Hírek

Lakers – irány a rájátszás?

Az elmúlt éjszaka nem volt túl sikeres, de nem állunk le: ezúttal három hazai győzelemmel kalkulálunk, és remélhetőleg a Memphis-Lakers duó hozza is a kötelezőt!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns

A Lakers nemrég fontos meccset veszített el a Suns otthonában, mely nem jött jókor Bryant-éknak, hiszen a rájátszás érdekében a Phoenix-szintű csapatokat könnyedén kellene vernie a Los Angelesnek. Itt a visszavágási lehetőség, lássuk milyen esélyekkel fut ki a két csapat a parkettre!

A Lakers valóban belehúzott az alapszakasz második felében! Gyenge szezonkezdete után a Nyugati Főcsoport alsó felében találhatta magát a csapat, és onnan nem egyszerű a felkapaszkodás… Aztán taktikát váltott D’Antoni csapata, és végre elkezdtek csapatként játszani. Jöttek is sorban a győzelmek, és bár a Miami kaliberű csapatokkal nem nagyon tudta felvenni a versenyt a gárda, az Oklahoma-t sikerült legyűrni otthon, és pár idegenbeli győzelmet is bezsebelt a csapat. Ennek köszönhetően immáron 24-28 mérleggel áll jelenleg a főcsoport 10. helyén az együttes, és nem is sok választja el őket a playoff-t érő helyektől. Komoly túrán van túl a Lakers, mely éppen egy Phoenix elleni vereséggel indult, majd következett a Minnesota-Detroit-Brooklyn hármas otthonában megnyert találkozó. Charlotte-ban még sikerrel jártak, ám a Boston és a Miami megverte őket, ám így is legutóbbi 10 meccsüket 7-3 mérleggel abszolválták, amely nem rossz teljesítmény! Bryant mellett most már egyre komolyabb szerep hárul Nash-re, World Peace-re, Howard-ra, valamint a padról beszállva Jamison-ra és Gasol-ra is. A spanyol például meccsről meccsre szépen szállítja a pontokat, így viszonylag komoly lett a Lakers palánk alatti játéka is! Saját közönség előtt a Staples Centerben 15-10-el áll a csapat, ám három meccse már nem találtak legyőzőre, és ezúttal is egy verhető csapat látogat hozzájuk. Amennyiben jól tudom, a Lakers-t nem hátráltatja sérülés, így a Nash-Bryant-Wold Peace-Howard-Gasol-Jamison hatos fogat pályán lesz várhatóan a mai este folyamán.

A vendég pedig a szebb napokat is megélt, jelenleg a főcsoport utolsó helyén tanyázó, 17-35 mérleggel rendelkező Phoenix Suns lesz. D’Antoni tehát vendégül láthatja korábbi sikercsapatát, amely az évek alatt szép lassan elkopott, így már csak névleges szerepet tölt be az NBA-ben, komoly esélyei nincsenek… Három vesztes meccsen van túl zsinórban a Suns, melyből kettő az Oklahoma ellen esett meg – mely azért megbocsátható. Legalábbis az lenne, de a legutóbbi meccsen dobott 69 pontjuk egyértelműen nem NBA-színvonalat képvisel… Oklahomában még eljutottak 96-ig, de a Hornets otthonában sem sikerült 90-ig jutniuk. Igaz, nemrég sikerült a Memphis együttesét meglepniük, időnként produkálnak ilyen meglepetéseket a phoenixi srácok, de ennél többre nem képesek. Idegenben egyértelműen a leggyengébb nyugati csapatról beszélünk 5 győzelmükkel és 22 vereségükkel. Nincs igazán kiemelkedő teljesítmény idén a csapatban, nincs egy kimondott vezére a Suns-nak, ami pedig az NBA-ben elengedhetetlen. Hol Dragic, hol Scola, hol pedig Dudley nyújt szép teljesítményt, de ez kevés jelenleg… A gárdába hosszú idő után, a New Orleans elleni meccsen visszatért Jermaine O’Neal, aki ha formába lendül, akkor komoly erőssége lehet a Suns-nak főleg a palán alatti játékban, ahol eddig gyatrán teljesített a csapat. Az Oklahoma elleni hazai meccsen is sikerült már neki összeszednie 8 lepattanót. Sérült nincs a vendégeknél, ennek ellenére nem hiszem hogy komoly reményeket kell táplálniuk a Los Angeles-i meccset illetően…
Phoenixben tehát már összecsapott nemrég a két együttes: akkor 92:86 arányban tudott nyerni a Suns egy feljövőben lévő Lakers ellen, amely mindenképp egy kisebb meglepetés volt. Novemberben pedig ebben a felállásban is megmérkőztek, akkor simán 114:102 arányban tudott nyerni a Lakers úgy, hogy az egész meccsen irányított és nem volt a vendégeknek egy nyertes negyedük sem. Ezen a meccsen mindenképp hazai sikerrel kalkulálok. Ez a Phoenix idén nagyon gyenge, és egy playoff-ra hajtó Lakers-nek mindenképp simán kellene vennie ezt az akadályt. Mivel a sima hazai sikerre nagyon gyenge oddsokat kaphatunk, így a hendikepet venném elő: a Lakers legalább 5 ponttal nyer ma este (1,52 körüli szorzó)!

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings

Sokszor írtam már a Memphis együtteséről, a vendégek eddigi szerepléséről pedig lényegesen kevesebbet, ezúttal mindkét csapat górcső alá kerül!

A Memphis együttesét nemrég elhagyta idei egyik legjobb teljesítménnyel rendelkező játékosa Rudy Gay személyében, aki Torontóba költözött, és a Raptors csapatát erősíti a szezon hátralévő részében. Maradt tehát Randolph és Marc Gasol, akik ketten a rájátszásig vezethetik a grizzlyket, melyre minden esélye meg is van a csapatnak! A Memphis kiválóan tartja magát a Nyugati Főcsoport élbolyában: jelenleg a 4. helyen tanyáznak 32-18 mérlegükkel, mely véleményem szerint felülmúlja a szezon eleji várakozásokat. Saját közönség előtt is erősek: eddig 20 siker mellé mindössze 8 vereséget szedtek össze odahaza. Nemrég azonban két gyengébb csapat is nyerni tudott Memphisben: a New Orleans és a Phoenix is meglepte a gárdát, azonban ezt sikerült két győzelemmel kompenzálnia a csapatnak: a Minnesota és a Golden State csapatát is legyűrte a Grizzlies. Ahogy említettem: Gasol és Randolph a csapat két fontos erőssége, illetve Conley is képes kiemelkedően játszani, a palánk alatti erős játékát egyértelműen Zach Randolph-nak köszönheti a Memphis, aki eddig 11 feletti lepattanószámot átlagolt meccsenként. Jó formában van tehát a Memphis, komolyabb sérültjük sincs és a védelem is nagyjából összeállt a Warriors és Timberwolves elleni meccseken, úgyhogy jó előjelekkel várhatja ezt a találkozót a Memphis!

A vendég pedig az idén nem túl nagy játékerőt képviselő, ám jó formában lévő és meglepetésekre képes Sacramento együttese! A Kings nincs egyszerű helyzetben: nagyon úgy fest, hogy gondok vannak a csapat háza táján és hamarosan átköltöztethetik az együttest – bizonyos információk szerint a cél Seattle lehet. Ennek ellenére küzd a csapat rendesen, jelenleg 19-33 mérleggel állnak a főcsoport 13. helyén. Habár a playoff-ra szemernyi esélye sincs a gárdának, becsületből kihajtják magukat a meccseken, és ennek köszönhetően már két meccses győztes szériában van a gárda: a Utah és a Houston is elvérzett nemrég náluk, ráadásul a Jazz-nek 120, míg a Rockets-nek 117 pontot szórtak! Thomas mindkét meccsen brillírozott, illetve Thornton és Thompson is szépen teljesített, az utóbbi időben viszont mintha visszavett volna a lendületéből a korábban jobban játszó Cousins-Evans kettős. Bár a Houston ellen Cousins megrázta magát, és 20 pontot és 7 lepattanót is szerzett, ami meglehetősen jó teljesítmény. A palánk alatti játékban egyébként is ő, illetve Thompson viszi a csapatot: Cousins 10, míg Thompson közel 7 lepattanót átlagolt eddig meccsenként.
Mivel egyik oldalon sincs meghatározó hiányzó, így egy komoly meccset várok. Azonban így az erőviszonyok is egyértelműbbek: egy otthon erős, palánk alatt jobban teljesítő, védekezésben jól muzsikáló Memphis fogad egy idegenben gyenge és csak becsületből hajtó Sacramento-t. Januárban kétszer is megmérkőztek egymással: Sacramento-ban 113:81-re nyert a Memphis, míg ebben a felállásban remek védekezéssel 85:69-re nyert a Randolph és Gasol vezette Grizzlies. Ma is egy jól védekező és palánk alatt remekül teljesítő Memphis-t várok a pályára, ebből fakadóan legalább 6 ponttal nyer a Grizzlies, és szerintem nem lesz sok pont sem: 197 pont alatt megállnak majd a csapatok!

További megfontolandó tippek:
Utah Jazz – Oklahoma City Thunder / hendikep +10 ponttal Utah Jazz
Toronto Raptors – Denver Nuggets / Denver Nuggets
Miami Heat – Portland TrailBlazers / 205 pont alatt
Golden State Warriors – Houston Rockets / Golden State Warriors

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik