Hírek

Hétvégi tippözön

Az elkövetkezendő 3 napban sajnos nem tudok minden nap friss tippekkel érkezni, így a mai bejegyzésben a hétvégi NBA kínálatból szemezgetek. Bár itt meglehetősen nehéz előre tippelni, hiszen folyamatosan változnak az erőviszonyok, azért egy próbát mindenképp megér. Legközelebb hétfő délelőtt jelentkezem friss NBA tippekkel, addig is sok szerencsét mindenkinek!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Boston Celtics – Los Angeles Lakers

Két jó formában lévő együttes remek mérkőzése lesz ez! A Boston a borzalmas vereségsorozatát érdekes módon Rajon Rondo sérülését követően törte meg, és azóta megállíthatatlan a Celtics. A Los Angeles még mindig nem az elmúlt évek formáját mutatja, de egyre inkább belelendül a hajrába, így szinte mindenkire veszélyes, amelyet remekül példáz többek közt az Oklahoma elleni sikerük!

Mindkét csapat a rájátszásra haj, ám ellentétes főcsoportban. Ebből a szempontból jobban áll a Boston, ám ha a Bryant vezette Lakers folytatja mostani formáját, akkor elkaphatja az előtte álló Portland-Houston kettőst. A hazaiaknál Rondo mellett továbbra is sérült Sullinger, aki nemrég sikeres operáción esett át. A vendégeknél már nagyobb problémák vannak: kiesett legalább 6 hétre a mostanság remek formát mutató Gasol, illetve Howard is sérüléssel bajlódik. Így aztán érdekes lesz a Lakers palánk alatti játéka…
Az idei szezonban még nem volt szerencséje egymáshoz a két félnek, tehát pont itt az ideje a közös meccsnek. A vendégek két fontos hiányzóját elnézve, illetve azt, hogy a Lakers továbbra is sebezhető, pláne idegenben, egy kicsit a Boston győzelem felé hajlok. Mindenképp érdemesnek tartom megtenni ide-oda a bwin által kínált 1-5 pontos sikert, illetve véleményem szerint 202 pontig itt nem fognak eljutni a csapatok!

Miami Heat – Los Angeles Clippers

(magyar idő szerint: 2013-02-09 02:00)

Egy keleti és egy nyugati nagyágyú csap itt össze. Ez elmúlt napokban a Clippers nem egészen azt hozta, ami elvárható tőle, igaz a sérülések sem kímélték őket, mivel Chris Paul és Blake Griffin is sérüléssel bajlódott. A Heat hozza a formáját, a várható Indiana elleni vereséget leszámítva félgőzzel verték a Charlotte csapatát. Mindkét gárda a playoff komoly résztvevője lesz a várakozások szerint. A Clippers-t az Orlando otthonában Bledsoe vezette győzelemre, Griffin és Paul azon a derbin sem lépett pályára, de nem is nagyon volt rájuk szükség. Ha minden jól megy, akkor a Miami ellen már mindketten pályára léphetnek, kérdés hogy mennyit tudnak majd vállalni… A hazaiaknál mindössze Bosh bajlódott kisebb megbetegedéssel, de a Clippers elleni játékát nem fenyegeti veszély előre láthatóan.
Érdekes meccs elé nézünk, de szerintem a Wade-James-Bosh hármas nevével fémjelzett együttes ütősebb, és jobb formában is van, mint a Griffin-Paul vezette vendégek. Ha a vendégek két kulcsjátékosa pályára is lép, tényleg fontos tényező lehet hogy milyen erőállapotban és formában lesznek… A Miami egyetlen nagy hátránya a meccsen az lehet, hogy nem túl acélosak a palánk alatti játékban, amelyet a Clippers Griffin vezetésével ki is használhat. Ennek ellenére úgy vélem, hogy a Miami behúzza ezt a fontos presztízsmeccset!

Atlanta Hawks – New Orleans Hornets

(magyar idő szerint: 2013-02-09 01:30)

Az otthon nagyon acélos Atlanta fogadja az idén nem túl jelentős játékerőt képvisel Hornets csapatát. A Hawks egyértelműen a kelet playoff esélyesei közé tartozik, ám inkább odahaza erősek, mintsem idegenben. Most azonban Atlantában lesz a meccs! A Hornets a Phoenix legyőzésével lendületbe jöhet, de igazán már nincs tétje számukra a meccseknek, hiszen a playoff-ra teljesen esélytelenek. Így aztán marad a becsület, de ki tudja mire elég az egy jól védekező Atlanta otthonában…
Véleményem szerint semmire, hiszen a hazai csapatot sérülések sem hátráltatják: várhatóan pályán lesz Josh Smith, Al Horford, Kyle Korver és Devin Harris is. A vendégeknél kisebb hátsérüléssel bajlódik a szezonbeli egyik húzóemberük Eric Gordon személyében. Ha ő nem tud maximális erőbedobással játszani, aki még nagyobb teher lesz az Anderson-Vasquez duón, és szerintem ez a Hawks elleni meccsen nem sok jóra vezet majd! Az Atlanta egy jó csapat, jelenleg kb. 10 ponttal jobb a New Orleans-nál, pláne haza pályán. Így aztán mindenképp érdemes a hazai győzelmet megfogadni, akár még 4-5 pontos hendikeppel is, amelyre már egészen jó oddsokat kaphatunk!

Houston Rockets – Portland TrailBlazers

(magyar idő szerint: 2013-02-09 02:00)

Nem hiszem, hogy a Portland meg tudná tréfálni azt a Houston-t, amely nemrég 140 pontot szórt az idén igencsak erős Golden State csapatának… Mindkét csapat a playoff-ra hajt, a Nyugati Főcsoport 8-9. helyén álló együttesek csatája ez, tehát akár élet-halál harcnak is felfoghatjuk. A Portland nemrég elveszített egy fontos Dallas elleni meccset a Mavs otthonában, és most jön egy újabb fontos derbi.

A Rockets James Harden vezetésével menetel a playoff felé, de a csapatot erősíti a tavaly még a New York Knicks színeiben feltűnt Jeremy Lin is, illetve Parsons és Patterson is jól teljesít. A hazaiak egyetlen kérdéses játékosa Delfino lesz, akinek a pótlását azért meg tudja oldani a Rockets! A Portland nem játszott rosszul a Dallas otthonában, és végül nem is sokkal kaptak ki, de a végeredmény reálisnak mondható! A vendégeknél Pavlovic, Batum és Price is sérüléssel bajlódik. Pályán lesz viszont várhatóan az Aldridge-Lillard kettős, akik azonban főként hazai pályán repítik a Portland csapatát. A Houston viszont rettentően erős csapat otthon, pláne ha a kulcsjátékosok játékra alkalmasak. Ha a Lin-Harden kettős jól muzsikál ezen a meccsen, akkor nem lehet gond a Houston siker, még akár 3-4 pontos hendikeppel is tehető a hazai győzelem!

Utah Jazz – Chicago Bulls

(magyar idő szerint: 2013-02-09 04:30)

Felhívom mindenki figyelmét, hogy ez a meccs nagyon jó oddsokat kínál, de nem véletlenül!!! A Chicago egy nagyon jó csapat, idegenben idén remekelnek, jobb mutatót tudnak felmutatni útjaik során, mint odahaza. A Utah viszont erős otthon, bár hullámzó teljesítményre képes. A hazai oldal sikerességét nagyban befolyásolja, hogy Jefferson milyen napot fog ki, de azért tegyük hozzá hogy a Millsap-Hayward-Williams hármas is képes kimagasló játékra. A vendégeknél érdekes kérdés lesz, hogy visszatérhet-e a pályára a sok kulcsjátékos. Az elmúlt napokban sérüléssel bajlódott, így nem lépett pályára Hinrich, Boozer, Noah és Belinelli. A tervek szerint a Denver elleni meccsen közülük legalább ketten visszatérhetnek, és minimálisan játszhatnak, és a Utah elleni meccsen már bevetésre készek lehetnek. Amennyiben ez igaz, akkor akkor a Chicago megnyerheti ezt a találkozót, de még egyszer mondom: nagyon kell vigyázni a tippel, mert az nagyban függ a visszatérő chicagói játékosoktól!

Philadelphia 76ers – Charlotte Bobcats

(magyar idő szerint: 2013-02-10 02:00)

A Philly borzalmasan játszott egy megfáradt Indiana ellen, és a vasárnap hajnali meccse sem ígérkezik könnyűnek, és nem az ellenfél miatt. Thaddeus Young várhatóan 3 hétig nem térhet vissza a pályára, és mellette Jason Richardson is sérült. Úgy fest – legalábbis a Pacers elleni meccs ezt mutatja – nélkülük nem az igazi a csapat, hiába van ott Jrue Holiday, aki képes szórni a pontokat. Pedig a Sixers számára fontosak a sikerek, hiszen a rájátszás eléréséért be kellene fogniuk a Boston csapatát, ami elnézve a Celtics formáját nem lesz egyszerű küldetés.

A Bobcats idén képes a meglepetésekre, és a fogadóknak keresztbe tenni azzal, hogy nagy csapatokat szorongatnak meg – lásd Miami elleni meccs. Pedig nem képviselnek különösebb játékerőt. Kemba Walker viszi idén a csapatot, de Ben Gordon-tól nagyobb támogatás kellene ahhoz, hogy a csapat sikeres legyen. Hát ez idén már nem jön össze, de talán majd jövőre ütősebb csapat lesz a Bobcats-ből… Minden esetre úgy gondolom, hogy két fontos sérülttel rendelkező Sixers-t képes lehet megszorongatni ez a Charlotte még idegenben is. Már a 12-13 ponttal megtámogatott vendég sikerre is egészen jó oddsot kínálnak az irodák, így azt itt mindenképp betámadnám!

Dallas Mavericks – Golden State Warriors

(magyar idő szerint: 2013-02-10 02:30)

Ismét fontos meccs vár a Dallas együttesére. A Portland elleni siker nagyon kellett nekik, de még így is rettenetesen messze vannak a rájátszást érő helyektől, köszönhetően a gyenge szezonkezdetnek. Mayo és Nowitzki vezetésével odahaza masszívan teljesítenek mostanság, és a nagyobb csapatokkal még idegenben is partiban vannak, így semmiképp sem írnám le őket! A vendég GSW nagy verést kapott Houstonban, majd Oklahomában is kikaptak több mint 20 ponttal. Ettől függetlenül a vendégek mindenképp esélyesek a rájátszásra idén, hacsak nem produkálnak egy hosszabb vereségsorozatot… A vendégeknél Jack és Bogut bajlik sérüléssel, pedig ők fontos szerepet kaphatnának, ha nem hátráltatnák őket a sérülések. Pályán lesz viszont a Lee-Curry kettős, amely idén viszi előre a Warriors szekerét.
A Dallas otthon jó szériában van, míg a Golden State egy kisebb hullámvölgybe került az elmúlt napokban. Ennek fényében én érdemesnek tartom megtenni a Dallas sikerét, jelenleg 1,77 körüli oddson kínálják ezt az irodák!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik