Hírek

Még négy hét van hátra a Bakony-csoport rajtjáig

A Balatonfüred és a Pápa II. is keményen gyakorol.

Javában zajlik a munka Veszprém megye két NB III-as labdarúgó csapatánál. A listavezető Balatonfüred FC új igazolásokkal készül, a tizenkettedik helyen telelő Pápa II a legidősebb utánpótlás korosztállyal edz együtt.
Az NB III. Bakony-csoportjában éllovas balatonfürediek eddig három játékossal erősítettek: Gubicza Gábor a Győri ETO-tól, a kolumbiai Leandro Gonzales a Budapest Honvéd akadémiájáról, a veszprémi nevelésű Ács Patrik pedig Zalaegerszegről igazolt a BFC-hez.
– Gubicza egy baloldali, univerzális, azaz több poszton is bevethető labdarúgó, Leonardo és Ács középpályások. Két játékos ügye van még függőben, velük kapcsolatban csak később tudok konkrétumokat mondani – árulta el Pető Tamás.A Balaton partiak szakvezetője hozzátette: az időjárás ugyan kissé átírta a programot, amit elterveztek a véghez is tudták vinni.
– Keményen dolgozunk, még négy hét áll rendelkezésünkre, hogy tökéletesítsük tudásunkat mondta volt válogatott labdarúgó.
– Nincs lehetőségünk igazolni, egy érkezőnk van, a saját nevelésű Kalmár Dániel tért vissza kölcsönből – válaszolta érdeklődésünkre Nagy Mihály. A Lombard Pápa második számú együttesének vezetőedzője ezzel együtt elégedett a mögöttük hagyott időszakkal.
– Nagyon jók a tapasztalataink, azt tudom mondani, hogy a meccseink egyelőre remekül sikerültek. A tréningjeink kemények ugyan, ám a gyakorlásokon elsősorban a játékkészséget igyekszünk fejleszteni. Az állóképesség megszerzése a mérkőzésekre marad, amelyeken keveset cserélnek, a játékosok általában 90 perceket játszanak, viszont mivel sok felkészülési találkozót kötöttünk le mindenkinek jut lehetőség foglalt össze a szakember, aki megjegyezte: elégedett a mutatott játékkal, azonban természetesen majd csak a bajnoki meccseken dől el az, hogy pontosan hol is tartanak.
A Lombard Pápa II. a szokásoknak megfelelően együtt készül az egyesület U19-es és U18-as együtteseinek keretével.
X
A harmadosztályú pontvadászat 2012/2013-as szezonja március elején folytatódik. A Bakony-csoportban március 9-10-én bonyolítják le a 14. fordulót. A balatonfürediek szombaton Mosonmagyaróváron lépnek pályára, a pápai együttes vasárnap a Csornát fogadja. A Füred rögtön rangadóval nyit: a Balaton partiak 31 ponttal az első helyen állnak, míg a mosonmagyaróvári együttes (26 pont) jelenleg a második. Az Mosonmagyaróvár ráadásul hazai pályán még hibátlan.
Horváth Gábor/Napló

Olvasói sztorik