Hírek

Edzőváltás után a szigetlekók (I.)…

Kétfelvonásos darabunk első részét ma mutatjuk be kedves blogtársainknak... Első felvonás, első szín: Mallorca...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Mallorca-Osasuna 1(x)!

Új edző irányítja a szakmai munkát a szigeten: Manzano mester győzelemmel mutatkozhat be a piros-feketék kispadján!
Joachim Caparos-szal szemben elfogyott a türelem a San Sebastian-i vereséget követően: a szezont remekül kezdő, ám később mély válságba került gárda kieső helyre esett vissza, most a 19., 22 fellépésen 17 pontot szerezve. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az első öt játéknapot követően 11 egység szerepelt Hemedék neve mellett, akkor még elkeserítőbb kép tárul elénk…
Az ámokfutást tehát vasárnap este unta meg a tulajdonos, aki nem húzott váratlant: Manzano mestert bízta meg a nem könnyű feladattal, ám a remek pedagógus hírében álló szakember már bizonyított korábban a gárdánál: történetében először kupagyőzelemre vezette a Mallorcát!
Elsősorban a védelmet kell rendbe raknia a trénernek, ugyanis Pereiráék immár 42-szer kapituláltak. Ennél többször csak a la Coruna-i hátsó alakzat “gólképesebb”. Az elmúlt hetekben különösen gyengén teljesítettek a bekkek: a négy legutóbbi játéknapon mindannyiszor hármat kaptak – nem is csoda, hogy pont nélkül maradtak ebben a periódusban.
Dos Santosék helyzete azonban mégsem reménytelen, ugyanis a 16. Granada mindössze két győzelemnyire van tőlük. A hazai mutatója is gyenge Casadeuséknak (3-2-5), az Espanyolt, a Real Sociedadot és a Valenciát verték a szigetlakók, de e három siker az első három hazai fellépésükön történt. Az utolsó győzelmét az Iberostar Estadio-ban szeptember 23-án aratta a csapat!
Javi Marquez eltiltás, Joao Victor, Bigas és Aouate pedig sérülés miatt nem lehet ott a kiesési rangadón.
Mert bizony kiesési rangadót rendeznek a szigeten. A vendég a 17., tehát a vonal fölött tanyázik, neve mellett 21 pont áll. A pamplonai alakulat idegenben borzalmasan gyenge: mérlege 1-2-7, és mindössze hétszer volt eredményes a túráin, ez a legkevesebb az egész ligában. Egyetlen sikerét Barcelonában aratta az Espanyol vendégeként, de annak már három hónapja. A két iksz helyszíne San Sebastian és Madrid külvárosa (Getafe) volt. És még valami: ötször nem szerzett gólt vendégségben az északi gárda…
Jose Luis Mendilibar alakulata az elmúlt hetekben – önmagához képest – egészen jól szerepel. Két fontos mérkőzést megnyertek Soláék (Depor, Celta), pontot szereztek a Reallal szemben, a barcelonai vereség meg ugye benne volt a pakliban.
Riesgo, Sisi és Timor sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
Élet-halál harc lesz ez az ütközet! Az ősszel Pamplonában 1-1-e végeztek a felek. Egyébként a hazai pálya előnye igencsak markánsan kidomborodik a két együttes statisztikájában. Az Osasuna 2006 áprilisa óta nem nyert a Mallorca ellen idegenben…
A Mallorca Manzano érkezésével új lendületet kaphat, szerintünk Dos Santosék három ponttal gazdagodnak, legrosszabb esetben pedig döntetlennel végződik a kilencven perc.

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Eintracht Frankfurt-Nürnberg 1!

A nemzetközi porondra hajtó hazaiak jó eséllyel begyűjtik a három pontot.
Bravúrosan szerepel az idén az újonc! A gárda – amely egy esztendeje még a második vonalban szerepelt – jelenleg a Bundesliga 4. helyén tanyázik, Armin Veh legénysége 36 pontot zsebelt be eddig, a második helytől 3, a 3.-tól egy egység választja el, előnye viszont hat pont az 5. Mainz-cal szemben. Odahaza, a Commerzbank Arénában félelmetesen teljesítenek Meierék! 7-2-1-es sort futottak, csak a Mainz tudott náluk győzni, a bajnok is csak egy ponttal tért haza (a másik pontvesztés sokkal fájdalmasabb volt – újonctársa, a tökutolsó Greuther Fürth ikszelt vele).
A meglepetéscsapat a leverkuseni botlást követően két meccset nyert meg egymás után, előbb a Hoffenheimet verték odahaza, majd Hamburgból távoztak értékes három ponttal. A Meier-Aigner-Inui támadószekció remekül teszi a dolgát: együtt immár 24 találatot jegyeznek, az össze találatnak (38) tehát a kétharmada a nevükhöz köthető.
20 csatájukból 14-szer jött a +2,5-ös opció, gólarányuk 38-31, tehát nem kell unatkozni a piros-feketék mérkőzésein. Odahaza eddig mindig szereztek legalább egy gólt, és összességében minden egyes fellépésükön esett legalább két találat!
Jó forma, megbízható hazai teljesítmény: nem egyszerű manapság pontot szerezni Frankfurtban…
És akkor lássuk, hogy a Nürnberg eddig milyen szériát futott. Ha egy szóval kellene jellemezni a frankok teljesítményét, akkor leginkább a szeszélyes lenne a legmegfelelőbb jelző a nürnbergiek teljesítményére. A brigád a 14. 24 ponttal, tisztes távolságban az osztályozós pozícióban tanyázó Hoffenheimmel szemben (8 pont).
Dieter Hecking helyét Michael Wiesinger vette át a téli szünetben, a korábbi tréner már a Wolfsburg szakmai munkáját irányítja. A leállás óta Pekharték otthon ikszeltek a Hamburggal, csúnyán kikaptak Dortmundban, majd verték hazai környezetben a Gladbachot. A hazai teljesítménnyel nincs is olyan nagy probléma (csak a Frankfurt és a Stuttgart nyert Nürnbergben még a szezon elején), ám idegenben azért nagyon döcög a szekér. 2-2-6 a mutatójuk, két sikerüket azonban az első két túrán aratták: a nyitófordulóban Hamburgban, majd a 3. játéknapon Mönchengladbachban. Azóta nem ünnepelhettek sikert vendégségben a frankok! Gólarányuk távol otthonuktól pocsék: 7-17, ötször gólt sem rúgtak Pinoláék…
Hlousek, Marcos és Stephan sérülés miatt kihagyja a frankfurti túrát. Eltiltottja nincs a csapatnak.
Ősszel az újonc nyert Nürnbergben, két éve mindkét együttes hozta a hazai meccsét. És most is a vendéglátónak szavazunk bizalmat. Armin Veh együttese látványos futballt ad elő hétről-hétre, és szerintünk a nürnbergiek nem tudják feltartóztatni a remek szériát produkáló frankfurtiakat. Tippünk tehát 1-es!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik