Hírek

Edzőváltás után a szigetlakók (II.)

Palermóban is kitelt a korábbi tréner becsülete, és Malesani irányítja hétfőtől a rózsaszínű gárdát. A Genoa az életéért küzd - ezúttal Parmában...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Palermo-Pescara 1! (0-1) 1!

Edzőt váltott a rózsaszín gárda, és az új tréner szerintünk alaposan feltüzeli a szicíliaiakat! Nyer a Palermo, lehet, hogy kettővel!
Gian Piero Gasperinit elbocsátotta a Palermo tulajdonosa. E tény egy cseppet sem okozott meglepetést, ugyanis a szigetlakók az utolsó helyre csúsztak vissza vasárnapi vereségükkel. A rózsaszínek 23 mérkőzésen mindössze 17 pontig jutottak, november óta nem ünnepelhettek győzelmet Miccoliék. Az elmúlt 9 fordulóban három iksz mellett hatszor kikaptak. A váltás – ismerve a számokat – nem okozott meglepetést…
Az új edző Malesani lett: a rutinos trénertől a bennmaradást várja el a klubvezetés. A szakember oldott már meg nehezebb feladatokat is, így a palrmoi ultrák bizakodnak: a gárda megkezdi a felzárkózást már a hétvégén! A csapat a Renzo Barberában is gyengélkedik: 3-4-4, a Cataniát, a Sampdoriát és a Chievot verték, de legutóbb november 24-én örvendeztették meg drukkereiket – igaz, akkor nagyon, hiszen a szicíliai riválist, a Cataniát páholták el.
Ilicicék támadójátéka aggasztó, különösen idegenben: 12 túrán mindössze 5-ször voltak eredményesek, így nem is meglepő, hogy egyelőre nyeretlenek idegenben (0-4-8). Malesaninak tehát lesz dolga, bőven, ráadásul az első meccsén nem számíthat az eltiltott Miccolira, Mantovani, Ilicic és Hernandez pedig sérüléssel bajlódik.
Az ellenfél is kieső helyen áll, a Delfinek 20 egységgel a 18.-kak. Idegenben 2-1-8 a mérlegük, Cagliariban és Firenzében nyertek a kék-fehérek. Cristiano Bergodi együttese borzalmas formát mutat: január hatodikán nyertek meglepetésre a violáknál, azt követően négy vereséget szenvedtek el zsinórban. Ebben a periódusban rúgtak két gólt (Bologna 2-3), viszont kaptak 13-at.
Terlizziék nincsenek könnyű helyzetben, Weiss, Togni és Quintero sem léphet pályára jó eséllyel a Renzo Barberában. Ha kikapnak a delfinek, úgy a Palermo megelőzi őket, ugyanis a szicíliaiaknak jobb a gólarányuk. Nem nagy mondás ez, hiszen a Pescaráé legrosszabb találati mutató az egész ligában: 19-48…
Ősszel a kék-fehérek nyertek, előtte, szűk egy évtizeddel korábban viszont a Palermo győzött oda-vissza a Serie B-ben. És ezúttal is a délieknek szavazunk bizalmat. Az új trénertől csodát várnak a hazaiak, és szerintünk meg is kezdik a felzárkózást a szigetlakók! Sőt, akár kettő is lehet majd a végén közte – természetesen a hazaiak javára!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Parma-Genoa x2!

A kiesés elől menekülő kikötővárosiak szerintünk ponttal, pontokkal távozhatnak Parmából!
A 24. fordulóban találkozik egymással a két alakulat, ezúttal az Ennio Tardiniben randevúznak a felek. A hazai gárda áll jobban, nem is kicsit, ugyanis a keresztesek a 31 ponttal a 10. pozíciót foglalták a játéknap előtt. Odahaza kimondottan veszélyes a Donadoni-egység: 6-4-1-es mérleggel büszkélkedhet, verte az Intert és a Romát, egyetlen vereségüket a Napolitól szenvedték el – legutóbb…
Sansonéék azonban nincsenek jó passzban: a téli leállást követően még nyertek ugyan egy meccset (Palermo otthon 2-1), ám azt követően két iksz, majd két zakó. Igaz, nem volt egyszerű sorozatban a sárga-kék egység, hiszen fogadta a Juvét és a Nápolyt, és járt közben Firenzében is. Összességében tehát igazi középcsapat a Parma, Európa ligás terveket nem szövögethetnek Amauriék, és a kiesés réme sem fenyegeti őket.
Marchionni és Rosi sárga lapos eltiltását tölti majd, Galloppa, Santacroce és Mirante pedig sérülés miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.
A vendégekről ugyanez nem mondható el, hiszen a piros-kékek a túlélésért játszanak hétről-hétre. A kikötővárosiak 23 meccset követően 21 ponttal a 17. helyen tanyáznak, ám nagyon kell hátra tekintgetniük, ugyanis az üldözők ott lihegnek a közvetlen közelükben: a Pescara 20, a Siena és a Palermo 17-17 egységet gyűjtött.
Vendégsében 2-3-6-os sort tudnak felmutatni Boriellóék: a Lazionál és Bergamóban nyertek, de ezeket a sikereket nem mostanában aratták a fiúk. A szezon közben érkező Luigi del Neri nem tudott csodát tenni a piros-kékekkel, így elfogyott velem szemben a türelem, és érkezett Ballardini, aki korábban már trenírozta a Genoát. A szakember egy Juve elleni idegenbeli döntetlennel mutatkozott be, majd a Laziot egy őrült mérkőzésen múlték felül Bertolacciék (3-2).
E fontos ütközetben Bovo, Vargas, Jankovic és Cassani nem lehet majd ott a pályán, ugyanis sérüléssel bajlódnak.
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott: 4-6-3. Sok a döntetlen… Most is jó eséllyel lesz iksz, ám nem zárjuk ki a vendégek győzelmét sem! Az elmúlt években rendre mindkét alakulat betalált az egymás elleni találkozókon, így hát ez az opció is befigyelhet!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik