Hírek

Irány a második vonal!

Ma egy francia és egy angol másodosztályú meccs került az étlapunkra. No és még sok-sok tipp befigyel!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Auxerre-Tours +2,5! +1,5! 1(x)!

Bár a gall második vonalban általában nem jellemzőek a gólgazdag mérkőzések, most a Stade de l’Abbe-Deschamps-ban mégis várunk két-három találatot… No meg hazai sikert!
A 24. fordulót rendezik a francia második vonalban, és bizony mindkét alakulat szebb reményekkel vágott neki a pontvadászatnak, mint ahol jelenleg tart. A hazaiak tavaly mondtak búcsút a League I-nak, és hiába a fogadkozás, esélyük sincs a visszakerülésre. A fehérek alaposan meggyengültek, így nem is csoda, hogy jelenleg a középmezőnyben tanyáznak. Bernard Casoni alakulata a 11., 22 meccsen 28 pontot gyűjtve, hazai környezetben 5-3-3-as mutatót felvonultatva. Kapoék összesített gólaránya 31-35, tehát – ismerve a mezőnyt – még azok közé a gárdák közé sorolhatók, amelyek eseménydús mérkőzéseket vívnak általában. Az over-under arányuk 12-10, az ilyen mérleg ritka a ligában.
Totálisan szeszélyes egyébként a teljesítménye, az idén három tétmérkőzést játszott, hazai pályán egy vereség egy élcsapattól (Caen 1-2), egy iksz egy kiesés elől menekülő alakulat ellen (Le mans 1-1), majd győzelem idegenben egy vonal alatti társulattal szemben (Laval 4-5). Ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni, ám azért abban lehet bízni, hogy abszolút riválisa ellen motivált lesz a gárda. No és arról az apró tényről sem szabad megfeledkezni, hogy a veszélyes zónától mindössze 5 pont az előnye Sanogóéknak…
A Tours tavaly élcsapatnak számított, a 6. helyen végzett, ám az idén elmarad egy esztendővel ezelőtt mutatott formájától. A gárda is 28 pontig jutott, ezt 23 fellépésen szerezte. Idegenben viszont nagyon impotensek a fiúk, mindössze 7 egységet zsebeltek be a túrákon (1-4-7), gólarányuk kirándulásaikon egészen tragikus: 9-26! Egyeteln sikerüket még szeptemberben aratták, meglepetésre Caen-ban. Azóta nem megy vendégségben a gárdának: a legutóbbi két fellépésüket Berenguerék egyaránt 3-1-re veszítették el, igaz, a két hazai ugyanilyen arányban megnyerték. Marad a hullámvasút? Azaz idegenben továbbra is gyengélkednek majd a kékek? Nos, szerintünk igen.
Ami a találatokat illeti: Bergougnoux-ék 13-szor játszottak +2,5-ös meccset, és csak 10-szer maradtak 3 találat alatt…
Mi sülhet ki ebből a mérkőzésből? Szerintünk a hazaiak behúzhatják a három pontot, és ismerve a gárdák játékfilozófiáját, könnyen összejöhet 2-3 gól… Tippünk tehát 1(x), +1,5 és +2,5!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Watford-Crystal Palace 1! +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek az angol második vonalban. A piros-sárgák a Vicarage Roadon a Crystal Palacet látják vendégül, azaz a 4. fogadja az 5.-et. Zola mester 30 meccsen 52 pontot hozott össze, otthon és idegenben egyaránt 8-2-5-ös sort produkálva. És a gólokról. 58 találatával a legtermékenyebb együttes a Watford a ligában! Matej Vydra immár 19 gólnál jár, 21-9 az over-under mutatója.
Abdiék formája egészen biztató, az elmúlt öt fellépéséből négyet sikerrel vívott meg, az összképet egy váratlan bristoli vereség rontja le. Deeneyék egy győzelemmel felugorhatnak a 2. pozícióba, amely ugye egyenes feljutást ér a Championshipben. A Cardiff nagyon meglépett a mezőnytől, z ezüstéremre egyforma eséllyel pályázik a Leicester, a Hull, a Watford, a Crystal Palace és még némi jóindulattal a Middlesborough is. Az élcsapatok egymás elleni ütközetein szerzett pontok hatványozottan számítanak majd a végelszámolásnál…
És ugye a “Kristály Palota” is ott szerepel a riválisok között, a piros-kékeknek 51 pontjuk van, Ian Holloway alakulata 14-9-7-es mérleget produkált. Otthon kimondottan erősek Speroniék, idegenben viszont sebezhetőnek tűnnek (5-4-6), legutóbb november elején nyert túrán, idei két kirándulásán még gólt sem rúgott, pedig nem nagycsapatoknál vizitáltak Zahaék (Huddersfield, Burnley).
A támadószekcióval nincsen gond, 52 gólt hintettek eddig a fővárosiak, Glenn Murray immár 24-et termelt. A kapott oldalon 37 gombóc szerepel, az első ötben csak a Watford kapott nála többet. Idegenben visszafogottabbak azért a londoniak, 17-20 a túragólarányuk.
A gárda szeptember elejétől november derekáig futott egy remek szériát, akkor megőrizte veretlenségét a csapat, azóta azonban kissé hullámzóan teljesítenek Butterfieldék.
Két remek támadósor, két, olykor bizony ingatag védelem. A Watford mutat valamelyest jobb formát, a Palace hajlamos betlizni idegenben. Az egymás elleni mutatójuk nagyon kiegyensúlyozott (11-7-13 watfordi szemszögből). A gólokban nagyon bízunk, szerintünk remek kilencven percet produkálnak a felek. Összejön a 3 találat, az tuti!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

És akkor még néhány megérzés: az Almere-Sparta és a De Graafschap-FC Eindhoven meccsen adható a +2,5, utóbbin sima hazai várható. A PSG nem hibázik a Bastia ellen, és a Kaiserslautern is három ponttal gazdagodhat. A Cesena-Ternana kilencven perc pontosztozkodással zárulhat…
Olvasói sztorik