Hírek

Két erős hazai tipp

Az elmúlt napokban felemás eredmények jöttek itt a kosártippek szekcióban... Reméljük ezen ma sikerül javítanunk, és a 2 vezértippel, valamint a további megfontolandókkal szép bevételhez jutunk majd!

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers

Nem él meg könnyű napokat az Indiana együttese, hiszen a napokban megmérkőzött a Detroit-Miami-Chicago-Atlanta négyessel, most pedig Philadelphia-ban kell játszaniuk…

A Philly hajt a rájátszást érő helyekre: 21-26 mérlegével a Keleti Főcsoport 9. helyén tanyázik, és nem jött nekik kapóra, hogy a Boston Rondo kiesése után elkezdett nyerni… Pedig nincs rossz formában a Sixers, három meccset tudtak nyerni zsinórban, ám az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem annyira acélos ellenfelek ellen játszhattak, ráadásul hazai környezetben: a Washington, az Orlando és a Sacramento volt a szenvedő fél. Ugyanakkor legutóbbi 5 meccséből csak a Memphis ellenit veszítették el, a New York Knicks együttesét viszont simán maguk alá gyűrték. Hazai környezetben azért erős a 76ers: 15 győzelem és 11 vereség szerepel a nevük mellett, az utóbbi időben pedig folyamatosan hazai környezetben játszhatnak, és pihenőnapjaik is vannak a meccsek közt! A hazaiak oldalán viszont három hiányzóval is számolni kell: Jason Richardson (33 meccs, átlag 10.5 pont/meccs) továbbra sem bevethető térdsérülése végett, Thaddeus Young (47 meccs, átlag 14.9 pont/meccs, 7.4 lepattanó/meccs) is kidőlt várhatóan 3 hétre, Andrew Bynum pedig csak az All-Star szünet környékén tér majd vissza a pályára.
A vendég Pacers meccsről meccsre jár, eddig odahaza szerepelt nap mint nap és kemény találkozókon van túl, melyeket sikerrel is vettek: a Miami, a Chicago, az Atlanta és a Detroit is elvérzett náluk az elmúlt egy hétben. Ugyanakkor Frank Vogel csapatára jellemző, hogy hazai környezetben sokkal erősebbek, mint idegenbeli fellépéseik alkalmával. Ezt remekül alá is támasztja az a tény, hogy otthon 20-3 mérleget tudnak felmutatni, míg idegenben csupán 10-16-al áll a csapat. Ennek ellenére a főcsoport harmadik helyén állnak, és komoly erőt képviselhetnek majd a rájátszásban! A West-George-Hill hármas remekel idén, de idegenben valahogy nekik sem megy annyira a játék. Ráadásul az Indiana-ból sokat kivehetett az elmúlt 4 hazai meccs, most pedig rögtön utazhattak és játszhatnak… A vendégeknél Danny Granger továbbra sem 100%-os még térdsérülését követően, ám ő visszatérésekor fontos tagja lehet a csapatnak, pláne ha tavaly produkciójához hasonlót tud majd nyújtani!
Mindkét oldalon vannak tehát nehézségek: a Philly-nél két nagyon fontos játékos is hiányzik, míg a vendégek fárasztó hazai meccseken és sikereken vannak túl, és azért a Chicago és a Hawks ellen már nem tudták bemutatni azt a védekezést, amely általában jellemző rájuk. A Sixers hiányzói ellenére is azt mondom, hogy ezen a meccsen a Philadelphia lép pályára esélyesként, és ha meg tudják oldani Richardson mellett Young pótlását, valamint Holiday hozza a formáját, akkor megnyerhetik ezt a találkozót (1,65). Ugyanakkor a problémákat figyelembe véve azért szoros meccsre számítok, így érdemes lehet 7 ponttal megtámogatni az Indiana csapatát és úgy behúzni a vendég sikert, ezzel is valamennyire biztosítva a másik tippet!

Dallas Mavericks – Portland TrailBlazers

Két playoff-ra hajtó, ám változatos formát mutató csapat játszik itt, ahol a hazai környezet döntő lehet!

A Dallas kicsit elaludt a szezon elején, ráadásul Dirk Nowitzki-t is nélkülözniük kellett egy jó darabig, így aztán sokáig az utolsó hely környékén tanyáztak. Az utóbbi időben azonban beindultak, köszönhetően azért a német visszatérésének is, és hozzák a nyerhető meccseket, míg az erős ellenfelek ellen rendre partiban vannak! Jelenleg 20-28 mérleggel a Nyugati Főcsoport 11. helyén áll a Mavs, azonban hatalmas hajrára lesz szüksége ahhoz, hogy a rájátszást érő helyekért legyőzze a Lakers-Portland-Houston hármas legalább két tagját… Odahaza erősebb inkább a Dallas, melyet jól mutat 12-9 hazai mérlegük, legutóbbi 5 meccsükből hármat meg tudtak nyerni saját közönség előtt, mindössze a San Antonio és az Oklahoma nyert náluk. Az Oklahoma elleni vesztes meccsről érkeznek ide, ahol szinte borítékolható volt a vereség, végül 21 ponttal maradtak alul Oklahomában. Mayo, Collison és Nowitzki szépen hozzák a pontokat és lepattanókat is a Dallas meccsei, de mellettük még ott van Shawn Marion, Elton Brand, Vince Carter és Chris Kaman is. Utóbbi kettő azonban feltehetően hiányozni fog a mai találkozón

