Hírek

A Grundról igazolt Németországba

A Grund FC 27 éves történetében először fordul elő, hogy egy külföldi klub profinak szerződteti a rákoshegyi egyesület tehetségét.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ifj. Buzsáky Ákos az MTK-ból került külföldre, Petneházi Márk pedig annak idején amatőrszerződést kapott Plymouthban. Az 1994-es születésű Torkos Attilát a német Regionalligában szereplő, saját csoportját vezető, RB Leipzig igazolta le, s kötött vele másféléves megállapodást. Az ifjúsági korú támadó játékengedélye már meg is érkezett Németországba, így Torkos Attila vasárnap, az Union Berlin II ellen akár be is mutatkozhat új csapatában.

– Attilát előbb a Cottbus hívta próbajátékra, ahol tetszett is a szakmai stábnak, de közben adódott a lipcsei lehetőség, ami mindenki számára előnyösebb volt – mondta id. Buzsáky Ákos, a Grund FC vezetője. – A Leipzig szakvezetését egy edzőmérkőzésen győzte meg, és végül másféléves profi szerződést kapott. Nagy lehetőség ez a számára, ami komoly kihívás is egyben, ugyanakkor reméljük, nem a Leipzig lesz a végállomás a karrierjében. Attilának remek a fizikuma, magas, gyors, jól fejel, és az egyérintős játékban is ügyes. Véleményem szerint fekszik majd neki a német futball stílusa. Büszkék vagyunk rá, és egyben elégedettek, mert Attila esete is bizonyítja: magas szintű képzést kap az a körülbelül hatszáz gyerek, aki nálunk sportol.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!