Hírek

Az első hazai MU szurkolói klub

Mintegy nyolcvan fő részvételével megalakult az első magyarországi Manchester United szurkolói klub.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közel egyéves munka eredményeként a klubot bejegyezték az MU hivatalos honlapján, s regisztrálták az angol egyesület szurkolói klubjai között – írja a 10kerkult.hu.

Vincze Szabolcs klubelnök elmondta, több külföldi csapatnak is van magyarországi szurkolói klubja, a Manchester Unitednek még nem volt, s valamivel több, mint egyéves előkészítő munka után jutottak el a hivatalos megalakulásig. A szervezés az egyesület megalapításával kezdődött, de a legfontosabb, hogy a szurkolói közösséget elismerje az anyaklub is.

– A korábbi szurkolói eseményekről egy fotókkal telerakott portfóliót küldtünk ki, s ez hatott, néhány napon belül visszaírtak az Old Traffordról – mesélte a klubelnök. – A feltételeik között szerepelt, hogy ötven hivatalos klubtag legyen regisztrálva. Ezt teljesítettük. Ha ez eléri a száz főt, elég sok kedvezményt kaphat a klubunk, például az MU hazai meccseire jegyeket, utazási engedményeket, stb.

Elmondta még, hogy a klub tiszteletbeli elnökének Kemény Dénest kérték fel, aki örömmel vállalta a feladatot.

– Az MU-nak számtalan más országban vannak rajongói, s alakítanak hivatalos szurkolói klubokat – mesélte Kakstetter Márton. – Minden kisgyerek választ magának egy klubot, amikor elkezdi őket érdekelni a sport, a szurkolás, az MU pedig eléggé népszerű és jó klub is ahhoz, hogy ez legyen a kiválasztott klub. Így jártam én is. Valójában érzelmi alapú választás volt.

Érdekesség, hogy a hivatalos klubtevékenység elismeréseként a magyarországi elnök és egy elnökségi tag meghívást kapott az MU szurkolói klubok éves konferenciájára.

A klub szeretettel vár a soraiba további elkötelezett MU-szurkolókat!

Olvasói sztorik