Az American Airlines Center vendége pedig a szintén a playoff-ért harcoló, ám inkább odahaza vitézkedő Portland csapata. A Blazers 25-23 mérleggel áll a főcsoport 9. helyén, és szépen tapad az előtte álló Houston csapatára. Beljebb vannak tehát, mint mai ellenfelük, már ami a rájátszásért folytatott harcot illeti! Idegenben viszont bőven a verhető kategóriába tartozik a Portland, legalábbis 8-15 mérlege erről tanúskodik. Nincs is túl jó formában útjai során a Blazers: legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből négyet elveszítettek, viszont legutóbb a Minnesota otthonában fontos győzelmet arattak (100:98). A vendégek közül jó páran kisebb sérülésekkel bajlódnak: Matthews és Price bokája még mindig nem az igazi, Pavlovic is lábsérüléssel bajlódik, Nicolas Batum pedig a Minnesota elleni meccset nem bírta, elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy az elkövetkezendő meccseken játszani tudjon. Kérdés, hogy a felsorolt nevek közül ki milyen szerepet tud vállalni a mai derbin… Batum esetleges kiesése nagy érvágást jelentene, de Matthews is fontos része a gépezetnek.
Nagyon fontos meccset játszik egymással ma este a két gárda, ahol többek közt az is megmutatkozhat, hogy melyiküknek lehet több esélye a Houston megszorongatására az alapszakasz hátralévő részében. A Dallas csapatában érzem inkább az erőt mostanság, annak ellenére hogy az erősebb csapatokkal nem tudják felvenni a versenyt. A verhető gárdákat azonban rendre meg is verik Nowitzki-ék, és a Portland szerintem a verhető kategóriába tartozik. Nálam ezen a meccsen a Dallas a befutó, novemberi meccsük is bebizonyította, hogy a Mavs még kulcsjátékosok hiányában is képes a Blazers megverésére. Megéri tehát a Dallas-t támogatni (1,45), szerintem még -4 pontos hendikeppel is tehető a hazai győzelem.

Gyorstippek:

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors

Hatalmas vereségből érkezik ide a GSW, a Houston 140 pontot szórt nekik előző éjjel. Ezzel szemben az OKC rápihenhetett erre a meccsre és sima győzelemmel hangoltak erre a derbire a Dallas elleni meccs során. Nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat, illetve szerintem az sem, hogy ki nyeri ezt a találkozót. A Durant-Westbrook-Ibaka hármas elintézi a fáradni látszó Warriors-t, a kérdés csak az, hogy mennyit tesz a végén közé a Thunder… Hendikep -6 pontról is tehető szerintem a hazai siker!

Orlando Magic – Los Angeles Clippers

Két rossz formában lévő együttes, ráadásul hiányzók is vannak mindkét oldalon… A Magic tragikusan szerepel az utóbbi meccseken, mely azért köszönhető annak, hogy sok kulcsjátékosa hiányzik Nelson, Redick és Affalo személyében. A vendégeknél a legutóbbi meccsen nem játszott Griffin, aki a Magic ellen sem biztos hogy vállalni tudja a játékot, és Paul sem tér még vissza. Hiányzókból tehát nincs hiány, de még ezek fényében is jobb csapat a Clippers, és ezt a meccset illene behúzniuk!

Washington Wizards – New York Knicks

Két ellentétes formában lévő csapat meccse: a nyerő szériában lévő Knicks megy a fővárosba az ismét gyengélkedő Wizards-hoz. Ennek ellenére én nem a Knicks sikert erőltetném ezen a derbin, hanem a pontokat. Bár a Knicks kiszámíthatatlanul játssza az over/under meccseket attól függően, hogy C.Anthony épp milyen napot fog ki, most érzésem szerint képesek lehetnek 100 körüli pontszámra, míg a Wizards egy jobb estével 90 körülre várható. Így aztán adható a 185 pont feletti tipp!

New Orleans Hornets – Phoenix Suns

Két gyenge csapat nyugaton, így érdekes meccs sülhet ki ebből… A Suns meglepte a Memphis-t előző éjjel idegenben, ám utazhattak is New Orleans-ba… A Hornets rá tudott pihenni erre a derbire, zsinórban 4 vereséget szenvedtek el idegenben, a Utah és a Lakers ellen még partiban voltak, a Denver és a Minnesota csapatait viszont nem tudták megszorongatni. Idén Phoenix-ben meccseltek, akkor hosszabbítás után nyert a Suns. Kiszámíthatatlan ez a derbi, bármelyik csapat megnyerheti kevés és sok pont különbséggel is. De 200 pontig szerintem nem jutnak el a csapatok!

Olvasói sztorik