Hírek

Ismét a Dallasban bízunk

Remélem annak ellenére, hogy nem jelentkeztem friss információkkal a hétvége folyamán az NBA-ből, az olvasók többsége nyereséges volt. A csütörtöki napon megírt tippek jelentős része bejött, pedig ez ritka az NBA-ben, hiszen nehéz előre jósolni a meccseket a szoros menetrend végett. Íme itt a következő sor, reméljük sikerekkel kezdjük a hetet!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Dallas Mavericks – Atlanta Hawks

A Dallas csapata megkezdte hazai meccssorozatát, zsinórban ez lesz a harmadik dallasi ütközete a gárdának, és eddig a Portland és Golden State elleni meccseket sikerrel vette a Nowitzki vezette Mavs.

Továbbra sem adta fel a reményt a Dallas – már ami a playoff-ba kerülést illeti. Jelenleg a Nyugati Főcsoport 11. helyén tanyáznak 22-28 mérleggel, köszönhetően a rettenetes szezonkezdetnek, melyet a német Nowitzki nélkül próbált meg átvészelni a Dallas. Messze még az alapszakasz vége, de a Mavs-nek nagyon kell kaparnia a rájátszásért, hiszen a 8. helyen tanyázó Rockets már bőven pozitív mérleget tud felmutatni. A meccseket azonban hol hozza a Mavs, hol pedig nem: a nagyobb csapatokkal nem tudják felvenni a versenyt (Oklahoma, San Antonio), ráadásul idegenben még a közepes erősségű csapatok ellen sem túl sikeres a gárda, azonban a hazai meccseket meglehetősen magabiztosan nyeri a társaság! A meccseik közt is van pihenő idejük, hiszen 7-én verték a Portland csapatát, majd 10-én a Golden State együttesét, most pedig az Atlanta érkezik hozzájuk. Dallasban egyébként nem egyszerű nyerni: eddig 14-9 mérleget tud felmutatni a Mavs saját közönség előtt, mely nem rossz teljesítmény, legutóbbi 3 hazai meccsükön veretlenek maradtak. A csapat egyetlen sérültje Chris Kaman (42 meccs, átlag 12.4 pont/meccs, 6.2 lepattanó/meccs), de az ő pótlását meg tudja oldani a Dallas. Olyan nevek segítik a csapatot, mint: Dirk Nowitzki, Shawn Marion, O.J. Mayo, Vince Carter vagy Elton Brand.

A vendég pedig a főleg otthon vitézkedő, ám egyértelműen a Keleti Konferencia meghatározó csapatai közé tartozó Atlanta Hawks. A Hawks jelenleg főcsoportjának 6. helyén áll 27-22 mérleggel, azonban nem árt hátrafelé tekingetni a gárdának, hiszen a Boston és a Milwaukee is a nyakukban liheg… Idegenben nem olyan ütős az Atlanta, melyet jól mutat 10-13 mérlegük útjaik során, ráadásul legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből csak egyet tudtak megnyerni, és azt is csak a gyengécske Charlotte otthonában… Minden főcsoport riválisa átgázolt rajtuk az utóbbi időben: az Indiana, a Chicago, a New York és a Brooklyn otthonában sem tudtak meglepetést okozni, ennek köszönhetően kicsit le is szakadtak az első 5 csapattól. Most pedig egy vesztes hazai meccsről érkezik a Hawks: a New Orleans is nyerni tudott náluk, és nem is kis különbséggel: 100:111 lett a vége a Hornets elleni meccsnek, és nyomát sem lehetett látni a korábbi remek atlantai védekezésnek… A csapat legnagyobb baja, hogy kidőlt a szezon hátralévő részére Louis Williams (39 meccs, átlag 14.1 pont/meccs), aki azért nagy erőssége volt eddig a Hawks-nak. A Hornets elleni meccsen már visszatérhetett a pályára Harris és Pachulia is, ám ők sem tudtak segíteni a csapatnak a vereség elkerülésében…
Mindkét csapat vegyes formát mutat tehát, de számomra az utóbbi időben meggyőzőbb a Dallas teljesítménye. Az Atlanta nem tudja felmutatni a korábban tapasztalt kemény védekezését, a támadásokban pedig egyedül nagyon kevés Al Horford és Josh Smith. Idegenben verhető ez az Atlanta, pláne a Dallas számára, amely otthon azért a legnagyobbakat is megizzasztja. Nálam ez egyértelműen hazai sikert tartogat (1,55), akár még -3.5 pontos hendikepről is (1,85)!

Detroit Pistons – New Orleans Hornets

A Detroit csapata élet-halál harcot vív az alapszakasz hátralévő részében, hiszen a playoff esélye még nem úszott el teljesen, de az ehhez hasonló meccseket mindenképp nyerni kell az első 8-ba kerüléshez!

A Pistons ennek fényében játszotta legutóbbi két meccsét: előbb a San Antonio Spurs ellen nyertek nagyon jó meccsen (119:109), majd a Milwaukee Bucks ellen egy még fontosabb derbit hoztak le sikeresen (100:105), ráadásul idegenben tudtak nyerni a Bucks ellen. Ezen a két találkozón végre azt a Detroit-t láthattuk, amely valóban megérdemli a rájátszásban való szereplést. Azonban ez még nagyon távol van, hiszen 20-32 mérlegük még mindig csak a Keleti Főcsoport 10. helyére elegendő. Ez a két meccs azonban bizakodásra ad okot, főleg hogy egy erős San Antonio-t, és egy szintén playoff-ra hajtó, otthon nem rossz Milwaukee-t sikerült legyűrni! Calderon, Stuckley, Villanueva és Monroe remekül teljesített az elmúlt meccseken, és ezen a mai találkozón is az ő formájuk billenteti a Detroit oldalára a mérleg nyelvét! Hazai oldalon Drummond az egyetlen sérült játékos (50 meccs, átlag 7.3 pont/meccs), aki a Brooklyn elleni meccsen szedett össze egy komolyabb hátsérülést, és várhatóan 5-6 hétig nem lesz bevethető.

Vendégük ezúttal a Nyugati Főcsoport 11. helyén tanyázó, idén 1-2 meglepetésre jó, ám egyébként nem túl acélos New Orleans lesz. A Hornets egy két meccses túra után érkezik erre a derbire: Atlantában sikerült meglepetést okozniuk 11 pontos győzelmükkel, ám a Toronto elleni éjjeli meccsen már alulmaradtak. A gárda számára kulcskérdés, hogy Eric Gordon hogyan teljesít meccsről meccsre… Az Atlanta ellen jól játszott, és nyert is a csapat, míg a Raptors ellen – többek közt sérülésének is köszönhetően – visszafogottabban teljesített, és láthatóan esélye sem volt csapatának a meglepetésre a Rudy Gay vezette Toronto otthonában. Így 17-34 mérleggel áll a gárda a Nyugati Főcsoportban, idegenben pedig 9-19 mérleget tud felmutatni, ami nem rossz, de nem is épp a legyőzhetetlen kategória. Most pedig nincs épp nyerő szériában idegenben a Hornets, miután legutóbbi 5 meccséből négyet elveszített túrái során. Ryan Anderson és Eric Gordon nyújt – a csapat erejéhez képest – kimagaslót idén, azonban ha egyikük nem tud maximálisan teljesíteni egy meccsen, akkor nagy valószínűséggel a Hornets sem tud nyerni…
Számomra egyértelmű, hogy a két csapat közül melyik képviseli a jelentősebb játékerőt. A Hornets ráadásul meccsről érkezik, egyenesen Kanadából, bár olyan sokat nem kellett utazniuk. Ezzel szemben a Detroit rá tudott készülni erre a derbire, és számukra fontosabb is ez a találkozó, mint a vendégek számára. Ennek fényében én itt hazai sikerrel kalkulálok (1,55), és a Dallas meccshez hasonlóan itt is be merem vállalni a -3.5 pontos hendikepet (1,83)!

További gyors tippek éjszakára:

Philadelphia 76ers – Los Angeles Clippers

A hazaiak számára létfontosságú ez a derbi, hiszen a playoff-ért harcolnak keleten, míg a Clippers igyekszik a visszatérőknek köszönhetően kimászni az elmúlt hetek hullámvölgyéből. A Philly jó szériát fut annak ellenére, hogy Jason Richardson és Thaddeus Young sem alkalmas játékra. Ez azonban a támadójátékban is meglátszik, hiszen az elmúlt 5 meccsek egyikén sem dobták meg a 100 pontot. A Clippers ellen azonban a kevés ponttal nem lehet nyerni, főleg úgy, hogy Chris Paul és Blake Griffin is visszatért a Clippers-hez, mindössze Caron Butler és Chauncey Billups sérült. Ez meglátszott a Knicks ellen is, ahol lemosták Carmelo Anthony-ékat a pályáról. Ezen a meccsen nem lesz elég Holiday a hazaiaknál, így én vendég sikerre számítok!

Cleveland Cavaliers – Minnesota Timberwolves

A Wolves back-to-back érkezik erre a derbire, és Memphis-ben is megverettem őket – sikeresen. Kirilenko a legújabb sérültje a csapatnak Love mellett, no meg Roy is sérüléssel bajlódik. A Cleveland habár kikapott legutóbb a Nuggets ellen, az Orlando és a Charlotte mellett nemrég megverték az Oklahoma csapatát is, ami nem kis szó, még akkor sem ha hazai környezetben történt ez a siker! Irving, Gee és Ellington jól teljesített az elmúlt meccseken, és a vezetésükkel ismét nyerhet a Cavs egy fáradt, és sérülésekkel küzdő Minnesota ellen! Vállalhatónak tűnik még a -4.5 pontos hendikep hazai tipp is!

Chicago Bulls – San Antonio Spurs

Ahogyan a hétvégére jósoltam: a Chicago a visszatérőknek köszönhetően szép sikert aratott Salt Lake City-ben a Utah felett, és szépen hozták a kiváló szorzót! A baj ezúttal az, hogy a Bulls-nál nem játszhat majd sérülése miatt Hinrich, illetve Belinelli és Noah játéka is kérdéses. Viszont rá tudott pihenni erre a meccsre a Bulls, ellenben a Spurs egy komoly meccsről érkezik ide, melyet sikeresen vívtak meg a Brooklyn ellen Tony Parker vezetésével. A San Antonio mostanság megtanult élni Duncan és Ginobili nélkül, de úgy gondolom, hogy ma este a Bulls otthonában nem lesz könnyű dolguk, még akkor sem ha a Chicago idén idegenben remekel inkább! Itt a hazai győzelem felé hajlok, de a hazai lehetséges hiányzók miatt csak óvatosan ezzel a tippel!!!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik