeckiek kapuját! Tehát a 2-es csapat szerez gólt!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik